Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Анализис ти е пред клинички центар спроти стоматологија така му доаѓа , има тука до неа и друга приватна лабораторија не знам за што беше баш . Еве ти мапа ако ти помогне нешто
    http://zk.com.mk/Pages/Analisis/1390023

2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Aх, па пев денес таму беше затворена, се селат веројатно.... Во секој случај фала многу, ќе ги правам утре во Авицена, или кај матичната ми рече дека може да ми направи исто испитувања за скриен шеќер, само без пиење глукоза, со вадење крв од вена. Јас првпат слушнав за ова, ама сигурно знае што збори стручна е жената.

3. Forko

Forko Истакнат член

ќe te примele ама со чекање..а авицена ти е близу државна...

4. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

денес бевме на преглед , буцито е одлично , си подрипнуваше на ехото леле чувството е незаменливо, па уште кога го видов мм како се смешка абе срце :inlove: :inlove: :inlove: , за 2 недели сме на земање брисеви и пак ќе си го видам мочкото. :$

5. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Јас утре сум на цтг и се молам да ме задржат :D станав ептен нестрплива, али осеќам дека лепотанот мој ке ме изненади на мојот роденден на 28ми мај ми е :inlove:

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Епа дека ти спомна Адриалаб, а адриалаб ти е во Тафталиџе и Кисела вода :) Иначе како без гликоза :o затоа се вика орален гликоза толеранс тест, за да се види како реагира организмот кога се внесуваат шеќери, тоа воопшто не е испитување за скриен шеќер што ти рекла она :!:
    Некаде боцкаат од вена, некаде од прст, ете на Гак од прст, мене во Систина исто од прст ми земаа, во Адриалаб и Авицена од вена, ама секаде се пие гликоза, прво се боцка на гладно, па се пие гликозата, па пак се боцка после еден саат, па пак уште еднаш после еден саат. :) Резултати за 5 минути имав јас после тоа :)

Forko likes this.
  7. milamamica

milamamica Истакнат член

:* добро утро...убав ви „топличок“ ден.....јас да се пофалам, официјално сум болна, пијам цефалексин антибиотик, едвам дишам, и кусур на се...најверојатно залепоив кандида и се нервирам страшно, оти ова е трет пат како ја имам откако забременив.....ќе се убијам, незнам што да правам веќе :( ....вие како сте ми, има некој новитет од вчера до денес?
    .......инаку, незнам за вас мене несоници ме убиваат и КОШМАРИ СТРАШНИ....викаат дека не значеле ништо кога си трудна, ама јас се плашам од нив искрено, особено кога сонувам нешто за моите најмили....уфффф... :worried: и
    кај неможам да си најдам положба во спиењето уште кошмари ми фалеа!!! што да направам незнам??
    ...епа да не си раат..
    поздравче..

8. Delgadina

Delgadina Популарен член

Уште сум тука :rofl: буцка моја си ужива у стомак и нема абер од искачање. Утре сум на ЦТГ и се надевам ќе ме задржат :rofl: Сите околу мене со душа ја чекаат да излезе и да не радува, ама госпожата е важна и не дрибла еве веќе 10ти пат до болница и назад :) :*

anicka1anicka and Forko like this.
  9. Forko

Forko Истакнат член

добро утро и од мене..убав ден :yawn: :*

10. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

A majskite mamicki vo juni da se prefrlat? :D
    Nemate gajle vie I vo juni da se porodite najzeskoto I macnoto ke go izbegnete
    Juli I avgust se najmacni,jas so prvoto na 16 avgust se porodiv,a I idev na rab do 23 juli so avtobus
    Prvaa smena bese do 16 I vtora od 16 najzeskoto ne mi begase nitu eden den
    Sekoj den mislev mi e posleden :lol: ama eve fala bogu preziveav

anicka1anicka likes this.
  11. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

уффф бре мила како успеа на ова жешково да се разболиш :( ти посакувам брзо да закрепнеш, а кандидата ти е од апчињата најверојтано така да мн. течности и чај од брусница нормално е да се појави кога се пијат лекарства не се сеќирај ќе ја снем штом се исчисти организмот.

12. Forko

Forko Истакнат член

Изгледа стварно било дека женски деца се надносуваат :)

SimonaTino likes this.
  13. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Па не верувам во тоа, јас пак имам слушнато машките се надносуваат дека се помрзливи а женските попргави демек, порано и проодуваат и прозборуваат, може повеќе има врска со времето кога се зачнати, за тоа 2 недели пред и после термин е нормално, не се ни надносени не се ни предвреме родени ако излезат од 38-42 недела.

Forko likes this.
  14. Forko

Forko Истакнат член

Не не ,се смеам дека у ситуацијава кај нас две така испадна..иначе нема везе тоа.. :)
    Никој не може да каже кога е зачнато..се си е нормално и како треба единствен проблем е што ние не можеме да ги дочекаме па секој ден многу ни се гледа :)
    Да се здрави и живи само.. ај ситно се брои ;)

15. SkarletOHara

Да да, туку како јас можев да го погодам овој термин, колку не поднесувам жешко а сега летово ме плаши како ќе издржувам, па плус треба да родам во зимо, нема да можеме на раат да си се шетаме. Ама нека биде се како што треба па за другово ќе се издржува.

16. TSS

TSS Истакнат член

Добро утро - Добар ден мешиња...како се снаоѓате со жештинава... ???верувам дека е тешко...
    јас со син ми кога бев бремена го фатив цело лето...на моменти ми доаѓаше да се пикнам во фрижидер :rofl: :rofl:

milamamica likes this.
  17. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

само што се вратив од предавање ... испотена сум ... мислам мокра цела :D по пат од сонце рамениците ми изгореле :@ мислиш на базен сум била не на факултет :D

TSS likes this.
  18. Delgadina

Delgadina Популарен член

Ќе имаме најгушкани кукли :rofl: едвај ја чекам и да ви кажам исклучив телефони за нестрпливи и љубопитни затоа што нивното инсистирање и зврцкање ме напиња :lol: На нет има многу мамички нестрпливи и пробуваат разни методи за предизвикување трудови болки :lol: мене дури ми предложи една "пријателка" неколку методи, но ги одбив. Сакам сонцето мое да си излезе кога ќе биде спремно. :inlove:

19. SkarletOHara

Во четврток сум на контрола кај матичната и едвај чекам, некако долгу ми се виде како не сум била, се надевам ќе ми го кажат полот сега.

20. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Јас само што се вратив од државна ми рече утре пак да појдам сабајле изгледа ќе ме задржат, вечерва да сум се раздвижела 2 и пол прсти сум била отворена :inlove: ама сум возбуденааааааааа :rofl: