Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Pa jas uste od pocetok sum sobutrogestan preventivno navecer po 200 vaginalno,drugo nisto ne mi rece,vika grloto e super extra a jas sega sedam i se mislam so da pravam, dali da odam ba drug doktor ili sto,ne mi rece ni miruvanje,ni lezenje nisto ama bas nisto,samo prodolzisi so utrogestan navecer i toa

2. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    I mojte rezultati bea tuka negde. 28.5,ko prochitav ovde dek imat i so 50 se podzamisliv ama nepojdov na drugo mesto zaprpremeruvanje. Isto samo terapija mi dade i furam

3. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    A sto terapija primas ?dali miruvas strogo i do koja nedela si sega,jas sum 21 nedela

4. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    женски јас денес бев на второ мислење не можев да издржам.докторката вика многу е рано за да се гледа аномалија кај срцето бидејќи сум 15+ а таа лично не можеше да види ништо.ама и ја покажав сликичката од претходната контрола каде се гледа точка внатре во срценецето. ми рече може да ја нема за месец дена ама за да издржиш без нервози нај добро е тестот преку крв.630 еур најверојатно ќе се боцкам во вторник.друго чаре нема, треба да чекам до 20 недела кога се прави фаталниот скрининг ама до тогаш ќе скренам.се изнаплакав и сега ме боли грлото ми се воспали.тоа е.се надевам на негативен резултат.Господ да е со нас.
    добар викенд

На kavadar4anka и aaa.vitooo.aaa им се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Blagodaram mila, redno bese da vi se priklucam...te guskam :hug:

На Stasija, kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Smiri se malce, doktorite cesto se slucuva da istersat nesto, sto potoa ke se ispostavi deka ne e taka. No stresot i nervozite mozat mnogu da ti nastetat.
    Znaes, majka mi koga bila bremena vo mene, i rekle "ti nosis mrtov plod, ne znaeme do sega kako voopsto si ziva! Pod hitno da se iscistis... "
    I eve me mene, zdrava, prava...i po ziva nemozam da bidam 8)

На kavadar4anka, Lolipop23, Miami1 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. aaa.vitooo.aaa

aaa.vitooo.aaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Само позитивно ... додека не заврши испитувањето не мисли на лошо . Докторите многу често знаат и да дадат дијагнози кои нам ни го кратат животот, а всушност немаат врска . Само позитивно мамичке ... мисли на бебчето твое најмило :*

На kavadar4anka, majavel1 и Miami1 им се допаѓа ова.
  8. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Здраво женски како сте? Јас кризирам понекогаш. малку физичка работа и веднаш кичмата ме боли а крстот да не зборувам(facepalm). Читав од другите феминки дека во 9 добивале екстра сила, мене изгледа ме прескокнила таа сила- 19кг плус па чекам сила да ме втресе како не. Бев на контрола бебе супер си напредува влегуваме во 9 месец па за 10 дена ќе почнеме со цтг.
    За белиот исцедок го имам одсекогаш па сега во бременост ми се зголеми понекогаш е густ и бел понекогаш жолтеникав...а бактерија немам секој месец си правам уринокултура, се зависи од организмот и од промената на време понекогаш е посвежо па премрзнуваме, сепак добро е да се следи ситуацијата за недајбоже да излезе бактерија-важно паника да нема.
    Ние деновиве завршивме со купувањата -за во болница на бебуш му купивме бело боденце нежни шпикознички заедно со капче ракавички и чорапки, инаку и јас се изнагледав на глупости машни елеци туљеви..(костими во вид на змејови и буба мари) не за друго знам дека е ствар укуса ама тоа бебе освен памук и нежни бои незнам што друго би поднело.
    Извинете на долгиов пост ама многу пишувате па не ме собира во кратки реченици. Поздрав женски и имајте убава вечер

На kavadar4anka, Lolipop23, BirMelek и 5 други им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.608
    Кого докторот ме праша за последна менструација му реков дека ми била на 20 јули а тоа всушност било имплатациско крвареше најверојатно но траеше отприлика 7 дена и течеше по малку. Дали кога докторот прашува за последна менструација треба да му ја кажам таа од 20 јули или онаа вистинска последна менструација што ми била во јуни?
    Дали без да му ја кажам последната менструација може да се утврди точно кога е зачнато бебето?
    Дали дента кога на 20 јули почна да ми тече малку крв почнува да се смета бременоста и кога отприлика мм свршил во мене?
    Мене ништо не ми е јасно ве молам пишете може и во лп само подетално ве молам.

10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Бременоста се рачуна дека започнала во прв ден од последен циклус. Доколку траело 7 дена, не верувам дека било имплантациско крварење затоа што тоа обично трае ден-два и е отприлика 6-12 дена по зачнувањето. Ако велиш дека последна „вистинска“ менструација ти била во јуни, тогаш не би требало имплантациско да имаш тек на 20 јули. Според моја математика ова.
    Без да ја кажеш последната менструација тие ќе можат да ти кажат отприлика колку недели си бремена според големината на ембрионот.
    Ти објасни му на докторот како нас што ни објасни тука и тој најдобро ќе ти каже. Каде одиш, кај кој гинеколог? Имаш матичен претпоставувам?

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.608
    Dr. Abaz во Тетово.
    Според големината пишува 13 недела 1 ден и +-7 дена. Што значи тоа +-дена?

12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    дека не знаат точно колку недели си. 13 сигурни

13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Еве ме и мене. Јас денеска не сум баш најдобро. Се разбудив со слаби менструални болки и болки во кичма. Мали баш мали, ама доволни за да ме исплашат. Плус мочкам по малце и често. Се јавив кај матичната од МК, таа вика тоа се болки од бешиката, одмарај оваа недела и пиј многу течности. После 1 недела кога сакаш пораѓај се. И ја така мислам, ма да што 9ти незнам ни ја кога го почнувам (според мк доктори на 22/24 октомври, според француски 6.ноември)... главата ми е хаос, со ова сметањево, милион пати се препишманив што не почнав тука да ја водам бременоста или пак само да продолжев во МК. Вака не е сееедно. Баш напротив, нервозна сум и исплашена. Тука не прават ЦТГ, тоа многу ме мачи. Сегде прашав, нема, ЦТГ прават само кога ќе добиеш породилни болки. Страшна работа!
    Се надевам и се трудам позитивно да размислувам и го молам Господ заедно да истуркаме до крај, да си го родам бебето мое здраво и живо.

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    grlo pod 25 mm e veke indikacija za serklaz. Plus mali nedeli si, stanuvanje do vece samo, @alisijad se razbira poveke od toa, ona neka ti kaze ama skraten ti e prilicno . Pobaraj si drugo mislenje.

На Miss.Sweet и alisijad им се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Nadezna cerviksot ti e prilicno skraten. 25mm e gornata granica no i toa ne se smeta za dobar naod. Ti si veke pod nea, a si samo 21 nedela, tuka cerviksot treba da se divizi okolu 40mm. Mene so 20mm vo 23 nedela mi napravija serklaz. Odi na drugo merenje i isklucivo vaginalno da ti merat za najtocno, do togas miruvaj i izbegnuvaj sedenje samo lezenje.
    Ne znam koj doktor moze da kaze deka 24 mm vo 21 nedela e super ,navistina se cudam :|

На Smizzy, kikin, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Pa zosto vo remedika mi rece doktorkata extra e, super e, sega me isplasivte skroz kje moram i drug doktor da baram da vidam da mi kaze,jas ja preprasav ne e malce taa mi rece ne ne extra si e ne se sekiraj :(

17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    И јас сум кај тој доктор.. тоа значи дека плус /минус неколку дена .. не знаат точно

18. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    се јавив да закажам за тест и статива.докторот рече не сум сигурен ако е недај боже позитивен резултатот на кое бебе се однесува, немале до сега тест на близначка бременост.мора да праша во америка кај што го прават тестот.
    сега чекаме

19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    nataskeeee sega te mslam vikam mora da otvoram da vidam druskite so mi napravile,milo mi e za tebe ,kako si,nemam vreme da citam se znaes so blznacinja tesko za vreme,te guskame i cuvajte se

На podravka и Natasa. P им се допаѓа ова.
  20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    :sun: Blagodaram mila, i jas te guskam silno...:hug::hug: baknezi do angelcinjata :l::l:

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.