Ѓ jas go pijam podolgo, verojatno sega ke treba da ja nakacam dozata... vikaat deka se zgolemuva pri bremenost
Душичко, мн си загрижена, те разбирам целосно, но те молам пробај да не се концентрираш на негативни мисли туку да си позитивна. Тоа е најтешко знам, мене кога прокрварев ми рекоа дека не се знае дали ќе остане плодот ( во 4ти месец) но бев со многу позитивна особа која сакала или не до солзи ме смееше. Еве ме 8ми месец. Знам го тупам до муабетот и се повторувам цело време, ама ќе видиш дека и двете бебчиња ќе бидат во ред, не се нервирај пред време, за жал ние како држава располагаме и со многу нестручен кадар. Ете, сега ништо не виделе, а на втор скрининг јас би те пратила и кај мојов матичен ( приватен е, али човекот во Шутка има работено со години и е ѕвер, а СЕКОГАШ еве и ден денес срце на бебе најмногу гледа, со него утка нема). Ако си заинтересирана пиши ми лп ќе ти објаснам подетално. Те молам не се секирај, многу силно те гушкам...
Бтв мојот матичен ми кажа дека имам хематом во 13та недела ( или малку порано) јас отидов на второ мислење во Санте Плус кај Адамова која тврдеше дека немам ни хематом ни бутур ( демек експертот) јас слушајќи ја неа прокрварев. Не секогаш второто мислење е поправилно. Ако не се поклопат со првото мислење само повеќе сме во недоумица.
Мислам дека @kavadar4anka има инфо за тироидна мислам дека она нешто проверуваше. Ќе види дека ја тагнав ќе ти одговори.
Да ми е овој памет сега. Мене ми одговараше да не идам на трето мислејќи дека оваа е експерт ( 100 препораки од блиски имав) и на крај кај свеки во др град прокрварев. Кај Гетов ме однесоа (3то мислење) исто ко мојот матичен ми кажа. Од тогаш мојот матичен ми е АМИН за се. И иако и приватно сум во Систина, него не го мењам за ниеден гинеколог.
утре ќе одам во струга кај др.Лиле која е специјалист за срце да видиме што ќе кажит.исто ми го препорачаа др.Димчев во систина па сакам и кај него да одам само да видам со термините како е зошто многу е баран. ако се одлучам за трет ќе те барам сигурно. среќа што мм е многу смирен па ми пренесува енергија.јас се молам секој ден па шо е Господ никој не е. премногу ви благодарам за поддршката многу ми значит. исто ако некоја феминка има правено амнио, а зачнато со ифв ве молам за искуство. пријатно попладне
Zeni grcevi batalete normalni se.Nekoi gi imat na pocetokot nekoi cela bremenost.Ako se nepodnoslivi togas e strasno.Samo pozitivno zosto problemi i nedoumnici ke imate od pocetok na bremenost pa cel zivot
Последен пост во темава како трудница (да не речам засекогаш, нека биде на некој извесен период, затоа што никогаш не се знае) Утре во 8:00 на клиника ќе ме спремаат за индуциран. Бебушка не сака да искача па мора со сила. Втора бременост ја истерав со многу убави дружби во темава и морам да признаам омилена ми е. Ве оставам во добро здравје, на сите ви посакувам лесен пораѓај и прекрасни бремености. Темава нека се полни со мноооогу нови мешиња. Се читкаме пак, но од утре со бебе во прегратки без трудничко меше. Имајте убава вечер!
@Jagoda123 so lesno! So ubavo, sekako znaes deka nema nisto poubavo od toa sto te ceka, taa ljubov i emocii te mislam i ti putam sreka da pomines najlesno Vo ocekuvanje na ubavi vesti Jagotke
Добра ви вечер мамички. Еве ме после долго време и јас нешто да пишам. Со среќа на сите нови мамички, а @Jagoda123 тебе со среќа утре и со лесно. Инаку ние со бебуш сме добри во четврток сум на 2 скрининг, па сакам да ве прашам вас поискусните мамички дали освен ехо ви земаа и крв. А ќе заборавев и да ве прашам дали обавезно ви мерат цервикс и со какво ехо е најточно. Позз мамички, галете мешињата и уживајте во најубавиот период
Ivance vtoriot skrinig nema nekoja povrzanost so krvna slika. Edinstveno na primer ako redovno si pravis krvna slika pa mozes sega da napravis kontrola i da zastedis na setanje niz klinika Cerviks nekoi maticni merat kako rutina, nekoi ne. Mene konkretno maticniot mi go izmeri zatoa sto se zalev na silni grcevi. Inaku go izmeri so vaginalno eho. Ne znam okolu ova so cerviksot sto e pametno...dali da se meri ili ne. Jas licno se preplasiv od dolzinata na mojot cerviks koj bese dosta skrsten, ne vo rizicni granici, no sepak... Potoa koga go smeniv maticniot, drugiot doktor mi izmeri normalen cerviks. Tek sega vo 9ti mesec koga e normalno da e pokratok, mi rece deka nema prostor za panika i deka si e normalno da se skrati Ako te zagrizuva pobaraj neka ti izmerat. So lesno
Фала ти мила, ќе побарам да ми измерат зошто минатиот месец кога бев кај матичната за брисеви таа со рака ме провери и ми рече дека е во ред. Се надевам дека конечно ке се утврди полот за сигурно, пошто прошлиот пат се криеше
@Jagoda123 со лисно мила ти си искусна и силна не се сомневам во тебе, те чекам утре со нови позитивни вести
Женска со лесно и со убаво да си поминиш... Полека ќе дојдиме сите по тебе здравје госпот и ќе се дружиме повторно но со нова улога Мајчинство
Девојки јас бев вчера прв пат на цтг бебо е добро само што е малку ситно за 36 недела тежи 2400г, па ке му дадеме повеке време до царски Кажувајте лек за настинка зошто ништо не помага ни парацетамол ни супа ништо... @Jagoda123 со лесно мамичке, па да не известиш како ке поминеш и како е бебчо
Мамички едно прашање.. Што мислите вие дали е штетно за бебето да патуваш ? Конкретно прашувам затоа што сакав да одам до кај мајками која е одалечена сат ипол од кај мене ама на тоа добив коментар , штетно е ..комбето се тресе ..да не бидне нешто недај боже .. И сега се замислив