Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ^angel^

^angel^ Популарен член

@Jagoda123 со лесно нека ти е, може и више си се олеснила и си се гушкате :hug:
    Јас денес бев на цтг и докторот сакаше да ме задржи, во неделата ми беше термин, еден прст отворена и намалена плодова вода ама се договоривме да се средам да се припремам психички и утре да одам спремна, па ќе видиме :)

pink95, ssweety, kavadar4anka and 3 others like this.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

За се:D Некогаш имам само киселини, некогаш подуеност, некогаш ме притиска и ме боли желудник. Се тоа ми е од што не се воздржувам и мелам глупости. Еве и сега имам киселини, ама се воздржувам за да можам да се напијам вечер, оти знам дека до вечер пак ќе имам болки, а аптекарката ми рече 1-2 таблети денот. Ти колку земаше?

3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Јас до сега само благи киселини сум имала , и тоа кога јадам житарици или сусам. ама и тие киселини не се страшни се издржуваат . Летово знаеше да ме фати одеднаш желудник ама мнг јака болка со саати . И ке се напиев гастрогард и поминуваше. Пиев по 1 на ден бидејки немав потреба од повеке . Сигурно си пробала за киселини се и сешто , ама ајде пак да кажам јас помага(не кај секој) јаболко, млеко,сода измешана со вода,морков свеж .. :)

BirMelek likes this.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Во Франција сум јас и можам да ти кажам дека Мустела тука де најупотребувани. Во аптеките кои се во склоп на Auchan маркетите имаш цела ташна (буквално, во која подоцна можеш да ги носиш стварите на бебе, на риги е бело со тегет) во која има: шампон за тело и коса (2во1), крем за пеленска регија ( mustela 123), хидратантен крем за сувите регии и течност која се става на газа и се користи наместо влажни марамици (тука на почеток не користат влажни марамици). Сето тоа 25€. :)
    Немаш млеко за тело и улје во овој кофер (како што го викаат тука) затоа што не се препорачува нивната примена до 6тиот месец.

ЕДИТ: еве слика како изгледа ташната:

Last edited: Oct 25, 2016
  5. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

баш тој сет го гледав http://www.cocooncenter.com/mustela-vanity-mes-premiers-produits/2932.html и го нарачав, што друго ќе ми биде потребно?

Lepaaa and VedaG10 like this.
  6. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

0001441_magcitra-mag-citrate-1900mg-60s-tablets-768x768.png Ако некоја мамичка има консумирано Маг Цитра на Health Aid да ме советува?
    И се јавив на матичната и кажав за болките во раце и ми рече да се напијам кетонал... и немам срце тоа да го сторам (wtf):(:@

tanja manja likes this.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

@kavadar4anka според мене ништо друго, доволно е. Освен ако сакаш млеко за тело да користиш од почеток можеш и тоа дополнително да си купиш, ма да што не е потребно си има кремче за сувите делови на кожичката (ако има потреба).

И не, кетонал да не пиеш! Доста јак нестероиден антиинфламаторен лек е. Ибупрофен е дозволен во бременост (како замена) ама и за тоа е потребна консултација со гинеколог. Не земај на своја рака.

LadyC and kavadar4anka like this.
  8. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Pa nekade posle 21ва nedela mislam. Citav deka ikaat uste mnogu porano ama ne sme osekjale.

majavel1 likes this.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Јaс гo пиев, двa пaти дневнo пo еднo, некoгaш и пoвеќе, aкo имaв пoтребa. Уште гo пијaм, aмa пo еднo дневнo. Ми делувa пoдoбрo oд oбичниoт (и пoефтин) мaгнезиум.
    Инaку кaј тебе прoблемoт е нaјверoјaтнo синдрoм нa кaрпaлен тунел, кoј е вooбичaен вo бременoстa. Ќе пoмине пoсле пoрoдувaње, a зa бoлките пoдoбрo ибупрoфен пиј, убaвo ти кaжaa пoгoре.

kavadar4anka likes this.
  10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Мислам дека ми се отштрафи едната страна, ќе морам да ги направам прошетките малку пократки. Колковите ме утепаа, a навечер обавезно грчеви во нозете, секоја вечер. Ни магнезиум не ми помага, шит. Затнат нос, стандард. Друго супер, акробатот одмара преку ден не е многу активен ама затоа навечер... Знае дека сум сама и ме забавува :rock:
    Туку што бидна со јаготче? Ја премислив, се надевам се е ок.

11. Kristula

Kristula Истакнат член

Bidna moeto ctg. Termin projden. Me pregledaa vaginalno, 2 cm otvorena, bolki nemam. E sega, eve go tri saati ima kako sto imam nekoj krvav iscedok...rozenikav, kako ligav. Dali e od pregledot? Dali e cepot? Bebe mi e slabo aktivno i toa me zagrizuva poveke. Ke se vrakam na gak izgleda:|

12. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Здраво мајки прекрасни.
    Според мене, нема подобар магнезиум на пазарот кај нас. Јас ги уопотребував и пред бременост и сега и сум презадоволна од нив. Личен опис ми се смени од Маг цитрата. Мене одлично ми делуваат, така да ти ги препорачувам од се срце.
    Го делам и мислењето дека Мустела се најдобри за бебешка нега кај нас, исто како и weleda иако се доста скапички... Јас купив Чико колекција зошто ми беше со најпристојна цена а убав квалитет.
    Ако се појави не дај Боже некоја реакција веднаш ќе се префрлам на Мустела.
    Гастрогард имам шмукано и по две на ден, но кај мене Рупурут се покажаа како најефикасни..
    Денес влегов во 36 недела... Љубов, возбуда, страв...среќа... Се во еден ден :)
    Омалаксано и тромаво се осеќам и некои чудни стегања и притисоци околу препоните но се надевам ништо страшно.
    Торбицата и за мене и за бебе спремни, па сега го чекаме само вистинскиот час.
    Поздрав до сите во темава и честитки на новите членови, на оние кои се породија како и со лесно на оние кои им следи истото :*

13. wings

wings Популарен член

Cepot e. Ke se vratis ti :) so lesnoo

14. kikin

kikin Популарен член

Одамна немам пошано, едвај ве дочитав. Деновиве не сум дома, во друг град сум на одмор/замор, по роднини и ништо не сум прочитала. 35+сум и ништо не ми е спремно. Ќе почнам со цтг, па кога ќе.се вратам дома да спремам се за мене и бебо. Инаку, многу ме заболува срамната коска, а секоја вечер во спиење се згрчувам едвај се вртам не можам ни да се свртам. Сето тоа мислам дека е нормално и не се потресувам. Сакав да ве известам, Јаготка се породи, здрава жива ќеркичка :)

Jagoda123, Annath, izmislena and 16 others like this.
  15. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Здраво мамички. Најпрвин нека и е жива и здрава принцезата на @Jagoda123 голема да расте. Сега сум 21+2 и осеќам болка долу кај вагината како клоцање/пулсирање нз како поточно да објаснам. Нормално ли е тоа или не? Некоја со такво или слично искуство

16. letters

letters Истакнат член

@Jagoda123 Честитки јаготке големи да растете:inlove::inlove::inlove::inlove:. Те чекаме во породилни

Jagoda123 likes this.
  17. majavel1

majavel1 Популарен член

@Jagoda123 честитки :f: да сте живи и здрави и двете. Само радости да ви носи малата принцеза :party:

Jagoda123 likes this.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

@Jagoda123 Да е здрава и жива лепотицата, голема да расти :*

Jagoda123 likes this.
  19. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Трудници добровечер, имам две прашања, првото е дали ви земаа микробиолошки брисеви и во 35та недела, зашто денеска матичниот гинеколог ми вика дека веќе не биле обавезни и не ги правеле? Инаку сум 28ма ама информативно прашав и така ми кажа. Второто прашање ми е дали знаете нешто за регулирање на холестерол во бременост. Мислам преку исхраната, освен дека се што е мрсничко треба да скокнам :) немам качено до сега многу во килажа, за разлика од првата бременост тогаш доста качив поготово во 7ми,8ми и 9ти м. Ама па тогаш се трудев да се хранам многу поздраво за разлика од сега што бирам брзи опции.

LadyC likes this.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Samo da ve update-iram pa odam na zasluzen odmor od forumot i opsto od cel svet :))) osekam deka mi treba mir i spokoj.
    Denes slusnavme srcence. 6+6, od utre polni 7 nedeli... Embrionceto e 8 mm... nema nikakvi problemi za sega.
    Ve guskam i nasmeano ve pozdravuvam...site do edna.