Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Надежна

Надежна Популарен член

@Jagoda123 Ziva i zdrava da vi e kerkickata,golema da raste :*

Jagoda123 likes this.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Само јас сум будна ова време и брцам Чоколино? Нормално имам распоред што наредно ќе се брцка. И на крај обавезно сода зашто останав инаку ненаспана од киселини. :)
    Ај добра ви ноќ, одам да гледам Луцифер. :*

3. izmislena

izmislena Истакнат член

Не бе и ја пијам Несквик :))))))))))))))))

Poppins, kavadar4anka and LadyC like this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Нека ти е на здравје. Така се почнува :rofl:
    Бтв мило ми е што го чу најубавото нешто на светот, чука во тебе уште едно :l: кое ќе ти го промени животот (на сите ќе ни го промени :inlove: ) . Да уживаш сега! :hug: :*

5. izmislena

izmislena Истакнат член

фала мила :))) добра ноќ.... :*

LadyC likes this.
  6. pink95

pink95 Истакнат член

Епа значи не сум сама, јас уште дома не сум замината и ја ќе брцам нешто сигурна сум... Досега јадев скидлс бомбони. Иначе прстите не ми трнат туку некако како зглобовите на прстите ме болат.. Може да е и од работа, ставаме ламинат дома сами.
    @LoOnyD Само здрава храна срцка и пази на сол. Колешка од работа имаше проблем со холестерол и проба по природен пат смени исхрана и имаше успех.

LoOnyD and LadyC like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

За брисевите знам дека се мн битни да се направат поготово ако се пораѓаш природно за бебето да не закачи некоја бак од тебе, мислам дека не е истово случај и за царски. Нека ме корегира некоја ако грешам. :)

LoOnyD likes this.
  8. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Dobro vi utro mamicki. Jas vcera bev na kontrola za mojot bebus pravevme nekakov test, doktorot mi e katastrofa nemozam nisto da go prasam odgovor ne dobivam, merese rbetot na bebceto, glavata ali informacii nemam za 14 dena rezultat od krv I nareden termin. Me fati grip cela nok ne sum spiela,samo se potam I nos mi tece ;(

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Холестерол во бременост не се испитува и онака е покачен, па докторите не го гледаат при читање на резултат. Ќе си се среди сам по пораѓање. А брисевите и мене ме мачат оти матичната рече ќе ми земе само за стрептокока и листерија. Ќе морам сите да си ги побарам сама ете тоа е.

10. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

ауууу јас мислев дека само јас дежурам,а тоа тука имало журка :D и не го земав моб со цел дека ќе заспијам и ништо цела ноќ лево- десно... денес денски ќе си спијам и така времево е само за таа работа :) :) :)

11. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Здраво девојкии. Во петокот бевме на контрола и слушнавме срцева реакција на бебето :inlove: е сега докторката кога ме гледаше на ехо ми рече плодот за разлика од минатиот пат кога бев а тогаш бев 5+1 бил малку спуштен меѓутоа немало простор за паника зошто од почетокот примам утрогестан. Сега сум 7+3 ама некако се плашам заради тоа што го рече докторката. Дали некоја од вас имала слично искуство?

Lolipop23 likes this.
  12. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

прво честитки за бременоста да биде лесна и школска :) ако нешто се двоумиш појди на уште еден доктор побарај 2 мислење

Aneta92 likes this.
  13. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Dragi moi,denes vadev zab,bolki od tuka do nebo,boli mnogu,a morav da go izvadam,kazete mi dali znaete nesto za bolki da namalam,sto smeam sto ne.33 nedela sum

14. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Jas osekav,i uste osekam,bebusko udara po besika.Mislam deka nema mesto za panika,ama ako ti e na misla,otidi si na lekar da vidi kako e namesteno bebeto

i-v-a-n-4-e likes this.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Магнезиум пиете за грчеви така ?

Miami1 and Lady4 like this.
  16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Мамички здраво.. имам неколку прашања .. прво кажете ми дали имате проблеми со опаѓање на косата .. значи видно опаѓање како што тргнало ќе оќелавам ... и второ понекогаш осеќам мала болка околу папокот .. претежно навечер како пецкање дали ви се десило нешто вакво? :*

17. Offspring

Offspring Форумски идол

И мене ме маваат ниско ми се чини ќе се помочам. Нормално е, расте бебо па си удира кај сака. Мене ме искинаа и во ребра, особено кога ќе тргнат заедно да шутираат двете, едното мкне удира на едната страна, другото на другата страна секој своја политика си води, а мене стомаков ко пудинг ми се тресе.

i-v-a-n-4-e likes this.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Јас пијам магнезиум , сега почнав и 2 на ден ради болки во препони :) А и вкусно е :)
    @ANGIE1 во првите месеци ми пагаше многу.Мислав дека ке ми падне цела коса од горе од корен цели прамени ми пагаа :) сега веке не .

aaa.vitooo.aaa and LadyC like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Срцка само за парацетамол знам дека смее, исконсултирај се и со гинеколог и стоматолог. Мора да има нешто што смееш али најпаметно е стручно лице да ти каже. :)

@Offspring не пијам ништо али пиев кога имав грчеви. Некогаш пиев и 2 пати на ден. :)

@ANGIE1 наместо да ми се згусне ко на сите трудници мене нагло почна да ми паѓа у бременост и ми се оправи откако користам Афродита од лук шампон. Не го фалат сите, ама мене ми прија. Секоја болка е истотака нормална додека се трпи, односно додека не е неподнослива. :)

20. Poppins

Poppins Популарен член

aee sto ubavo gleas si go slusna na vreme si e sve masala zivi i zdravi da ste so ubavo so lesno se da e i vaka spokojna sve :* ii skrati go odmorot ne ni begaj mnogu :) :l:

izmislena likes this.