Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    јаоо иста сум како ми паѓа маж ми само по мене збира :D бетер од мачка се кубам :D мене и некои брунчиња на лице ми се изнајавиа оние грдите а све чисто ми беше а пецкањево и ја еднаш два пати сум осетила ама викат нормал е не било опасно мала болка е не е ни болка

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    @LadyC помага ли шампонот и ја сум чула го фалат ама и непријатен е на миризба колку време го користиш само со него си или и др

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не мириса лошо воопшто, а го користам само него и субрина ставам од камилица и алое на Danai после тоа. Мн ми се свиѓа што ја згуснува косата, дава волумен (не дека сум со ретка коса јас) ама не се мрси лесно. :)
    Не е скап, во Стокомак е мислам 85 или 95 денари, пробај го. :)
    Јас порано се со Head n Shoulders се миев и косата, т.е. темето лом ми беше. Прејак е и се откажав од него. :)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    треба да го пробам мн почна посебно неделава хаос ми е косата никаков шампон не ми помогна ни лореал а имам слушнато и од др дека помага баш ќе го земам ќе пробам оти и кај мене како што е бел ламинат само во земја глеам да не паднало :D :D
    aa за лице некој совет нешо знам нормал е хормони све влијае и таблети ама некоа маска нешо сиг освежуе :|

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас немам проблем со опаѓање на коса, нормално Шаума си користам, а од купка бебешка - Косили.
    Имам проблем со крварење и отекување на непцата и овој забот расипан редовно си крвари, мм не ми дава да одам да го поправам, неможе да му се докаже по негово трудни не смеат на забар и крај приче, инат босански.:envy::envy::envy:

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    А мојава коса никогаш не била поубава:makeup::angel: Од секаде ми расти нова, ми паѓа многу помалце од порано, а што е најдобро, не ми се мрси како порано. Можам и по 5-6 дена без да ја измијам, а претходно на 3 ден веќе катастрофа ми беше.

На joy1, Poppins, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Баш вцера се помислив за магнезум.Пијам премама и вит Ц дали и магнезиум да пијам?

8. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Дaј кaжете шaмпoн прoтив првoт целa сум сo рaни и лушпи се имaм прoбaнo.се миев сo еден специјaлен зa првуѕ шo е рикaнoзoл тaкa нештo се викaше aмa ништo.пoсле тoa се миев и сo head i shoulders aмa тoј уште пoвеќе ми нaпрaви рaни пo глaвa дaј пoмaгaте ме чешa кaкo вoшки бoг дa чувa д имм ете тaкa ми е :(

9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Мене докторот што ми е за теродината ми го препорача Нивеа бел со портокалово... Има нова амбалажа, но исто е во бело издание... По грешка еднаш купив плав со портокалово и повторноми се појави првут...
    Многу сум задоволна од шампонот, ако не заборавам ќе го сликам после дома :)

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680

а смеиме ли да одиме на забно цело време оти и ја имам некок мал пр или има одредени периоди кога можиме и зависи што да се преправа..

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Срцка го пишав погоре од Афродита со лук, јас себореа имав и сега во комбинација со субрина косата ми е одлична. Врска немам дали е од бременоста, мене ми е косата супер сега, ама пред да почнам со Афродитата ужасно ми паѓаше, перут пуна со ранички дури и мн ми се мрсеше. Не убедувам никого, јас само споделувам мое искуство, вие како сакате.

@Poppins Мила, за лице сум со павловичева со АД капки што користам и за брадавици и лицето ми е одлично. Ама и самото уште прв триместар ми светна, мислам и бременоста си носи. Ти ако имаш проблем со лице, женско да не носиш? Наводно девојчињата ја краделе убавината на мајките. :D ( ова дали е вистина врска немам, ама познавам повеќе трудници на кои лицата им биле со флеки и бубулки за време трудноќа со женче) . Па ќе речам, индивидуално е, ама има нешто. :)

На mecolino, mikimaus123, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Па јас добив мислење од @Annath дека смееме, плус читав и на други места на интернет дека смееме, ама на мојот маж тоа не му се докажува, по негово не смеело и нема збор повеќе.

На Poppins и LadyC им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    За ова на забар ми рекоа само во втор триместар смеело да се оди. Ама јас па бидејќи ми е планирана бременоста прво средив забите па после се „фрливме“ на работа. :D

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    хахаха.... и мене на крај на април ми правеа операција т.е. ми вадеа лев долен умник, операцијата имаше компликации... мм вика забот ти го вадеа 5 часа, ами пораѓајот како ќе биде :D

15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    аее викаш моме :inlove: сеуште не знаеме наредна недела би требало да ни кажат :inlove: ја викам моме ќе е предосеќам а и една бабичка вика ти слушај ме моме е :D маж ми тестовите на нет :D и док викат машко као имало мн брзи откуцаи шо знам како кажа :) јас иначе со чисто лице од увек и сега нагло излеваат некои црвени а непријатни ми се така баш апла се ама ако ми ја краде нека краде :D живи и здрави нека ни се битно е ама потсвесно пак сите си посакуваме моме или маже :) баш и еден крем ми купи мм сега од аптека оној германскиот Bebe cream ноќен и дневен мн мазно праи лицево па да видиме .. а добри ли се капките како се користат ..

На menelele, LadyC и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    @Poppins @Offspring смеете дa oдите нa зaбaр oд втoр тромесечие нaтaму. Дури мoже и дa се снимaте и дa вaдите зaби. Амa кaј специјaлисти, не кaј oпшти стoмaтoлoзи. Јaс личнo имaв пoследнaвa гoдинa некoлку трудни пaциентки кoи ги следев и им ги лекувaв зaбите, a тие штo беa зa вaдење ги препрaќaв нa клиникa, не им прaвеa никaкoв прoблем.

На Poppins и Offspring им се допаѓа ова.
  17. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Zosto da ne smeeme,jas si odam celo vreme,samo sto mi stavaat anestezii bez adrenalin.Poloso za bebus e da se trpi bolka

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Ќе си истрпам јас уште малце, па ќе одам откако ќе се породам, неможам више со него да се тегавам и докажувам 3 месеци му зборувам дека читав на интернет и се распрашував, ама не. Него да дојде сега човек што 10 факултети за забар завршил и да му каже дека може да одам на забар, он пак по негово ќе си тера дека неможе, оти така чул дека трудни несмееле.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај ќе видиш мома носиш (дај боже, фалат цуци искрено) :inlove:
    А за капките си купуваш во аптека витамините А и Д и ги мешаш со павловичевата и мачкаш. Се препорачува и за стрии и за брадавици ама е мн мрсно. Јас искрено не го мачкам стомакот со ништо, само брадавиците од време на време и на лице секој ден. :)

На aaa.vitooo.aaa и Poppins им се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас мачкам стомак со Павлодерм, ама не редовно. Некогаш и по неколку дена не мачкам, заборавам шта чеш.

На LadyC и Poppins им се допаѓа ова.