јаоо иста сум како ми паѓа маж ми само по мене збира бетер од мачка се кубам мене и некои брунчиња на лице ми се изнајавиа оние грдите а све чисто ми беше а пецкањево и ја еднаш два пати сум осетила ама викат нормал е не било опасно мала болка е не е ни болка
@LadyC помага ли шампонот и ја сум чула го фалат ама и непријатен е на миризба колку време го користиш само со него си или и др
Не мириса лошо воопшто, а го користам само него и субрина ставам од камилица и алое на Danai после тоа. Мн ми се свиѓа што ја згуснува косата, дава волумен (не дека сум со ретка коса јас) ама не се мрси лесно. Не е скап, во Стокомак е мислам 85 или 95 денари, пробај го. Јас порано се со Head n Shoulders се миев и косата, т.е. темето лом ми беше. Прејак е и се откажав од него.
треба да го пробам мн почна посебно неделава хаос ми е косата никаков шампон не ми помогна ни лореал а имам слушнато и од др дека помага баш ќе го земам ќе пробам оти и кај мене како што е бел ламинат само во земја глеам да не паднало aa за лице некој совет нешо знам нормал е хормони све влијае и таблети ама некоа маска нешо сиг освежуе
Јас немам проблем со опаѓање на коса, нормално Шаума си користам, а од купка бебешка - Косили. Имам проблем со крварење и отекување на непцата и овој забот расипан редовно си крвари, мм не ми дава да одам да го поправам, неможе да му се докаже по негово трудни не смеат на забар и крај приче, инат босански.
А мојава коса никогаш не била поубава Од секаде ми расти нова, ми паѓа многу помалце од порано, а што е најдобро, не ми се мрси како порано. Можам и по 5-6 дена без да ја измијам, а претходно на 3 ден веќе катастрофа ми беше.
Дaј кaжете шaмпoн прoтив првoт целa сум сo рaни и лушпи се имaм прoбaнo.се миев сo еден специјaлен зa првуѕ шo е рикaнoзoл тaкa нештo се викaше aмa ништo.пoсле тoa се миев и сo head i shoulders aмa тoј уште пoвеќе ми нaпрaви рaни пo глaвa дaј пoмaгaте ме чешa кaкo вoшки бoг дa чувa д имм ете тaкa ми е
Мене докторот што ми е за теродината ми го препорача Нивеа бел со портокалово... Има нова амбалажа, но исто е во бело издание... По грешка еднаш купив плав со портокалово и повторноми се појави првут... Многу сум задоволна од шампонот, ако не заборавам ќе го сликам после дома
а смеиме ли да одиме на забно цело време оти и ја имам некок мал пр или има одредени периоди кога можиме и зависи што да се преправа..
Срцка го пишав погоре од Афродита со лук, јас себореа имав и сега во комбинација со субрина косата ми е одлична. Врска немам дали е од бременоста, мене ми е косата супер сега, ама пред да почнам со Афродитата ужасно ми паѓаше, перут пуна со ранички дури и мн ми се мрсеше. Не убедувам никого, јас само споделувам мое искуство, вие како сакате. @Poppins Мила, за лице сум со павловичева со АД капки што користам и за брадавици и лицето ми е одлично. Ама и самото уште прв триместар ми светна, мислам и бременоста си носи. Ти ако имаш проблем со лице, женско да не носиш? Наводно девојчињата ја краделе убавината на мајките. ( ова дали е вистина врска немам, ама познавам повеќе трудници на кои лицата им биле со флеки и бубулки за време трудноќа со женче) . Па ќе речам, индивидуално е, ама има нешто.
Па јас добив мислење од @Annath дека смееме, плус читав и на други места на интернет дека смееме, ама на мојот маж тоа не му се докажува, по негово не смеело и нема збор повеќе.
За ова на забар ми рекоа само во втор триместар смеело да се оди. Ама јас па бидејќи ми е планирана бременоста прво средив забите па после се „фрливме“ на работа.
хахаха.... и мене на крај на април ми правеа операција т.е. ми вадеа лев долен умник, операцијата имаше компликации... мм вика забот ти го вадеа 5 часа, ами пораѓајот како ќе биде
аее викаш моме сеуште не знаеме наредна недела би требало да ни кажат ја викам моме ќе е предосеќам а и една бабичка вика ти слушај ме моме е маж ми тестовите на нет и док викат машко као имало мн брзи откуцаи шо знам како кажа јас иначе со чисто лице од увек и сега нагло излеваат некои црвени а непријатни ми се така баш апла се ама ако ми ја краде нека краде живи и здрави нека ни се битно е ама потсвесно пак сите си посакуваме моме или маже баш и еден крем ми купи мм сега од аптека оној германскиот Bebe cream ноќен и дневен мн мазно праи лицево па да видиме .. а добри ли се капките како се користат ..
@Poppins @Offspring смеете дa oдите нa зaбaр oд втoр тромесечие нaтaму. Дури мoже и дa се снимaте и дa вaдите зaби. Амa кaј специјaлисти, не кaј oпшти стoмaтoлoзи. Јaс личнo имaв пoследнaвa гoдинa некoлку трудни пaциентки кoи ги следев и им ги лекувaв зaбите, a тие штo беa зa вaдење ги препрaќaв нa клиникa, не им прaвеa никaкoв прoблем.
Zosto da ne smeeme,jas si odam celo vreme,samo sto mi stavaat anestezii bez adrenalin.Poloso za bebus e da se trpi bolka
Ќе си истрпам јас уште малце, па ќе одам откако ќе се породам, неможам више со него да се тегавам и докажувам 3 месеци му зборувам дека читав на интернет и се распрашував, ама не. Него да дојде сега човек што 10 факултети за забар завршил и да му каже дека може да одам на забар, он пак по негово ќе си тера дека неможе, оти така чул дека трудни несмееле.
Ај ќе видиш мома носиш (дај боже, фалат цуци искрено) А за капките си купуваш во аптека витамините А и Д и ги мешаш со павловичевата и мачкаш. Се препорачува и за стрии и за брадавици ама е мн мрсно. Јас искрено не го мачкам стомакот со ништо, само брадавиците од време на време и на лице секој ден.
Јас мачкам стомак со Павлодерм, ама не редовно. Некогаш и по неколку дена не мачкам, заборавам шта чеш.