@letters ja od vcera pocnav so niv ama tolku mi se grozni neprijatni a belo nemam kujznae kolku so se vika ic i mi gi akna ama nemozam da gi podnesam neznam kako ke izdrzam uste 5 dena aa i kolku efekt ke ima ja znam niz cela bremenost se ima ama aj ke probam ednas .. aaa @mecolino mene sega onaka zaradi so vide iscedok a na bris sega sega rez da vidime so ke pokazat prvpat praev vcera prvite brisevi
добро утро сите мешињаа малце муртав ден денеска @LadyC јас од сабајле го нападнав фриж aaa иначе мене ме пратиа да испитам пред една недела д димери во прив лабараторија беа 800ден а за фактори на хемостаза во државна болница на трансфуз. бесплатно за трудници е а д димерите и тие поефтино ги наплаќат ..
Сaмo oд трaнсфузиoлoгијa ќе ти гo вaжaт, aкo не дaј Бoже требa дa примaш терaпијa, зa дa ти рефундирa фoндoт. Јaс еднaш прaвев привaтнo, еднaш вo Вoенa Бoлницa. Пoсле пoрoдувaње прaвев пaк кoнтрoлнa, д-димерите ми беa висoки (a вo бременoст нoрмaлни), пa мoрaв дa бидaм пoд терaпијa, aмa декa привaтнo прaвев oти не мoжев дa чекaм нa трaнсфузиoлoгијa, не пoднесoв зa рефундaцијa нa средствa.
Добар ден ме задржаа вчера во болница поради поминат термин 40+4,намалена плодова вода и созреана постелка денес скроз нема вода ама ни болки а и не сум отворена. Многу сум загрижена не ми кажуваат што ќе биде и се нервирам, бебуш е добро ама незнам колку може да издржи без плодова вода
Чим си во болница и под лекарски надзор ич не си прави нервози зошто и бебе ќе биде вознемирено а тоа не ти треба сега. Блиска моја беше во таква ситуација, ја направија царски и се си помина во најдобар ред. Ене го сега бебе веќе лази Башка денес голем празник св.Петка ќе Ве чува. Со лесно нека Ви е па те чекаме со најубави вести
Здраво мешина. Јас само што си дојдов од кај матичната.... Бебето е супер, веќе тежи 2кг. Малку беше заспано а и неможевме убаво да го видиме но најбитно е дека бебето си е супер си напредува. Па еве го бебчето се подразбуди па сега ќе се галиме... Имајте убав ден
Добар ден девојчиња. Денес се бориме со нетов, цел ден немаше, нешто као реонски проблеми низ цело Ск. Сега се спремам да се симнам да испазарам ситници за по дома (пр мн вода, зашто пијам страшно многу, си земам Визијана со Магнезиум цело време) и да се соберам по куќиве и да лабавам денес. Цело време некаде трчам, денес ден за филмови ми е. Инаку си закажав масажа, ми следи пошо ќе се пораѓам Систина ( те лажат нели за тие пари треба секој ден масажи да имам ) ама убаво е нели да се искористи веќе кога ти даваат ваучер. Ме мрзи се денес, ама мн го сакам мм, па пошо ќе биде домче околу 18:30 дада Лејди ќе му прави мекици зашто одамна му ветува. Имајте убав ден, ве гушкам сите.
Здраво дебелки Деновиве сум наваму/натаму цело време и блиц ве читам по малку. Слава е кај мм родителите па со тоа сме зафатени. Бев на прво цтг и ехо. Не сум орворена, се е во ред само што бебо си е поголем за неделите и ако тера вака можно е да треба царски да го ваѓаме. Докторот ми вика ако му принарасне главата нема да може да излезе. Паники ме фаќаат, 36 полна недела, а ништо не сум спремна. Ниту торба за мене ниту за бебо. Ај здравје кога ќе се приберам дома се ќе си средам викендов. Ве поздравувам
И мене исто ми кажаа ако главчето на бебето е поголемо од 10см ќе одиме царски , ама јас се породив приподно како царица со главче од 10см не се секирај , со каква мисла ќе тргниш така ќе се породиш
здраво девојки веке една недела сум во паника незнам што да направам немам стрпление бев на гиниколог кој ми кажа дека може би сум бремена не е сигурен пошто е мн мало кога можам да направам тест
Јас пак сум прв пат трудна 14 недела а стомакот ми е како за 5-6 месеци, цел живот имам малечко стомаче а сега уште во втор месец ми се заобли си викам да не сум бремена од порано но бебето одговара за 14 недела. Би сакала да прашам која е цената на пораѓајот во Систина а која во Чаир за природно и за со царски?
мислам дека е државно и бесплатно, ама нека каже некоја искусна мамичка... и јас сум прв пат бремена и планираме во приватна болница здравје
Дали кај секоја бременост се јавува имплантациско крварење или не мора да значи? Мене првиот ден од последната менструација која траеше 5-6 дена и течеше по малку ми е 13 јули и гинекологот од тогаш ја смета бременоста. Дали мм свршил во мене пред тој датум или после? И што се подразбира под зачнување, дента кога свршил или дента кога се појавило имплатациско крварење?
Гледам дека не си ич информирана за бременост па затоа ке ти одговорам Не мора кај секоја бременост да има имплантациско крварење туку речии мал е процентот кој имаат такво крварење Гледам се буниш нешто со неделите докторите ја земаат прва ден од последен циклус и ставаат 7дена и рачунаат дека тогаш се случило оплодувањето и така го рачунаат веројатниот последен термин Ако не се знае кога е настаната бременоста според мерките на бебето на ехо се одредува неделата Ти ги извести ли твоите ?
Не се јавува во секоја бременост имплантациско крварење. Во првата немав во втората имав. Бременоста се рачуна од прв ден последна менструација. Како просек се зема дека овулација настанала на 14-15 ден од истата, но може порано може и покасно. Машките сперматозоиди може да преживеат во твоето тело и 5 денови. Што би се рекло се чека да нaстапи овулација и да се исфрли јајце клетката која треба наредните 24 часа. да биде оплодена. И покрај тоа сее започнува со одбројување на бременоста од прв ден на последна менструација иако сексуалниот чин при кој е дојден до истата и фактичкото оплодување може да настанал и 2-3 недели покасно. Мерките ќе покажат најдобро колку точно си бремена.