имплатациско крварење кога како се појавува гинекологот рачуна од ден на прва менструација и на ехо доспоредува по големината на плодот ама кај сите од 1 ден на циклус ни рачунаат .. нормал дека после циклус си останата зачнување е тоа денот кога си останата тоа е не баш едноставно да се погоди која ден точно но одприлика се знае .. може и после менстр да си останата може и во плодни .. затоа нели на крај ни даваат термин одреден датум за породување оти точно не се знаи .. Битно тебе нека ти е со лесно со убаво све бременоста а најдобро ориентирај се по терминот кога ти е за породување даден
немора да значи дека секој убаво е информ. и запознает со неделите мислам дека нормал е што се буни сите некоаш знаеме да се збуниме со некои раб или неделите и секој гинеколог разл објаснува кажува или па само ќе ти вели добро е све и закажува прегледи ..
она е збунета од друго не знае кога имала последен циклус дали јуни или јули и мисле дека јули и било имплационо крварење затоа и се буне со неделите и месеците ,битно др според ехо мерките го одредил бебето дека и е 14 гн
Фала ви на сите за одговорите, сега ми е многу појасно. Сега ќе чекам резултати од брисеви и микробиологија и упат за Даун и се надевам дека се ќе биде во ред. Поздрав до сите идни мамички
Во кој месец се сврте надолу со главата вашето бебе? Јас сум седми ама на минатата контрола уште не беше свртено знам дека нема правила во тоа ама ориентационо да знам кај другите како било
И јас сум седми и уште не е свртено. Со првата бременост ми рекоа дека кај секого е различно. Дека може дури и во последниот момент, на денот на пораѓај да се сврти...па чекам и јас.
јас сум почеток на 8ми и не е наместено, вчера ме гледаа странично било ама ми рекоа да не се секирам има време да се намести
бев полна 42 недела ме спремаа за царски и на последното ехо беше свртено бебето надоле а инаку од 7 ми си беше со газето надоле
Ви благодарам на сите за честитките. Додека бебушка и брат и спијат се надевам ќе успеам да ви ја раскажам својата убава породилна приказна.
Добро вечер. Ве нема цурици. Бебо мој е од 6ти месец надоле и во иста положба ( ко што разбрав баш она школски надоле главче, рбетче десно и ноџиња и рачиња десно во мешко) и сеуште си е така. Нека си стои така сончко мој, а едвај чекам во вторник да се видиме, може овој пат ќе добиеме и една сликичка, може ќе е добар и нема да се крие. За мачкање мешко не се мачкам редовно ( последниов месец ич ) а фала богу немам стрии сега за сега. Ќе видиме 9ти како ќе биде, ама не ми е битно, битно и јас и љубовта моја да сме добри, се др нека остане како меморија на една мајка.
Dobra vecer mamicki. Mojata nastinka nikako da si odi veke 3 dena, od utrovo pocnav I po malku da kaslam, seuste ne sum se napila nikakvo apce se trudam so topli napitoci da ja pobedam I poveke ovosje, se nadevam ke uspejam. Isto taka deneska I imam malku bolki vo jajnicite koga sednuvam ( me bocka) strasna nesonica imam noke (nokno pile) prijatna vecer
Расте матка душо без грижи и ако не спиеш навечер пиши ќе се журкаме тука @ANGIE1 видов прееска од вчера коментар дека си била 22+6 . Е ако си била вчера, денес си 23та. Инаку мешето ти е скоро колку моето а рачунај јас за 2 недели влагам во 9ти месец. И прекрасно изгледаш.
Bebo moj od pocetok bese svrten nadole i ushte e.. ama kako shto kazhaa curicive moze duri i posledniot den da se svrti.
добро утро мешковци јас во четврток одам кај Димчев па Господ на помош. вчера ми ја фалеа др.Весна Лавринова на гак како јак дијагностичар, па ако некоја имате некакво инфо за докторкава ве молам споделете. ве гушкам сите. многу се израдував сабајлево видов уште две феминки ке ни се придружат на темава.
Добро утро и од мене, па можам да кажам и добар ден си дежурам навечер си го чувам мм како нана убав ден на сите
Jas i mesko uste sme tukadenes mi e den za kontrola. Bolki jok! A be znaci malku da me zabolese za da znam deka doagja momentot ama ne. A mene sekoj den se potesko mi e. Grbot me boli, ubiva! Za kiselini, ic da ne kazuvam. Terminot mi e 5 dena projden. Do koga ke cekam? Tesko e ova poslednovo, ama ke se izdrzi Imajte ubav den Do vecer uste eden update ke ima od mene sigurnone veruvam deka ke me zadrzat.