Девојки, дали мислите дека ќе имам потреба од термусче за бебе и тоа баш вакво? Практично ми изгледа за кога не сме дома. Дали некоја од вас го има ова на Авент или слично?
@Lepaaa јас вакво немав од причина што малата беше летно бебе и тогаш немав потреба од истото. Потоа обидите за да фати цуцла не беа успешни. Јас имам вакво. Можеш и мали флаши да ставаш внатре но најважното и цели теглиња со храна. Кога почнав со дохрана ова ми беше најискористено. Секогаш топол оброк за бебушка.
Офф прашање, што е разликаата од класик и натурал шишенцата? Што е подобро? Имам малечко класик купено, па ако притреба да знам што да докупам
Ве молам, кога ќе каже гинекологот да се мирува ( лежи) . Тоа значи дека може да се стане само за во тоалет или сепак поумерено. Искуства со лежењето? Фала однапред!
Женички,денес правев крвна слика,хемоглобинот ми е 107 а железото 21. Е сеа што да користам природно за хгб да се покачи,пијам сок од цвекло јадам леќа грав,праам смудиња,ама ете железото е супер,морам ли да пијам таблети за хгб ?
Јас кога ги купував ми рекоа дека клaсикот е флаша, прстен, цуцла и уште еден дупли прстен за дихтување(се надевам дека добро објаснив). Кај поновиов модел нема дупли прстен. Наводно тие што се само на флаша било сеедно, тие што се комбинаија доење и флаша натурот биле поблиски за бебушите...но и тое не е правило. На крај се сведува пак дека се е индивидуално. Обрни внимание на комприбилноста доколку набавуваш повеќе авент производи.
Meне ми беше нагласено „кревет - вц“ . Кај секој зависи од ситуација. Кај некои се препорачува само да не се дига тешко, да не се ведне и сл... Не знам како да ти кажам, да си го прашаш гинекологот најубаво а до тогаш прави кревет - вц за посигурна варијанта.
Нема зашто, извини не помогнав мн, али па е побезбедна таа варијанта додека се исконсултираш уште еднаш
јас се јавив во вторникот ми закажаа за нареден четврток.искрено мислев многу покасно ќе ми закажат ама ете една недела мислам е одлично.јави се на пулт.позз
и јас се мачам со истата дилема а треба да чекам до 20 недела.и после ќе ти речат уживај во бременоста.искрено од ко сум останата трудна само нешто се случува да не сум раат.ама ќе издржам само бебуши да се во ред зошто не знам како би преживеала лоша вест.секој ден се молам на Бога и се надевам дека има план за нас.ако си трудна со едно направи си тест преку крв ич не чекај.јас носам две па не е валиден доколку е позитивен нема да се знае за кое бебе се однесува.ако во 20 ми речат дека е се во ред одма го правам и тестот да се потврди да можам барем малку да уживам.заедно сме во борбиве,поддршката многу значи.добра ноќ
мешињааа како да се надмине гладов и дефинитивно старт оваа вечер на несоница а да не ги забораиме прекрасните киселини Како сте сите многу сте тивки или рано е бебињата не не размрдале
не знам која недела си.мене за киселини двопек и бисквити ми беа закон.фала богу после 12 недела исчезнаа и киселините и гадењето па сега кркам на големо.несоница имам и јас ама тоа зошто сум на боловање па не сум уморна.
Eve sum zenski rekov deka nema da me zadrzat, ma da ovoj pat bese blisku. Ctg ne bese vo red. Bebeto bilo mnogu voznemireno. Srceto brzo mu cukalo. Pa ajde eho. Toa bese vo red. Pa ajde vaginalen pregled...znaci toa nesto tolku me boli, a bre do srce me zdoboluva ajde projde i toa. Otvorena isto kako prethodnite denovi-3cm. Pa mi stavija inekcija da se smirelo bebeto. Po 2 saati povtorno ctg. Doktort mi naglasi deka ako i vtoroto ctg e loso kako prvoto, ke si ostanam na patoloska. Vtoroto bese dobro. Mi rekoa da si odam i da dojdam vo nedela pak aman veke! Nikoj precizno ne kazuva do koga ke me teraat vaka so 5 dena projden termin? Ke si puknam veke od cekanje Pozdrav milicki se druzime tuka sigurno uste nedela dena
Доколку нема случај во блиската фамилија мали се шансите па да не мислиме на најлошото. Ете и јас читам дека сите уживаат во бременоста а секој ден помислувам на нешто лошо и не можам да сум раат и да уживам. Господ е со нас.
Јас до сега само така се тешев, после коментаров не знам ни дали ќе заспијам до резултатите односно недела дена.
душо, не се секирај... ќе направиш тест за брзо и ќе видиш... пошто од сега па натаму цело време ќе има некаква причина за грижење. затоа не се оптеретувај, што е - тоа е. јас вака ти велам тебе, а и самата не можам за некои работи да се опуштам
Спојлер Грубо пресметано, половина од роденчињата, кои потекнуваат од родители со Даунов синдром, исто така ќе имаат Даунов синдром. [9] Ете нешто, смири се и не се ставај на мисла. Колку пати имало случаи со позитивен тест, на крај испадне ни д од даун. Кај тебе уште не е ни направен, нема потреба да му се тресеш. Ќе видиш дека така и ќе биде, се најсупер