Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Добро утро женички,понеделник влегувам во 20+ недела тоа е значи 6 ти месец но предходниве два три дена особено попладне се осеќам како балон,кожата ја чувствувам затегната ,стомакот како веќе да тежи.Ок разбирам се ширам ама зарем толку брзо почнува да ми е тешко,ќе пукнев како костен а не јадам многу т.е по малку повеќе пати во денот никогаш не се прејадувам па да речам од тоа е.Знам дека седми,осми е потешко но од сега да ми е олку мачно,само кога лежам мо е убаво.Вам како ви е? Нормално ли е ова уште сега?

Последна измена: 29 октомври 2016
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Off topic za mislenjevo, ama kako go racunate ova so nedelive i mesecite? kako moze da vleguvas vo 20ta nedela a da vleguvas i vo 6ti mesec? Neli se racuna po 4 nedeli sekoj mesec?

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    20:4=5 тоа значи полни 5 месеци ...со 20+ се влегувва во 6 ти месец,јас вака знам и вака рачунам

4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    received_10153794434081769.jpeg
    Еве како се пресметуваат месеците доколку имате недоумици...

На pink95, tanja manja, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ne...vo 20 nedela ne se polni 5 meseci. Spored moja racunka bi trebalo od 23 polni nedeli da vlezes vo 6ti, ama eve tabelava pogore vika od 22... verojatno se misli na polni 22

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Добро утро мешина ;)
    Веќе влегов во 34недела останаа уште 6... Почнува паника помалку да ме фаќа.... Како ќе биди, што ќе биди. Многу беа (недели), малку останаја ххахха иначе јас настинав грлото и снагата ме болат, добро е што немам температура.
    Леле сеуште немам докупено за синко и за мене се што треба.... Вие женски како сте? Како се вашите бебчина? Имате се купено? ;)
    Имајте убав ден :*

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро ви утро из брзање. Одам да купам се што ми фали гулаш да правам. :inlove: Одамна не сум јадела и денес ете што имам на мени. :D
    Што и да ви кажам нема да ви помогнам и јас имав лоши мисли од почетокот, се нешто мислев ќе се деси, па филмови и сл. За Даун докторот мој кој е ѕвер ми кажа дека мн тешко се открива на скрининзи и дека они колку и да кажат дека е се во ред, не дај боже се бива. Ајде малце по позитивно. Не смее паметот на глупости да ни бега и ве молам избегнувајте теми каде повеќе ќе се вознемирувате. Има секакви на Фемина теми а тоа не ви треба. Јас сега пред крај веќе се опуштив инаку и јас само нешто мислев и за да си ги прекинам мислите шопинг правев за бебе колку и да не го поддржува некој тоа, мене тоа ме релаксираше.
    Бидете позитивни, не заборавајте дека вашите најмили се осеќаат! :*

@ssweety јас сум скоро при крај со пазарење, уште шведски да си набавам ми фалат зашто ќе правам широк повој на бебо, тоа е моја одлука, козметика фали и за мене нешто прслук за доење и сл ама тоа откако ќе се породам ( се тешам ќе ми нараснат ко квасец да сум им турила :rofl: )

Убав ден на сите!

На vitamina и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  8. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Jas kako sto znam od 22+ e vise 6ti mesec a dotogas se e 5ti,neka kazat poiskusnite no 20 nedela e prerano za 6ti mesec,neka kaze nekoja sto go pominala ova sto e poiskusna

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci
    Оваа табела е најточна, скоро сите тука се водевме по неа. Со 21+ се влага у 6 ти. Најточно за од месец у месец ви е според мене крајниот датум за пораѓај. Пр јас краен имам на 12.12 и секој 12ти влагам у нов месец. Нема поубава пресметка. :)

На kavadar4anka и Надежна им се допаѓа ова.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    ама мене не ми излегува точно. според последниот преглед, докторот ми кажа: секоја среда влегуваш во нова недела. според тоа, во средата (26 октомври) сум влегла во 8 недела, од следната среда влегувам во 9та. во 13та недела ќе влезам на 30 ноември, а според оваа пресметка ми излегува 6 дена порано дека ќе влезам во 13та недела, односно во 4 месец. :?:

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    јас си рачунам по мое, односно секој месец го рачунам по 4 недели. Овде на табелата еден месец има 3 недели, друг има 4, по табелава сум на крајот на седми, а по моето рачунање не ми излегува така.

12. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @LadyC и јас треба да купам шветски и тетра... И јас сакам да му ставам широк повој.
    Од големите работи скоро се имам... Некни му купивме и количка ;)
    А ситниците ми фалат... Козметика, постелнина. .. Ајде уште имаме време ќе купиме се. :*

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Според мене најголемата грешка што се прави е што се рачуна секој месец по 4 недели. Апсолутно не е така, месецот нема 28 дена.
    Според пресметките на оние жени кои рачунаат еден месец - 4 недели, тие 10 месеци би требало да го носат бебето, а не 9.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.932
    Допаѓања:
    203.197
    Бременoстa трaе 10 лунaрни месеци, т.е 40 гестaциски недели сметaнo oд денoт нa пoследнaтa менструaцијa. А 9 месеци се сметa oд денoт кoгa требaлo дa дoбиеш циклус (т.е oд кoгa ти дoцни).
    Ич не е тешкo сo месециве, не знaм штo се буните.

На pink95, kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  15. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Јас знам дека од 22 недела понува 6 месец

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас влагам секој понеделник во нова недела, ама не се поклопува мојот краен датум со неделата. Затоа не си комплицирам и си сметам дека ако ми е краен 12ти тогаш влагам во нов месец. Како и да сметаш глеј да ти одговара тебе. Секој си смета на свој начин.

На ssweety, majavel1, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Димчев е презафатен, би те советувала да се јавиш уште денес за да закажеш за кога ти одговара зашто кај него се чека навистина мн.

18. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Хелоу женски... Ние денес полниме точно 24 недели, влегуваме во 25 недела:l: сабајлево се изнаспавме до 11 часот, па позапеглав малце и еве сега кај свеки на ручоче, ни спремила 2 вида на лазања, стандардната и со зеленчук:o бујрум мешиња :hug:

На pink95, Lolipop23, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Девојки секој краен месец од тромесечје е 5 недели, другите по 4,освен 8ми и 9ти кои се двата по 5 недели... Двете постирани табели го кажуваат истото,незнам зошто се буните.. еве јас привршувам 30та недела,значи од утре сум 30+ (тоа значи дека ќе влезам во 31ва недела) односно влегувам во осми месец...

На kavadar4anka, LadyC, majavel1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    Се јавив денес и ми закажаа за од другиот понеделник.. Фала многу :)

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.