Добро утро женички,понеделник влегувам во 20+ недела тоа е значи 6 ти месец но предходниве два три дена особено попладне се осеќам како балон,кожата ја чувствувам затегната ,стомакот како веќе да тежи.Ок разбирам се ширам ама зарем толку брзо почнува да ми е тешко,ќе пукнев како костен а не јадам многу т.е по малку повеќе пати во денот никогаш не се прејадувам па да речам од тоа е.Знам дека седми,осми е потешко но од сега да ми е олку мачно,само кога лежам мо е убаво.Вам како ви е? Нормално ли е ова уште сега?
Off topic za mislenjevo, ama kako go racunate ova so nedelive i mesecite? kako moze da vleguvas vo 20ta nedela a da vleguvas i vo 6ti mesec? Neli se racuna po 4 nedeli sekoj mesec?
Ne...vo 20 nedela ne se polni 5 meseci. Spored moja racunka bi trebalo od 23 polni nedeli da vlezes vo 6ti, ama eve tabelava pogore vika od 22... verojatno se misli na polni 22
Добро утро мешина Веќе влегов во 34недела останаа уште 6... Почнува паника помалку да ме фаќа.... Како ќе биди, што ќе биди. Многу беа (недели), малку останаја ххахха иначе јас настинав грлото и снагата ме болат, добро е што немам температура. Леле сеуште немам докупено за синко и за мене се што треба.... Вие женски како сте? Како се вашите бебчина? Имате се купено? Имајте убав ден
Добро ви утро из брзање. Одам да купам се што ми фали гулаш да правам. Одамна не сум јадела и денес ете што имам на мени. Што и да ви кажам нема да ви помогнам и јас имав лоши мисли од почетокот, се нешто мислев ќе се деси, па филмови и сл. За Даун докторот мој кој е ѕвер ми кажа дека мн тешко се открива на скрининзи и дека они колку и да кажат дека е се во ред, не дај боже се бива. Ајде малце по позитивно. Не смее паметот на глупости да ни бега и ве молам избегнувајте теми каде повеќе ќе се вознемирувате. Има секакви на Фемина теми а тоа не ви треба. Јас сега пред крај веќе се опуштив инаку и јас само нешто мислев и за да си ги прекинам мислите шопинг правев за бебе колку и да не го поддржува некој тоа, мене тоа ме релаксираше. Бидете позитивни, не заборавајте дека вашите најмили се осеќаат! @ssweety јас сум скоро при крај со пазарење, уште шведски да си набавам ми фалат зашто ќе правам широк повој на бебо, тоа е моја одлука, козметика фали и за мене нешто прслук за доење и сл ама тоа откако ќе се породам ( се тешам ќе ми нараснат ко квасец да сум им турила ) Убав ден на сите!
Jas kako sto znam od 22+ e vise 6ti mesec a dotogas se e 5ti,neka kazat poiskusnite no 20 nedela e prerano za 6ti mesec,neka kaze nekoja sto go pominala ova sto e poiskusna
http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci Оваа табела е најточна, скоро сите тука се водевме по неа. Со 21+ се влага у 6 ти. Најточно за од месец у месец ви е според мене крајниот датум за пораѓај. Пр јас краен имам на 12.12 и секој 12ти влагам у нов месец. Нема поубава пресметка.
ама мене не ми излегува точно. според последниот преглед, докторот ми кажа: секоја среда влегуваш во нова недела. според тоа, во средата (26 октомври) сум влегла во 8 недела, од следната среда влегувам во 9та. во 13та недела ќе влезам на 30 ноември, а според оваа пресметка ми излегува 6 дена порано дека ќе влезам во 13та недела, односно во 4 месец.
јас си рачунам по мое, односно секој месец го рачунам по 4 недели. Овде на табелата еден месец има 3 недели, друг има 4, по табелава сум на крајот на седми, а по моето рачунање не ми излегува така.
@LadyC и јас треба да купам шветски и тетра... И јас сакам да му ставам широк повој. Од големите работи скоро се имам... Некни му купивме и количка А ситниците ми фалат... Козметика, постелнина. .. Ајде уште имаме време ќе купиме се.
Според мене најголемата грешка што се прави е што се рачуна секој месец по 4 недели. Апсолутно не е така, месецот нема 28 дена. Според пресметките на оние жени кои рачунаат еден месец - 4 недели, тие 10 месеци би требало да го носат бебето, а не 9.
Бременoстa трaе 10 лунaрни месеци, т.е 40 гестaциски недели сметaнo oд денoт нa пoследнaтa менструaцијa. А 9 месеци се сметa oд денoт кoгa требaлo дa дoбиеш циклус (т.е oд кoгa ти дoцни). Ич не е тешкo сo месециве, не знaм штo се буните.
Јас влагам секој понеделник во нова недела, ама не се поклопува мојот краен датум со неделата. Затоа не си комплицирам и си сметам дека ако ми е краен 12ти тогаш влагам во нов месец. Како и да сметаш глеј да ти одговара тебе. Секој си смета на свој начин.
Димчев е презафатен, би те советувала да се јавиш уште денес за да закажеш за кога ти одговара зашто кај него се чека навистина мн.
Хелоу женски... Ние денес полниме точно 24 недели, влегуваме во 25 недела сабајлево се изнаспавме до 11 часот, па позапеглав малце и еве сега кај свеки на ручоче, ни спремила 2 вида на лазања, стандардната и со зеленчук бујрум мешиња
Девојки секој краен месец од тромесечје е 5 недели, другите по 4,освен 8ми и 9ти кои се двата по 5 недели... Двете постирани табели го кажуваат истото,незнам зошто се буните.. еве јас привршувам 30та недела,значи од утре сум 30+ (тоа значи дека ќе влезам во 31ва недела) односно влегувам во осми месец...