Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Мамички што смееме да пиеме за смирување ... добив лоша вест .. ми се крена притисокот се вознемирив крајно ...

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Здраво од мене. Дознав дека сум трудна. Сега сум 6 недела некаде ама имам стресни моменти и чувствувам слаби болки тогаш. Знам дека не треба ама доаѓаат и со мм караници. Совет??

3. izmislena

izmislena Истакнат член

И јас вака некако ја почнав бременоста...само не бев 6 недели туку бев некаде 4+2,3 кога настана силна кавга дома. Исто ме болеше стомак, веројатно беше поврзано. Смирете се, сега треба да сте најсреќни и најсмирени. Нас тоа ни беше последната кавга, си ветивме дека нема да го нервираме малото уште во стомак :)

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Смееш мислам дијазепам, за б6 сум сигурна дека смееш, ама и дијазепам знам не штети, поарно да се смириш него да го вознемируваш бебето.

tanja manja likes this.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Фала за советот. Ама мене ми е страв за бепчето.зашто тие нервозни ситуации се случиле два три пати.

6. izmislena

izmislena Истакнат член

не се секирај, уште е мало :) само гледај да ги елиминираш таквите стресови, баш за да не се случи нешто лошо.

7. Poppins

Poppins Популарен член

опушти се само и смирено исто и јас ко тебе и @izmislena имав некои големи стресови а сум била 5/6 недела и малце така подуена грчеви ама легнав пробав да се смирам мм подршка и увек јас и коа сум напната си правам топло млеко со мед и ме опушта и нареден пат нема нервози мора да мислиме на бебчињата :)

izmislena likes this.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

мила мислам диазепамот малце јак дека ќе дојде ипак тој има големо смирувачко дејство а и ептен мн кризно се употребува пошто јак е и може секаква реакција да има а неможи секој добро да го поднеси а б6 смеиме сите и од старт го даваат помага за мн работи кај трудниците дури и во системи го ставаат ептен потреба али ипак @ANGIE1 најдобро е да се слушни со док што да се напие секоа бременост е различна

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Кога бев под голем стрес за бебето во 4ти месец ( кога крварев 2 недели) ми беше кажано по 2 дијазепами да пијам на ден. Ми рекоа прво да пробам со б6 а ако не ме смирува да пијам дијазепам.Јас не земав дијазепам, ама искрено ни б6 не ми помагаше.
    Затоа и го спомнав, мене ми го препорачал гинеколог. Знам @zeka пиеше дијазепам ( мислам по 2 на ден) ради притисокот така да ако бил толку страшен нема да го препишуваат и препорачуваат.
    Сепак од еден ако е мн стресена нема да и биде ништо. :)

tanja manja and Poppins like this.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Ne se plasete od lek za smiruvanje, povremeno. Se imam konsultirano za ova i so psihijatar i so ginekolozi. Nitu diazepam nitu heleks nema da ti nasteti, osobeno ne posle prvo tromesecie...

Poppins and LadyC like this.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

ama ako nema potreba neka se proba na sekoj dr mozen nacin krajno e tableta jas da vi kazam mnogu sum protiv tableti zemanje oti samo ovde mk naviknati taka sme odma tableta goltame za sve a nastrana preku 20 psih treba da pominis da dobies lek pojak a ovde nasive ko bonboncinja davaat sve :D .. Ipak samo smireno i morame site na nervozi da zaboravime 9 mes oti sve osekaat i posle mozat mnogu nervozni da se .. pri sekoja nervoza odma stand up komedija gledanje i smeenje :) :hug:

LadyC likes this.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

И сега, јас со 30+5, во кој месец сум? Седми, или осми ?
    Јануар 3 ми е термин. Како?

13. Poppins

Poppins Популарен член

14. LadyC

LadyC Форумски идол

на 03 ноември влагаш во 8ми ако одиш по датум, 03 декември влагаш 9ти со краен термин 09.01.2017 :)
    @Poppins Маче ко мм да го слушам си еј. :D Он умира од главоболка ама НЕ - апче не пие!
    Ама имаш право дека не треба да се претерува, но ако се работи срцка за голем шок од еден нема да и е ништо. @ANGIE1 си знае најубаво, само Господ да ја чува и неа и бебушот.

@mar_mar да пише како е и како помина на доктор? Да не имаме нешто ново? :inlove:

15. Poppins

Poppins Популарен член

slikata e malce pregolema :D

Bebulleee, kavadar4anka and Offspring like this.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

јас си читам за секоја недела поединечно на devetmeseci.net на на српски е странава, за секоја недела има посебно објаснето. Си ја пратам страната и на ФБ. Досега се ми погодиле во секоја недела ги потрефи симптомите.

LadyC, Poppins and Grungie like this.
  17. izmislena

izmislena Истакнат член

Ама зависи, @Poppins некои работи не се надминуваат со комедија глеање... баш читам по странски форуми како е, таму па ептен секоја втора е на xanax, и пред, и за време на,и после бременост. мое мислење е исто дека треба да се избегнува, но кога ќе дојде до момент кога телото доживува голем стрес - тогаш подобро е да се напиеш отколку да се тормозиш и ти и бебето со напнатост. таа е поштетна од било кој лек

LadyC and Poppins like this.
  18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

@Kristula те мислам.
    До каде си?
    Има ли нешто ново?

19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

фала ви мами .. ми пројде добро сум ..

LadyC and Poppins like this.
  20. mar_mar

mar_mar Активен член

Срце ти не си прочитала, јас се порпдив вчера, имсм здраво девојче
    Инаку се породив царски со спиналнс, добро поминав но ви препорсчувам доколку можете одете природно... Нека ви е со лес на сите :* :*

pink95, kavadar4anka, Ctete and 2 others like this.