1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мамички што смееме да пиеме за смирување ... добив лоша вест .. ми се крена притисокот се вознемирив крајно ...

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Здраво од мене. Дознав дека сум трудна. Сега сум 6 недела некаде ама имам стресни моменти и чувствувам слаби болки тогаш. Знам дека не треба ама доаѓаат и со мм караници. Совет??

3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    И јас вака некако ја почнав бременоста...само не бев 6 недели туку бев некаде 4+2,3 кога настана силна кавга дома. Исто ме болеше стомак, веројатно беше поврзано. Смирете се, сега треба да сте најсреќни и најсмирени. Нас тоа ни беше последната кавга, си ветивме дека нема да го нервираме малото уште во стомак :)

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Смееш мислам дијазепам, за б6 сум сигурна дека смееш, ама и дијазепам знам не штети, поарно да се смириш него да го вознемируваш бебето.

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Фала за советот. Ама мене ми е страв за бепчето.зашто тие нервозни ситуации се случиле два три пати.

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    не се секирај, уште е мало :) само гледај да ги елиминираш таквите стресови, баш за да не се случи нешто лошо.

7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    опушти се само и смирено исто и јас ко тебе и @izmislena имав некои големи стресови а сум била 5/6 недела и малце така подуена грчеви ама легнав пробав да се смирам мм подршка и увек јас и коа сум напната си правам топло млеко со мед и ме опушта и нареден пат нема нервози мора да мислиме на бебчињата :)

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    мила мислам диазепамот малце јак дека ќе дојде ипак тој има големо смирувачко дејство а и ептен мн кризно се употребува пошто јак е и може секаква реакција да има а неможи секој добро да го поднеси а б6 смеиме сите и од старт го даваат помага за мн работи кај трудниците дури и во системи го ставаат ептен потреба али ипак @ANGIE1 најдобро е да се слушни со док што да се напие секоа бременост е различна

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Кога бев под голем стрес за бебето во 4ти месец ( кога крварев 2 недели) ми беше кажано по 2 дијазепами да пијам на ден. Ми рекоа прво да пробам со б6 а ако не ме смирува да пијам дијазепам.Јас не земав дијазепам, ама искрено ни б6 не ми помагаше.
    Затоа и го спомнав, мене ми го препорачал гинеколог. Знам @zeka пиеше дијазепам ( мислам по 2 на ден) ради притисокот така да ако бил толку страшен нема да го препишуваат и препорачуваат.
    Сепак од еден ако е мн стресена нема да и биде ништо. :)

На tanja manja и Poppins им се допаѓа ова.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ne se plasete od lek za smiruvanje, povremeno. Se imam konsultirano za ova i so psihijatar i so ginekolozi. Nitu diazepam nitu heleks nema da ti nasteti, osobeno ne posle prvo tromesecie...

На Poppins и LadyC им се допаѓа ова.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680

ama ako nema potreba neka se proba na sekoj dr mozen nacin krajno e tableta jas da vi kazam mnogu sum protiv tableti zemanje oti samo ovde mk naviknati taka sme odma tableta goltame za sve a nastrana preku 20 psih treba da pominis da dobies lek pojak a ovde nasive ko bonboncinja davaat sve :D .. Ipak samo smireno i morame site na nervozi da zaboravime 9 mes oti sve osekaat i posle mozat mnogu nervozni da se .. pri sekoja nervoza odma stand up komedija gledanje i smeenje :) :hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    И сега, јас со 30+5, во кој месец сум? Седми, или осми ?
    Јануар 3 ми е термин. Како?

13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    5e640216fd2411681c032a4c04abad4e.jpg 5e640216fd2411681c032a4c04abad4e.jpg 5e640216fd2411681c032a4c04abad4e.jpg

На majavel1 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    на 03 ноември влагаш во 8ми ако одиш по датум, 03 декември влагаш 9ти со краен термин 09.01.2017 :)
    @Poppins Маче ко мм да го слушам си еј. :D Он умира од главоболка ама НЕ - апче не пие!
    Ама имаш право дека не треба да се претерува, но ако се работи срцка за голем шок од еден нема да и е ништо. @ANGIE1 си знае најубаво, само Господ да ја чува и неа и бебушот.

@mar_mar да пише како е и како помина на доктор? Да не имаме нешто ново? :inlove:

На Poppins, kavadar4anka, izmislena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    slikata e malce pregolema :D

На Bebulleee, kavadar4anka и Offspring им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    јас си читам за секоја недела поединечно на devetmeseci.net на на српски е странава, за секоја недела има посебно објаснето. Си ја пратам страната и на ФБ. Досега се ми погодиле во секоја недела ги потрефи симптомите.

На LadyC, Poppins и Grungie им се допаѓа ова.
  17. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ама зависи, @Poppins некои работи не се надминуваат со комедија глеање... баш читам по странски форуми како е, таму па ептен секоја втора е на xanax, и пред, и за време на,и после бременост. мое мислење е исто дека треба да се избегнува, но кога ќе дојде до момент кога телото доживува голем стрес - тогаш подобро е да се напиеш отколку да се тормозиш и ти и бебето со напнатост. таа е поштетна од било кој лек

На LadyC и Poppins им се допаѓа ова.
  18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @Kristula те мислам.
    До каде си?
    Има ли нешто ново?

19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    фала ви мами .. ми пројде добро сум ..

На LadyC и Poppins им се допаѓа ова.
  20. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Срце ти не си прочитала, јас се порпдив вчера, имсм здраво девојче
    Инаку се породив царски со спиналнс, добро поминав но ви препорсчувам доколку можете одете природно... Нека ви е со лес на сите :* :*

На pink95, kavadar4anka, Ctete и 2 други им се допаѓа ова.