Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    @LadyC јас подалеку од таблети ко од струја :D а порано за све одма голтав сега нема шанси еве скоро година и гледав пред да останам секош на билна база чаеви мн или топли напитоци а и психички да се контролирам а и кога гледав дури одев на раб пациенти идат им даваш табл инекција нешо абе не излезени од врата "све им поминало" некои мислат се напиле и одма све ок а на табл и треба 30-40мин ама психата како е навикната .. Некоаш да подржувам и ко што кажа @izmislena мора таблета да се испие отколку тормозење на организам ама тоа е ептен морално нема др излез ..

На LadyC и izmislena им се допаѓа ова.
  2. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Cestitki @mar_mar da ti e ziva i zdrava.Zenski da ve prasam,za bris za strptokoka,kako vi zemaa,samo taka nadvoresno,znaci bez spekulum,ili pak so spekulum,podlaboko?

3. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Мами ова мажево инаетче уште во стомак си мрда цело време го осекам, ама штом ставам рака одма прекинува.

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле многу ти се израдував!!! Да си здрава и жива и ти и ќеркичката твоја, цел живот да ве радува и да ви биде гордост најголема! :l: :l: :l:

@sakambebe брис за стрептокока се зема без спекулум. :)

На mar_mar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Nisto novo...eve dezuram po doma. Nit se sedi, nit se lezi... Bebo kloca, eve go, se vrti na site strani :)
    Seuste sum otvorena 3 cm, bez bolki, so neprsnat vodenjak. Denes vo 9.30 sum na kontrola, pa zdravje ke vidime sto ke kazat. Se nadevam ke bide dobro i ke bide za brzo(fingers)
    :hug: do tebe i bebuska:*

На kavadar4anka, majavel1 и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ооо, абе се изначека. Ајде ако не денес, утре ќе биде. Сигурно нетрпението и чркањето те убива. Не знам што е скоро сите.ги надносивте децата а јас се плашам да не ме изненади мојов пред термон :)

На Kristula му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @kikin i jas se plasev deka ke se rodi porano, ama ete...deckoto me demantira pa si sedi nedela dena posle kraen termin! A i za kontrolava, ne mi se veruva deka nesto ke se smeni. Ke me razburickaat dole, eho, ctg i doma. Ponedelnik, vtornik ista prica! Se nadevam deka barem do petok ke bide! Veruvaj mi deka ova e e veke stvarno tesko...ne samo sto sum vo iscekuvanje, nego i telovo veke nema sila. Se boli... Ama ajde, ke se izdrzi!
    Ubava vecer :hug::*

На kavadar4anka, LadyC и kikin им се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @Kristula точно знам низ што поминуваш. Јас 10 дена после термин ја родив. Физички потешкотии немав, но психички МНОГУ попуштив.
    Дента кога ја родив се почна и заврши најприродно што можеше и покрај закажан индуциран. Отидов 4 прсти отворена без да ги чувствувам болките. Ти имаш ли болки?
    Не се плаши и не се нервирај. Повеќе од 10 дена нема да те чекаат. Ако до понеделник не се олесниш, можеби не истиот ден, но вторник сигурно ќе те задржат.
    Мене постојано ми збореа дека до 42 недела чекаат, па сепак на десеттиот ден закажуваат индуциран.
    Само трпение, ќе биде каде и да е. За ден-два ќе си се гушкате со бебушко.
    Со лесно само, се убаво да помне.

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.138
    Веќе после 7ми ден од термин е 42ра недела... значи и чекаат до 42ра :D и си родила во 42ра влезена 3 дена... односно 41нед + 3 дена... Мене на 8ми ден од термин ме задржаа на патолошка за да пробуваат индуциран наредните денови, ама јас си добив истиот ден природно болки :)

10. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    187
    Јас ве советувам да пробате со магнезиум 250мг од тие смее до 2 дневно плус б-комплекс и двете се за опуштање и смирување, некако би ми било страв од дијазепам и било какви други лекови, мене притисокот ако малку ми се покачи пијам вака и ми се намалува, додуша првите три месеци секој ден пиев магнезиум по препорака на докторот сега ми се содржи во мултивитамините ама по потреба си пијам и вака посебно

На izmislena, rose60, Poppins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Со задоволство би сакала да ве известам дека наша @Kristula се породи, и она и малецкиот се добро. Господ да им дава среќа, здравје, љубов и мир на двајцата и да ги чува! :l:

На pink95, Lady4, letters и 31 други им се допаѓа ова.
  12. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    @Kristula zivo i zdravo bebenceto,golem da raste :*

13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    @Kristula да сте живи и здрави, честитки мамичке :hug::party::sun::f:

14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Идни мами, како се справувате со стравот од породување?
    Леле, нагло ме фати, навечер особено. :worried: Паника ме фаќа, не можам да се опуштам. ;(

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Честитки до мамичките @mar_mar и @Kristula... нека ви се живи и здрави новите членови во семејствата, само радост и насмевки да споделувате! бтв поздрав и до сите мешиња!:hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    мене искрено почна да ме фаќа страв...што, како и зашто :(

17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Страв како страв од пораѓај уште немам ни од болки ни пд пораѓај. Меѓутоа јас цело време се мислам дали ќе.е се во ред со бебо и со мене....абе ваљда сите имаме.по некој страв, ваљда секоја мајка имала. Се ќе си е во ред. Со лесно сите ќе поминеме :*

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Исто, истооо @kikin, дали ќе биде се во ред со бебе, дали сега му е ок, дали има простор доволно итн... од тука почнувам, стигнувам до пораѓај. (facepalm)

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Еве ја г-ѓа Паничарка да се јави. Многу се плашам од се поврзано со пораѓај, дали ќе можам да ги издржам болките, дали ќе биде се во ред, дали ќе успеам природно, се се ме интересира и само молам Бог да не чува и мене и бебац. Се како и да е ќе дојде и ќе пројде. :)

На Bebulleee, kavadar4anka, pepapa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    kako si mila,retko ve citam no se raduvam za tebe i natasa drugite ne gi znam,odis li uste kaj ivanovski na pregledi