@LadyC јас подалеку од таблети ко од струја а порано за све одма голтав сега нема шанси еве скоро година и гледав пред да останам секош на билна база чаеви мн или топли напитоци а и психички да се контролирам а и кога гледав дури одев на раб пациенти идат им даваш табл инекција нешо абе не излезени од врата "све им поминало" некои мислат се напиле и одма све ок а на табл и треба 30-40мин ама психата како е навикната .. Некоаш да подржувам и ко што кажа @izmislena мора таблета да се испие отколку тормозење на организам ама тоа е ептен морално нема др излез ..
Cestitki @mar_mar da ti e ziva i zdrava.Zenski da ve prasam,za bris za strptokoka,kako vi zemaa,samo taka nadvoresno,znaci bez spekulum,ili pak so spekulum,podlaboko?
Мами ова мажево инаетче уште во стомак си мрда цело време го осекам, ама штом ставам рака одма прекинува.
Леле многу ти се израдував!!! Да си здрава и жива и ти и ќеркичката твоја, цел живот да ве радува и да ви биде гордост најголема! @sakambebe брис за стрептокока се зема без спекулум.
Nisto novo...eve dezuram po doma. Nit se sedi, nit se lezi... Bebo kloca, eve go, se vrti na site strani Seuste sum otvorena 3 cm, bez bolki, so neprsnat vodenjak. Denes vo 9.30 sum na kontrola, pa zdravje ke vidime sto ke kazat. Se nadevam ke bide dobro i ke bide za brzo do tebe i bebuska
Ооо, абе се изначека. Ајде ако не денес, утре ќе биде. Сигурно нетрпението и чркањето те убива. Не знам што е скоро сите.ги надносивте децата а јас се плашам да не ме изненади мојов пред термон
@kikin i jas se plasev deka ke se rodi porano, ama ete...deckoto me demantira pa si sedi nedela dena posle kraen termin! A i za kontrolava, ne mi se veruva deka nesto ke se smeni. Ke me razburickaat dole, eho, ctg i doma. Ponedelnik, vtornik ista prica! Se nadevam deka barem do petok ke bide! Veruvaj mi deka ova e e veke stvarno tesko...ne samo sto sum vo iscekuvanje, nego i telovo veke nema sila. Se boli... Ama ajde, ke se izdrzi! Ubava vecer
@Kristula точно знам низ што поминуваш. Јас 10 дена после термин ја родив. Физички потешкотии немав, но психички МНОГУ попуштив. Дента кога ја родив се почна и заврши најприродно што можеше и покрај закажан индуциран. Отидов 4 прсти отворена без да ги чувствувам болките. Ти имаш ли болки? Не се плаши и не се нервирај. Повеќе од 10 дена нема да те чекаат. Ако до понеделник не се олесниш, можеби не истиот ден, но вторник сигурно ќе те задржат. Мене постојано ми збореа дека до 42 недела чекаат, па сепак на десеттиот ден закажуваат индуциран. Само трпение, ќе биде каде и да е. За ден-два ќе си се гушкате со бебушко. Со лесно само, се убаво да помне.
Веќе после 7ми ден од термин е 42ра недела... значи и чекаат до 42ра и си родила во 42ра влезена 3 дена... односно 41нед + 3 дена... Мене на 8ми ден од термин ме задржаа на патолошка за да пробуваат индуциран наредните денови, ама јас си добив истиот ден природно болки
Јас ве советувам да пробате со магнезиум 250мг од тие смее до 2 дневно плус б-комплекс и двете се за опуштање и смирување, некако би ми било страв од дијазепам и било какви други лекови, мене притисокот ако малку ми се покачи пијам вака и ми се намалува, додуша првите три месеци секој ден пиев магнезиум по препорака на докторот сега ми се содржи во мултивитамините ама по потреба си пијам и вака посебно
Со задоволство би сакала да ве известам дека наша @Kristula се породи, и она и малецкиот се добро. Господ да им дава среќа, здравје, љубов и мир на двајцата и да ги чува!
Идни мами, како се справувате со стравот од породување? Леле, нагло ме фати, навечер особено. Паника ме фаќа, не можам да се опуштам.
Честитки до мамичките @mar_mar и @Kristula... нека ви се живи и здрави новите членови во семејствата, само радост и насмевки да споделувате! бтв поздрав и до сите мешиња!
Страв како страв од пораѓај уште немам ни од болки ни пд пораѓај. Меѓутоа јас цело време се мислам дали ќе.е се во ред со бебо и со мене....абе ваљда сите имаме.по некој страв, ваљда секоја мајка имала. Се ќе си е во ред. Со лесно сите ќе поминеме
Исто, истооо @kikin, дали ќе биде се во ред со бебе, дали сега му е ок, дали има простор доволно итн... од тука почнувам, стигнувам до пораѓај.
Еве ја г-ѓа Паничарка да се јави. Многу се плашам од се поврзано со пораѓај, дали ќе можам да ги издржам болките, дали ќе биде се во ред, дали ќе успеам природно, се се ме интересира и само молам Бог да не чува и мене и бебац. Се како и да е ќе дојде и ќе пројде.
kako si mila,retko ve citam no se raduvam za tebe i natasa drugite ne gi znam,odis li uste kaj ivanovski na pregledi