Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Еве сум и јас во паничарките , уште пред да забременам си го имав стравот ,, може да замислите сега дури некогаш и сонувам за тоа .. плус на сета оваа за стравот ми допринесоа и глупите коментари на одредени личности ..

На izmislena и LadyC им се допаѓа ова.
  2. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Срцка постов твој како јас да го имам пишувано хахаха

И мене мн. ми е страв ...паника ме фаќа, ама кога ќе треба ќе дојди страв не страв...
    мајка ми работи на болница и ме "теши"...ми вика не да те лажам ама боли хахаах . Јас и викам што ако снемам напон , ако се онесвестам од болка хахах.
    Аххх маки нашии хахаха ајде само господ да стави рака.
    Женски нон стоп размислувам дали мајка ми да присуствува на пораѓај или не??? Што мислите вие како е подобро?

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  3. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    haha,poznato lice,bar nekoj nesto da mi pise,si prasuvam jas ama nikoj ne mi odgovara.Dobro sum,uste malku imam.Da,da redovno si odam kaj Ivanovski.Ti mila kako si?

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Мајка ми присуствуваше на мојот прв пораѓај. Едно време напуштила сала бидејќи не можела да гледа.

Рече за второто дома ќе си седи со ќеркичката. Сама со маж ми да одам...

5. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    I ti si bila tuka,pa sto ne se javis hahahahah,do kaj si,sto kako,kazuvaj,nesto izgubiv ritam

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Mм Нема шанси да присуствува ...побрзо тој ќе се онесвести па ќе треба по него да трчаат хахах
    А некој ми викаат да не и кажувам на мајка ми кога ќе одам на пораѓај...ама неможам таа таму работи друго е кога имаш некој таму... па и јас така можам да и речам да биди покрај мене и потоа по некое време нека излези ...уффф макии (слатки) ;)

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Нормално е да се плашиш од нешто што ти е непознато.
    Зацртај си во глава дека бебето мора да излезе, во тебе не може да остане. :)
    Утеха нека ти се жените што родиле повеќе деца.
    Да е толку многу страшно и да не се заборавало сите ќе роделе по едно и на тоа ќе останеле.
    Јас се породив пред 6 дена и денеска си ги гледам децата и на мм му викам, не ја исклучуваме можноста за трето.
    Види ги, пресреќна сум што ги имам. :)
    Со нив животот добива смисол. Заради нив стискаме заби, трпиме па потоа и забораваме.

На pink95, Lolipop23, Miami1 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Добро е да има слобода да испадне...на мојава и беше цел пораѓај потрауматичен одколку мене (facepalm).
    Важно не си сама.

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Даа тоа е најбитно што мајка ми ќе биди покрај мене...тоа ми се чини ќе ми дај повеќе сила.
    Како и да е тука само госпот да стави рака лесно да си поминиме и да си се галиме со бебчината ... другото сето ќе се истрпи :D

На Bebulleee, kavadar4anka, tanja manja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас би ја земала ако знам дека ќе ми биде огромна поткрепа! :)

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Рековме сексот во 9-ти е дозволен ?

На Lolipop23, LadyC, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  12. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Колку што знам јас пожелен е :)

13. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    36+6 г.н денес...
    Секоја ноќ околу 3-4часот дружба најпрво со содата, а потоа и со сопатникот Страв.
    Касни дружби за длабоки мисли...
    Од пораѓај до како ќе се снајдам со слатките маки што следат...
    Веројатно природно е да се плашиме но и природно е се тоа да помине и да се заборави.
    Фразата која ме крепи е: Светов е створен со раѓање!
    Добра ноќ мами :*

На pink95, Lolipop23, Lepaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Одвај ќекам да дојде четврток да одам на преглед ... освен шти најважно ми е да е се во ред а се некој ложи филмој ме маваат а плус што очекувам да го кажат полот :l:(hollest)

На Jagoda123, kavadar4anka, majavel1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Tuka sum, tuka... sto maka vidov duri da stignam do tuka :D
    Do kaj sum..5 nedeli i 5 dena. Utre zdravje prva kontrola da mi kazat dali se e vo red. Mnogu sum vozbudena :sun: Odvaj cekam da si go vidam bebusot.. treba da e kolku semce od jabolko :D Sto da ti se kazam, uzivam vo ovie denovi, za sega nemam problemi. Malku imam nagon na povrakanje, no nisto seriozno. Da se nadevame deka so lesno ke mi projdat 9 meseci. Ti kako si, do kade si... sto ima kaj tebe? Ubavo e koga ke vidis ubavi i poznati lica vo ubava tema :sun: Te guskam :hug:

На Jagoda123, menelele, majavel1 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Уште пред да забременам ,кога сестра ми беше бремена и велев да ја праша докторката како јас би се породила дека оперирана од миом класично,ете од кога ми бил стравот.Таа докторка и доктори од Ремедика каде се породи цимерката моја од болница со царски рекоа обавезно царски никој не пораѓа природно при операција на миом,сечена сум од крај до крај повеќе и од царски.Е од тогаш се опуштив ,4-5 тотални анестезии сум поминала па за уште една се издржува,болеше и тогаш операцијата ќе боли и сега но мислам кога ќе го имаме во рака тоа мало суштество се ќе помине,се ќе се заборави.Се за нашите бебуши :inlove:

На pink95, Jagoda123, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво женички:sun:
    Еве ме и мене, ве читам редовно но немам ништо ново што да ви пишам . Веке сум 32+2 .Се е во ред , наредна недела на контрола и брисеви :)
    Во врска со стравовите за порагај , јас сега почнав веке да помислувам како ке биде и ме фака така некоја мини паника :) Не ми се верува дека јас ке рагам:rofl: Си се тешам дека не сум ни прва ни последна и дека ке се издржи се .
    Имајте убав ден :makeup::f:

На Jagoda123, menelele, Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро мешковци:hai: Во петокот го зедовме тој брис за гбс, вагинален без спекулум. Не беше многу болен, ама малце ме боцна кога ја стави таа чепкалката подлабоко:$ Ама опис:rofl:
    А вчера сабајле бев на преглед. Бебушка пак скриена во плацента, не ни кажа добро утро :) инаку добра беше во мерките и во се друго. Тежиме 2300 гр. После преглед на Пелистер со мм сонцето да се искористи да се пие едно кафенце. Докторката ми рече следна контрола за 3 недели, не за месец поради плодовата вода, се намалувало количеството. Требало минимум 8, а кај мене 10 (што тоа не знам). Малце се загрижив искрено. 34+2 сум, можеби пред време ќе треба да се породам ако е вака ситуацијата со водата. Претходно забележував влажен веш, но не мислев дека е тоа:(

На Jagoda123 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  19. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    BirMelek ехе 34+2 ич да не се секираш, не се намалува таа за еден ден, а ти си вече во термин што се вика. мнг среќа :l:

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Не се секирај, уште малку имаш до 9-ти месец, а секое дете родено од 36 недела натаму се смета за навремено родено. Не е тоа предвреме. Таман си е. Уживај, се ќе биде во ред. :)

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.