И јас сум во четврток на втор скрининг сепак одлучив да правам кај матичнта иако се мислев и за во Систина, како и да е едвај чекам да го видам курлето на мама
Еве јас ќе ти објаснам за плодовата како мене матичниот ми кажа. Нормална плодова вода треба да е 8см а кај тебе има 10 што е супер. Под 8 не е ок. Кај мене имаше 14 на задњи преглед, што значи и кај мене е одлично. Не се секирај, топ си не си прави непотребно филмови зашто си одлична. Инаку мами како сте? Ние сме утре на контрола, од сега сум на секои две недели така водат кај што ќе се пораѓам. Едвај чекам да го видам сончко мој, го немам видено скоро еден месец ( 3 недели ) . Не ми се чека веќе, сакам да го видам, да го избацувам, да му кажам " јбг сине ваков е светот, целиот сје*ан" Шала. Ама стварно се повеќе се јавува нетрпение кај мене за сусрет со најубавите крупни очиња. Убав ден девојчиња
И конечно 38 гн колку ли ја чекав и сега можам конечно да одам да ми закажат точен датум. Неможам да дишам бебето уште ми удира на дишникот неможам ни да се движам мешето ми е како камен јако и ме боли кога лежам ме удира силно и болно Мислам дека е право време да излези за да ми остани малку сила за после царски
Imam edna bratucetka pred poragaj velese: Koga ke poglednam naokolu i ke vidam polni ulici kako nekade odat luge, i site tie izlegle od vagina, ne mozam a da ne se prasam, zarem mojava naj curuk ke bide pa i od nea da ne izleze ? I taka i doagalo sila i samodoverba za golemiot den Mnogu se smeevme, bese vickasta...
http://forum.femina.mk/members/majavel1.46668/ кога се тие скрининзи прв и втор поточно? За првото дете бев само на 4д во 22 недела друго не знам...
Eve tuka nesto za zadolzitelnite pregledi... http://acibademsistinababy.mk/index...emenost/8-zadolzitelni-pregledi-vo-bremenosta
Da se vmesham malce... Nataska, semce od jabolko e golemo za ovaa nedela ) toa sakusot moze da e tolkav od prilika, 6-7 mm A bebceto ke se vidi pokasno Kaj mene neli na 6+6 bese 8 mm embrionceto
Мила немој да се загрижуваш ...Докторката ти рекла 3 недели значи нема место за паника .... ако било нешто позагрижувачки ќе ти речела за една недела .... бидеќи мене ми беше намалена плодовата вода и одев на една недела .... сега си има доволно .... Моја препорака е да јадиш суво грозје и сушени урми, јас од тоа ја зголемив плодовата вода .... пробај тоа е вкусно и ништо не губиш.
Па така е , сите сме излегле до таму . Кој полесно кој потешко . Нема да бидеме први што ке ја трпиме таа болка. Ама затоа ке имаме најголема срека ... @Ејприл ке идеш царски договорено , или поради некоја причина ?
бaрaј си спинaлнa зa цaрски, верувaј не сaкaш дa гo прoпуштиш мoментoт нa првиoт плaч и чувствoтo кoгa ќе ти гo стaвaт нa грaди
Морам и овој пат царски поради предходните два .првото ми беше карлично второто заради првото и овој пат заради двете)))
Jas pak od ovaa stranata na Sistina si citam po nedeli kako se razviva plodot, i se sozivuvam so napisanoto i za 5ta nedela takva sporedba ima napraveno, "vaseto bebe e so golemina na semka od jabolko" Ama nema vrska, samo da mi kazat deka se e vo red, samo toa sakam da go slusnam, a bebusot neka si raste kako sto e redot
И покрај тоа што првиот пат поминав низ сите болки како за природно и пак царски значи осетив како е до негде и двата вида за второто сакав природно сметав дека ке поминам полесно но да бидам искрена после два цсрски сега сум срекна што ке бидам пак исто иако е болно барем знам што ме чека а со природно е неизвесно до крај но најдобро ке си зборниш со др можеби ке имаш идеална положба за природно и ке поминеш најлесно тоа ти го посакувам
Heheh... da i jas imam aplikacija ama tamu vika deka vo 6 nedela e od 2-6mm, ili kako zrno oriz Toa nema ni da se vidi sega na kontrola, da ne se razocaruvas i ti kako mene... A ke bide se vo red Za toa nemam somnez
Да да докторот како ке каже така, ако мене ме прашува одма под нож легнувам без да размислам. Мислам дека така психички полесно ке ми биде и нема да чекам денес -утре .... Плус јас имам шанси за царски бидејки имам циста која може од напон да пукне . После порагај ке ја вадам . Циста на друг дел од телото не во матка
Ne, za setsta nedela veli deka e kako "zrno grasok" Duri i crtezi ima.. A inaku, koga ti prv pat si go vide na exo, za da znam uste kolku ke cekam? ...
Sakusot se gledase na tocno 5 nedeli. Embrionot na 6+6 prvpat. Nekolku dena prethodno kaj maticnata na abdominalno eho - ne vidovme embrion, samo sakus. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hp.pregnancy.lite&hl=en jas ovaa aplikacija ja koristam, tuka drugi merki ima...
I @Anetaoh ni e tuka,ajde ajde,cistete se od onaa tema.Jas sum dobro,zdravje za eden mesec treba da se porodam,me faka malku strav,ama ne od poragaj od zivotot ponatamu,kako,sto,pa kako ke go drzam toa malecko bebusce,pa kako ke bide so placki,so cicanje,of prasanja milion,ama na seto toa si velam,nit sum prva,nit posledna.Bas mi e kef za tebe,odmaraj sega,gali mesko i semceto za kratko ke porasne vo bebence,duri nema da veruvas koga prv pat ke go vidis kako bebus,jas ne mozev solzi da sopram.Te baknuvam.