Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Ви благодарам на одговорите.

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    До 13та недела се прави односно 13+6 не покасно. :)

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Абе труднички муабети е за тоа темава ја ко што знам јассе прашувам тука. Сум прашувала и јас тука нормално е. Не ја ни користеше некој посебно темата прво и второ џабе прашував. Само трето беше поактивна сега и таа не е.

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Јас ќе му кажам дека сум сигурна дека се прави до тогаш и баш ќе прашам зошто ми рече во 15та да не можам да ја истерам бременоста со мирна глава. И да менувам гинеколог набрзо иако овој е демек еден од попознатите и многу гужва има кај него. Цел живот сум немала доверба во доктори од сега па ич нема да имам додека не побарам мислење од тројца.

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Никако не чекај од него, оди и на друго ако треба, касно е 15та недела, еве и др феминки ќе ти кажат знам со сигурност ова. :*

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    И јас сум сигурна ама ете сега касно е не можам да се освестам зошто не се побунив на време можеби од преголемата збунетост за бременоста. ;(

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    А баш прочитав за близнаци дека се чекало до 20 недела. Знаете ли нешто повеќе околу ова?

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Врска нема имавме ние неколку трудници тука со близнаци, ко што знам скрининзите се за сите исти до 13+ недела и мислам вториот беше 22+ као за најубаво да се гледа. О срце, а ти си денес 14+6?

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Мое искуство по тие врати е дека ова не е точно.
    20 недела е веќе во рамките на предвидениот термин за втор скрининг, на органите.
    Ама не за приска.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И јас знам дека прв скрининг се прави од 11+6 до 13+6. Меѓутоа дека доколку има симптоми ќе исчезнат не сум сигурна. Сепак тоа не е тема на прашањево. Муабетот ми е да му се јавиш на матичниот и да закажиш една - две недели порано.

Се редактирам: ако си 14+6 не кревај паники, ова се наши ставови а ти не се замарај ако ти рекла докторката појди. Сега -сега, поарно сега отколку воопшто да не го направиш.

На LadyC и danichap им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    momentalno na Telma pocna emisija so tema: Dijagnostika na bubrezni bolesti na deca.
    Za prenatalna dijagnostika se zbori, ne znam koj tuka na temava prasuvase nesto za bubrezni zaboluvanja na plodot,ama sekako e korisna za site :)

12. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    187
    Од која недела се оди на ЦТГ и дали се оди само на клиника или може и кај матичниот да се прави,дали секој ден се оди и колку трае обично еден таков преглед?

13. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
    женички помагајте....од синоќа осеќам болка само од десната страна на стомакот ,ако сум седната или легната не осеќа никаква болка што станам има јака болка,мислев дека е заради што некоку дена имам запек,сма сега се олеснав малку,а болката уште е тука ако станам,ве молам помагајте во паника сум

14. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Јас од 7ми месец одам кај матичната на ЦТГ на секои две недели ....а иначе 15мин одприлика трае тој преглед.

15. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145

16. gorana21

gorana21 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво труднички!
    Ме немаше подолго време, фала за советите. Бев во Систина на преглед и докторката ми вика кој ти го кажал ова. Нема место за наод и паники. Што да ти кажам кога нема ништо. Кој ти го кажал тоа е навистина неискусен доктор. Ми рече нормално е кај машки деца да е така. Дај боже се да биде во ред.

17. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мешковци, кажувајте како да се справам со стравот од спонтан абортус? Ова е ненормално веќе - како ми е страв и како само барам симптоми, процент на спонтан абортус по недели...абе читам само и само за таа тема овие денови. Пробувам со други занимации, а паметот цело време таму.
    Немам ништо посебно од симптоми на бременост и тоа ме убива. Утре инаку треба да влезам во 9та недела...

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Eден добронамерен совет.
    Не читај ризици и сл. Мене сите ми викаа кога ќе пројде 3ти месец ќе е се ок, па јас прокрварев во 4ти. Доктори ми викаа се од Господ зависи. Еве фала богу истеравме со мој синко.
    Па ќе ти кажам, читај забавни работи, не читај се по форумов и надвор од него, знам дека е тешко и јас се потресував многу, многу и беспотребно паники правев ама посилно беше од мене. Ти треба да имаш некоја преокупација за да не мислиш само на тоа.
    Симптомите вистински од бременост ќе ги осетиш дури кога ќе почне да клоца. :inlove: Биди среќна ако немаш гадење, киселини и несвестици ( што не значи дека нема да дојдат) .ЈАс имав се, и сега имам киселини еден куп.
    Едноставно колку можеш повеќе концентрирај се на се друго. ( нема да ти помогне ова што ти го пишувам освен сама ако не си помогнеш) :*

На kavadar4anka, Natasa. P, Lepaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    ај добро вечер. Ние сме на ЦТГ, синко клоца ми ги дупна ушите! :rofl:
    Не разбра цела болница дека сме на контрола. Душа моја. :inlove:
    Како сте девојчиња, ви посакувам пријатна вечер. :*

На tanja manja, Lady4, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Денеска бев на контрола. 15недела и 6 дена сум и девојче на што јас и мм многу се израдувавме иако потсвесно знаевме дека ќе биде девојче. Го прашав матичниот гинеколог и една што работи таму ми рекоа дека немало врска дека после 14 недела изчезнувале симптомите за Даун но колку е точно не знам. Ми дадоа упат за утре од сабајле на кој пишува Пренатална биохемиска анализа за фетални аномалии во втор семестар - приска 2. Сестрата ме праша дали сакам упат за приска 1 или приска 2 и реков дека сакам за Даун да се провери и дека не знам што е приска 1 а што 2 и влезе да го праша гинекологот и на упатот пишува приска 2. Дали е ова за Даун? И како сеправи? Што да очекувам утре и ако ехо дали е вагинално?

На Grungie и Jagoda123 им се допаѓа ова.