Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Рецептот е односи на околу 36 часа во периодот на овулација, за да не се утнете, а да добиете квалитетна сперма(јајце клетката чивее 24 ч., а сперматозоидите најмногу до 72 ч.)

2. bela-imela

bela-imela Истакнат член

хахахха шлакната :D јас така помислував пред еден месец од кашлање, ама не ќе да е така :P

Vetruska likes this.
  3. milamamica

milamamica Истакнат член

Кога сме кај кивањето и кашлањето, да прашам кои капки за нос можам да ги користам, освен синомарин, кои не ми помагаат воопшто?
    ...и како да ја намалам кашлицата?

4. bela-imela

bela-imela Истакнат член

можеш и оперил мамица, а ако имаш жолт или зелен секрет нека ти стават и гентамицин, без проблем и без секирации дали смееш или несмееш ;)
    а за кашлицата фаворит ми е мукоплант на др.таис од тегавец

5. milamamica

milamamica Истакнат член

претпоставувам дека ова со сигурност е безбедно, зошто јас разбрав дека неможело оперил...
    како и да е БЛАГОДАРАМ... :hai:

6. bela-imela

bela-imela Истакнат член

мамице ако се распрашуваш секој различно ќе ти каже, и така многу работи несмеат, а и на секое упатство писува разговарајте со својот доктор ако сте бремена или доите :) разговараш со мед.лице ;) , а и од сопствено искуство и пробано на мене ти кажувам, сепак изборот е твој. Пс.па ти не ги пиеш капките ;)

7. milamamica

milamamica Истакнат член

;) ок, не ме карај одма....мед. лице.....фала ти! :hai:

8. bela-imela

bela-imela Истакнат член

какво карање, таман работа :P дај боже побрзо да оздравиш, јас од времево сум како пијана :lol:

9. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Кога најдоцна се вртат бебињата со главата надолу? Вчера бев на контрола, свртено е со газето надолу. Рече докторот ако остани вака ќе треба царски

10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Jас не знам точно ама ќе ти кажам на братучетка ми дека и се заврте во последен момент т.е. додека траеа контракциите целиот стомак и се измести и баш се покажа како се мести надоле да се симне, така да мислам дека е индивидуално?

Afrodita25 and bela-imela like this.
  11. bela-imela

bela-imela Истакнат член

имам слушнато дека и во 36-та недела од карлична се свртело во главична позиција, затоа не му ја мисли, имаш време и шанса, движи се повеќе и без секирации, за се има решение. Важно е бебушот да е во ред :*

Afrodita25 likes this.
  12. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Не се грижам баш многу, се си е во ред со бебето, 1,6кг е тешко, добро напредува, можеби и подобро би било со царски рез, малку сум плашлива за природно :) . Само јас никако да го зголемам хемоглобинот, на секоја наредна проверка опаѓа. Сменав неколку видови на таблети, сега последно ми препишаа Хеферол (од алкалоид). Што земавте вие кои имавте или имате ваков проблем? За храната јадам богата со железо, ама тоа е за превентива само, јас морам со препарати да се лечам

13. bela-imela

bela-imela Истакнат член

мамички ај кажете ми по колку чорапчиња, лигавчиња, бодиња итн. имате купено за вашите малечки? Јас само купувам и се мислам малку ми се, а секако многу краток период ќе ги користам...

14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Раѓајте мамичкиииии :inlove: :inlove: :inlove: и мене ме чека истото во декември здравје Боже ... дај Боже со лесно да ви е , иначе јас сум се свртела кај мама во мешето 2 дена пред да се родам :D значи има времеееее ... имаааааааааааа :rofl:

Afrodita25 likes this.
  15. eva11

eva11 Популарен член

кај мене до 14 дена над термин беше со газето надоле и ме спремаа за царски отидов на 15 ден да ме примат но на ехото беше завртено надоле со главчето и то ана 15 ден над термин се сврти затоа не се косите ке се свти има време

Afrodita25 likes this.
  16. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Досега имам купено само 2 боди, наредниот месец планирам да купам се што ми е потребно за почеток, уште се информирам, незнам што се е потребно, колку, бројчиња и слично. А колкава големина ти се алиштенцата?

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Mesenca kolku e temperaturata rizicna vo bremenosta (utre sum 7 nedenala) srcevo me boli i pametot mi e samo vo bebusot moj
    Nokeska 38.6 imav i dolgo vreme edno 5/6 saati ne mozev da ja simnam. Sabajle vo 8:00h ja snema ro 17:00h i eve od 17h imam 37.2

18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

^Во рана бременост е ризична високата температура, иако знам дека не сакаш тоа да го прочиташ морам да ти го кажам, затоа оди си на дежурен лекар нека ти каже што можеш да пиеш за да ја намалиш и најбитно да ја открие причината за високата температура.

Ајде без распаметување, војничето под рака и правец на дежурен лекар :hug: :hug:

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

не се секирај.и јас имав температура отприлика во 9та 10та недела.се напив и працетамол со дозвола на лекарот.пиј течности и цедени сокови колку можеш повеке и не се секирај .и антибиотик ми препиша да го пијам во тој период ама јас не го зедов оти само по себе ми помина.пага имунитетот и е нормално почести инфекции на организмот.одмарај и штеди се колку можеш.

20. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

кај мене во 36-та беше карлично, а во 37 се породив природно, значи си се намести се е индивидуално не се сеќирај

bela-imela and Afrodita25 like this.