Zdravo mamicki.Eve me i mene. Denes pomina prvata kontrola. Tocno 6 nedeli. Plodot si se razviva odlicno, doktorot prezadovolen, a si go slusnavme i srcenceto. Kakva radost i vozbuda.. licata ni se ozarija so soprugot Oficijalno nosam edna dusicka vo stomaceto.
Здраво мешковци,како сте.Ова моево мрда ли мрда абре клоца мнгу силно се ме живо боли.Туку дали ви се стврднува стомакот?Мојов секој ден се повеќе и болки имам и во половина и во грб и секаде и таму долу.А во вц на 20 минути по една капка и кај вас ли е така? @LadyC ти сама ли бараш да одишна цтг или матичниот ти рекол,јас уште не сум била а иста недела сме,дали тамо само така практикуваат кај нас во помалите градови не... Незнам
Не сум веќе кај матичниот срце, само во Систина сум си кај докторката која ме води од почеток. Таму практикуваат ЦТГ од 32ра на даље. Од оваа недела па натаму секоја недела ќе одам да ме проверува на ЦТГ по 20 мин и вагинално плус. Инаку денес и брис стрептокока ми земаше.
Здраво мешиња. Видов сите испобунети за месеците.. Јас се водев според @LadyC табелата. Дури и докторот мој поинаку се водеше од мене(го рачунаше секој месец помножен со 4). Најдете табела која ви одговара и според тоа одете зошто секој различно рачуна. А за пораѓај ич да не му се плашите зошо бебето мора да излезе дали вака или така! Ние сме добри со фар, ни закажаа на преглед на секои две недели а и апетит голем имаме..Да сме живи и здрави па мама ќе вежба и ќе ослабе. Лека ноќ!
Jas sum 19 nedela bremena stavav vaginaleti mycoril. Veke dva dena od kako staviv postojano mi tece iscedok kako voda bez miris i boja. Dali e mozno od toa ili kako sto procitav na nekoj strani ima moznost i plodova voda da bide?
И јас денес на контрола и викам на мојава, едвај чекам да влезам во 9ти, она ми вика ти си 9ти до 36та па од 36та полна ќе влезеш у 10ти месец. Не ја разбрав ама има логика
Кај мене конкретно, нормално е тоа во двете бремености. Истото прашање го имав поставено со првата и сите девојки ми одговорија дека доаѓа до ```подмочување` , иако е безбојно и без мирис. Односно немаме веќе толку добра контрола врз бешиката. На ден морав по неколку пара гаќички да сменам. Се консултирав и со гинеколог и отфрли можност за инфекции или да е плодова вода. Ова е мое искуство. За личен мир постави го прашањето и на твојот.
Kiselini eden ton,piev tri pati soda denes,pred pola saat tretata lazica.Smeam li sega uste edna,ke puknam od kiselini,duri svest mi vrti.
Јас пак прочитав дека приската и не е некој со сигурност точен резултат а по она што го прочитав за амниоцинеза не би ни сакала да го правам. Али ај ќе ја направам прискава утре сабајле? Дали се плаќа или е бесплатно на фопрумов имаше мислења од 2014 пишуваше дека се плаќа 350 денари...
Mene vo sistina na 12ta nedela mi zakazaa sega za priska 1. No iskreno, nedaj boze da dojde red da mi kazat nesto neubavo, mislam deka ne bi pravela amniosinteza, se iznacitav se i sesto i mnogu se plasam.