Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    irenadaniel jas 70 posto dvizenjata gi osekam nisko dole nekolku pati mu kazav na maticniot ne dobiv nekoj poseben odgovor.
    inace sum 24nedela.kazete nesto efikasno protiv zapek probav se,slivi,brokula,supi,jogurt nema efekt od nisto,mu kazav na maticniot ne mi dade nisto

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас очигледно немам трпение се извинувам. :*

На Mama_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Да не пиеш препарат за жалезото?
    Инаку исхраната е горе доле таа при запек, она што наброја.
    Повеќе течна храна, магнезумот мене ми рекоа дека истотака има влијание не само врз грчевите во матката туку помага и при запек...

На esen16, izmislena и LadyC им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Магнезиум 2*1 обично помага за тоа ама и не мора да значи. Ете, мене ми помагаше ( мада јас мнооогу краток период имав таков проблем) а за бебето нормално е јас до 20 и некоја недела ( подоцна некаде) бебето се доле ниско го осеќав. Сега тек од 30та па нагоре знам дека го осеќам и кај ребра и странично и секаде. :)
    Се е во ред да не се секираш за тоа :)

На kavadar4anka, esen16 и izmislena им се допаѓа ова.
  5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Само крв ќе ти земаат ... иначе колку што знам не се лечи даунов синдром ... што побрзо дознаеш дали има шанси да се роди детето со даунов синдром имаш време да одлучеш дали ќе го родеш или абортираш .. мое мислење ако сум грешка нека ме исправаат поискусните .

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    уживај бе срцка :* може па јас сум нетрпелива? :) убав сончев ден имај си :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Точно, не се лечи.
    Приска е само статистика и не е точен резултат за присуство или отсуство на истиот. Доколку има некакви индикации препраќаат на на амниоцинтеза и на други подетални испитувања. Додека се завршат истите бременоста е веќе во втората фаза...

Експресно решение со приска нема.
    Само друг вид на тест преку крв, чија последна цена во македонија беше некаде околу 750 еу ми се чини, дава уште 10 недела резултат со точност 99%-100%.

На izmislena, LadyC и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    ти си топ. Кис4е :rofl:
    :hug: :*

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    aiiiii.... :* u made my day meshko :)

На Poppins и LadyC им се допаѓа ова.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Mnogu pari be ova :( Nie uste ne sme ni razmisluvale sto bi pravele ako pokaze rizik za Daun...Mislam deka ako roditelot bi go cuval bebenceto po sekoja cena, nema potreba ni prisca da pravi, in the first place.
    Valjda vo momentot koga nedaj boze ke ti kazat rizik - razmisluvas poinaku...stvarno ne znam

11. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    И јас второто го чувствував доле многу ниско, мислиш ќеизлезе секој момент. А на почетокпт на бременоста ме болеше раната од царскиот. Особено од едната страна каде што бев подврзана. Сепак прашај си на гинеколлог кога ќе одиш, нека ти ја видат на ехо и раната какп е растегната матката тука да си бидеш мирна.
    И да се надоврзам, на почетпкот движењата ги чуствував токму околу раната од царскиот и баш знаеше да заболи, ама ете се испафна супер.

Последна измена: 2 ноември 2016
    На aaa.vitooo.aaa, irenadaniel и LadyC им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Јас два пати го правев тој тест.
    Првиот пат платив 650 за даун, плус 100-150 за уште два хромозоми. Тоа беше пред околу 2 години.
    Пред пола година со втората бременост веќе беа паднати цените. 450 беше даун, плус за другиве два ме фати 500-550 ми се чини. Полна десета или прв ден од 11 недела веќе ми кажаа резултат.

Но на жалост, според искуствата на другите мешиња, во Македонија не се мрднати цените и сеуште ја држат онаа првата цена од пред неколку години.

Последна измена: 2 ноември 2016
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    извини вака ама ние сме со повисок стандард тука во Македонија... :))

На majavel1, Natasa. P, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    А баш со Димчев го правев маубетот.
    Секако ги препраќаат епруветите крв во странство...каде очигледно се паднати цените. Ама ете, профит прават:(.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    како би заработиле 200+ еври повеќе од предвиденото... во вакви моменти ми се иде да си спремам торбичка - мала една, како за пораѓај и да ме снема од државава. ама ајде, ова е друга тема...

На majavel1, ssweety и LadyC им се допаѓа ова.
  16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво жени
    Бевме ние на ЦТГ и синко заспан па ајде да јадам благо и да пијам кока кола, па уште едно ЦТГ :sweat: и тогаш се размрда не можеа да го фатат како што треба.
    Инаку, @mecolino и јас покасно почнав да чувствував движења, некаде 20 недела и тоа благи мрдања за кои на почеток не знаев што се. Мене постелката ми е на преден ѕид и ми кажаа дека поради тоа покасно сум почнала да ги чувствувам
    @gjoker4e значи не се оптоварувај со милење за даунов и која недела, како што ти рекол докторот терај така и не читај многу многу
    @izmislena немој со црни мисли. Кај ти текнува па статистики за спонтан читала. Уживај во најубавиот период од животот. Што се замараш со тоа кај ти текна? Не викам дека и јас не сум имала црни мисли, имам сеуште ама се трудам да ги побијам, а што повеќе читаме за нешто тоа повеќе мислиме на истото. Затоа, без прашања до чичко гугл зашто и неговите статистики не се секогаш точни. Се е до психата верувај ;)

На kavadar4anka и menelele им се допаѓа ова.
  17. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Znaci sto i da prasam nikogas nisto ne sakate da mi odgovorite,ne znam dali ima nekoja diskriminacija vi grupava,ili pak samo 5-6 si prravat muabet i tolku,ako e taka neka bide zatvorena grupata,pa sami si pravete muabet.

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Сигурно не било намерно. Поголема е веројатноста да немаме искуство околу истото.

Лично јас само неколку пати во цела бременост сода сум се напила. Не би знаела да споделам искуство за неколку лажици на ден...што и да кажам би било претпоставки.

Знам дека многу мешиња пиеја апчиња препишани од гинеколог против киселини, значи дозволени во бременост. Нешто на Р, или Гастро...најдобро јави му се на гинекологот.
    Штом имаш толку мака сигурно ќе ти препише нешто.

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Ti blagodaram za spodelenoto iskustvo,ke go konsultiram ginekologot za da bidam mirna:)

20. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Za soda neznam no imam slusnato deka pomaga zrno oriz da se napies,no ova od slusnato ne sum imala iskustvo