Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Штом не ти одговара никој не значи дека се случува дискриминација, не знам од кај таков заклучок?
    Прво мене пола лажиче ми помага сода, не знам дали е штетно да пиеш неколку пати на ден, како би те советувала околу ова ако не знам ?
    Претпоставувам од иста причина други кои те прочитале не ти одговориле зашто едноставно не знаат.
    Не е за лутење работава, некои работи е подобро да исконсултираш доктор а не да се лутиш на рандом форум пошо не ти одговориле...
    Ете, мене рупурут ми рекоа, природен е скроз али и тој не се пие ко што знам неколку пати на ден. Додека чекаш од нас одговор, 100 пати ќе се јавеше на гинеколог и ќе добиеше одговор од стручно лице. Сепак они се сигурно поагилни да ти кажат од сите нас тука.

На ssweety и izmislena им се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    не е точно, @sakambebe за содата точно дека никој не ти одговорил, веројатно како што рече @danichap - поверојатно е дека никој нема искуство или пак залутало прашањето пред да го види некој што има искуство.
    баш сега ти ги гледав мислењата, ти одговараат луѓето, како не :) на сите ни се случува понекогаш да ни останат прашањата неодговорени, ама сега тоа е..ако нешто е итно ептен, прашај неколку пати :) поздрав

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Ne deka se lutam,ama i prethodno prasav nesto,nikoj ne mi odgovori,posle pak,i pak nisto,i sega ova,ne deka se lutam,sekako si konsultiram doktor,ama sakam da vidam i drugi mislenja pred da pocnam da panicam,i da odam po doktori,sepak ovie grupi postojat za toa da si se smiruvame edna so druga,iako ne se znaeme,sepak sme blisku so prikaznite,nekoja na potezok,nekoja na polesen nacin,ama taa ni e celta,i ako ovde ne si pomagame,kade na drugo mesto.Izvinete ako nekoja se najde zasegnata,nemav namera da navredam nekoja.

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас признавам намерно не одговарам на некој за кој сум забележала дека директно улетува и само ќе си постави прашање, на туѓи не одговара, не честита, не сочувствува, односно е без отвореност за дискусија. Не именувам никоја и однапред се оградувам ако некоја се најде прозвана:!:
    Доволно е само неколку страници да се прочитаат и да се знае нивото на комуникација и пристапот кој треба да го поседуваш иако е форум. Ако прашањето соодветно е поставено и ако го знам одговорот би го дала (освен во горенаведениот случај).
    Сега он топик: Прашањето на @sakambebe не го видов, но сфатив за што се работи, сода пијам често, не секој ден, ама пијам. Не сум задоволна од тоа како ми помага. Гастрогард зедов како поприроден од рупурут, кој е дозволен во консултација со доктор. И од гастрогардот не сум нешто посебно задоволна, па докторката ми дозволи рупурут, ама одлучив да не ги купувам, очигледно ништо не ми помага па вака ќе си тераме, нема уште многу:)

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    не верувам дека некој се најде засегнат пошто групава не е ничиј имот,-сите сме еднакви тука. баш како што кажа @LadyC, како да те советуваме ако не знаеме? апсолутно немаш потреба од вакви постови...
    поздрав и уживај во бременоста...

На Kejtovska, ssweety и LadyC им се допаѓа ова.
  6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Здраво женски
    ве читам во предходните постови правите муабет за тест за даун.
    па сакам да ве прашам дали тој тест е морален??? бидеќи јас немам таков тест направено , а и матичната воопшто не ми спомнала за таков тест. :worried:

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Не е морален. Одлуката е индивидуална.
    Многу мајки кои се второротки сега, последниве години прв пат слушаат за него. За првите бебуши пред 4-5 години само, го немаат правено.

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    .
    Скрининг 2 правеше? Се ок со бебето? Ако е, не се навраќај наназад. Ко што знам морален е ( може и се лажам) , ама ете кај секој е различно. Порано ни скрининзи се правеле ни ниш па жени раѓале. Не мисли негативно и опушти се. Јас и ти сме блиску ептен, уште малку ни остана. Не се кочи сега за глупости. :*

На Bebulleee, Kejtovska, ssweety и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Со текот на бременоста, посебно при скринингот на органи се гледа веќе убаво развитокот на бебечето.
    Не дај боже каде што има нешто, покасно, но ќе се види сепак.

На kavadar4anka, ssweety и LadyC им се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Pred skoro 5god go pravev toa ispituvanje,isto i sega vo vtorata bremenost,zadolzitelno ne e no mene doktor mi rece i zatoa

11. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Дада правев и втор скрининг ... + скоро секоја недела одам на контрола заради крварењето и во килата што беше помало и скоро на секое одење таа ми прави детален преглед на бебчето... нон стоп го мери дали одговара со мерките и сл . и од старт на мојата бременост бебчето мое е помало за една недела.

На LadyC и danichap им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Да да. Не негирам дека многу си го правеле и тогаш.
    Само праксата да биде стандардна процедура е повеќе во последниве години.

Свити, ти ако си со Лејди исто со бременоста, ехе хе....
    Немаш потреба од грижи. Си поминала втор скрининг, редовно си следиш развиток на ехо...сега многу поубаво се гледа од статистиката која ја нуди Приската во 12-13 недела.
    И моето е помало од старт за 3 дена. Сосема нормално е. Овулација си имала на 21 ден, а јас на 17-18, не на оној просек 14-15.

На LadyC и ssweety им се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    ЈАс искрено не сум го видела прашањето....Sorry....Инаку одма ќе ти кажев дека јас пијам редовно сода кога ме фаќаат киселини, меѓутоа не практикувам повеќе од 1 до 2 лајчиња во такви денови. И тоа не се случува секој ден. Една лажица ми е доволно, да се „иждригам“ и да ми поминат киселините. Не ми се случило потоа повторно да ги имам затоа не знам шо да ти кажам. ама сепак мислам дека содата не штети.

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    знам бе срце, ама големината е тотално небитна ( у стил кога е недела, две понапред поназад) зашто не сите имаме исти конструкции исти бебиња. Јас мислиш верувам кога ќе ми кажат дека ми е бебето понапредно 2 недели а секој преглед ми викаат?
    Не.
    Знаеш зашто не? Се установило дека истите тие понапредни бебиња се раѓаат у граници на просек. Кај некои викаат ситни се па ќе се родат поголеми, има секакви ситуации. Сме збореле, знаеш. :)
    А за крварењето ќе се прати нормално и нормално и на ЦТГ идеме и се, ама чим ти рекла дека е се во ред, гали мешко уште малце, па после и јас и ти ќе галиме бебовци во рацете. :l: :hug: :*

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Фала ви женски премногу ... сега сум малку поопуштена :* :hug: :hug:

@danichap Со бебчето се е супер мерките му се добри е само во килажа е помало во 33 недела беше 2кг

На danichap и LadyC им се допаѓа ова.
  16. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    A ova so priskata mi bese novo ,eve vo prvata bremenost nikoj ne mi kaza za priska test ,samo edno ke recam gospod site da ne cuva,inaku site ovie ispituvanja mi se samo davaj pari eve ako gresam neka me koregira nekoj.

На LadyC и ssweety им се допаѓа ова.
  17. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @LadyC Фала премногуу ...уште маклу ќе се галиме и ќе се гушкаме со нашите најмили :hug: :*

......срцки сте сите на форумов ... сега стварно се опуштив :inlove:

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    нема зашто фала. :* Сито и решето месециве заедно поминавме тука. Тоа го ценам. И тешки моменти и убави се заедно сите. Ми фалат мн и мамите кои веќе се породија. :)
    Ќе ми фали и темава ама тоа е. Имаме фора уште месец дена ( се надевам месец бар) :D :f::hug: :l:

На kavadar4anka, Bebulleee, izmislena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    За килажата јас секогаш кажувам дека ехото кое ми го направија во породила ми кажаа 2.500гр, а малата истата вечер се роди 3730гр.

Само да си е здраво и да си има континуиран напредок. За килажата ич не се секирај.

На Bebulleee, majavel1, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    И мене ќе ми фали мн темава но сите ние повторно ќе се дружиме во друга но со друга улога МАЈКИ :D :D
    и јас се надева да одам до крај на термин ...па ке видиме како ќе сака бебчето. Само да биди се во ред со нас да сме здрави и живи па кога сака нека излези :rofl: