odamna ne sme se citnale,hematomot se povlekol skoro,sinko raste... imam mnogu grcevi,i matkata ja osekam se stvrdnuva,cinam rano e za toa ili gresam?
е баш за ова зборам. А ти викале дека е 3-4 дена уназад а ти машала си родила прекрасно бебе. Видиш, никаква веза нема, важно е да сме сите здрави и живи и нашите најмили исто така.
Ова ваше прифаќам само ако сакаше и Лејди да ја тагнеш, па случајно да си ја пропуштила. Без персирање, не сум толку стара ЛЕјди кај првата ќеркичка, првата бременост ми рекоа 2.500 а се роди 3730, а сега со вторава ја водат 3 дена назад. Но кога ќе помислам кој стресови ми ги правеа во првата бременост. Де желудниче било 3 дена назад, де друг орган недела напред... Пак ќе речам, имајте доверба во докторот, бебуш да е здрав и да има континуиран напредок. Ниту ехо е 100% точно, ниту па раката на докторот кога ги става точките за да зема мерки. А некој ден плус минус кај мене беше џабе губење живци .
Хахахаах мислев на сите вие што ми одговарате али само тебе те означив а лејди ја означив во предходниот пост
Добар ви ден! Нешто настината сум, па главав ми пука. Ама се трпи. @izmislena секогаш кога ќе ти дојде лоша мисла, сама смени си ја и моли си се се да е добро. Јас така правам. Ама не сум рамнодушна и мене ми прелетуваат секакви мисли. Само се молам да ми е здраво и живо детето. А зошто имам веќе едно и за него се секирам и молам. Лудо луда знам, ама оваа глава и мозок..... За пораѓај исто, се плашев до немај каде, само кукав на сите, леле како, што, па се помина во најдобар ред. И тоа на државна. Само си се молам да имам лесен пораѓај. Инаку мислам дека нема жена на светов што не се секира за бебчето и пораѓајот. Само позитивно и дај боже сите да сме здрави и живи со здрави и живи бебчиња. П:С. јас пред пораѓај една недела одам у чаир на цтг и преглед и таа ми вика а машко носиш и јас и мм збунети. А знаеме женско е. И одма отидов кај матичниот му викам не битно што е ама кој греши. Ги гледа сликите и ми вика лелелееееее кој ти кажа ова. Па у 9-ти не разликува женски усни. така да не си земајте се при срце, ама сепак одете на второ мислење. Не е на одмет за мирна душда де
Знам дека премногу напнав за Даун и се извинувам но ме фати паника а по природа секогаш негативно размислувам и никогаш не сум мирна. Денес направив приска и од се заклучив дека од 16 до 18 недела ако се прави приската покажува точност над 65% ама ја направив да не биде дека никогаш не сум ја направила иако ете и од 11 до 13+6 нема 100% точност. Господ да е со сите нас и да не се преоптоваруваме туку повеќе да уживаме во бременоста. Ви благодарам на сите и имајте лесна бременост, јас откако влегов во 4ти се чуствувам многу убаво и имам енергија.
Ke imas zdravo i pravo bebence..stavi si go toa vo glavceto i zatvori gi veke site temi povrzani so toj Daun.. go nema.
Бремена сум 8 недели и многу повраќам. Не се баш слатки маки и утрински како што велат. Кај мене траат по цел ден. Супа јадев и повратив. Ни вода не можам да пијам. Буквално ништо не можам да јадам. Докторот ми препиша б6, а ни тоа не помага.Исцрпена сум максимално. Мислам дека цревата ќе си ги повратам. Само да трае првите три месеци како што велат. А не до 9 месец.
Sega bas citav za 8ma nedela. Vo ovoj period dosta bile izrazeni tie simptomi. Se preporacuva da pieme voda vo pogolemi kolicini. http://acibademsistinababy.mk/bremenost-po-nedeli/16-bremenost/bremenost-po-nedeli/134-8-nedela
Jas poleka idam nakaj tebe, imam macnini ovie 2-3 dena poveke, no se drzam nekako. Toa verojatno e individualno, kako velat..kakva ti e nosijata. No i mene mi rekoa deka kako i da bide, do tretiot mesec ke se stabiliziame. Taka da, samo cvrsto.. izleguvaj na cist vozduh, miruvaj, odmaraj vo tisina i cisto.. i ke projde.
Офф фала ти мила. Се надевам дека ќе бидат понеизразени кај тебе зашто ова моево е тешко. Не можам во уста да ставам ништо. Ама тоа е. За бепчето се ќе издржиме. Те гушкам и јас тебе
јас во 2 и 3 месец имав многу гадење и повраќање,јаки главоболки а мене во живот ме немаше болено глава,само што ќе погледнав јадење ми беше лошо,ослабев 4 или 5 кг.штом влегов во 4 месец се вратив во нормала со јадење и ретко главоболка,што повеќе поминуваше времето бев и сум посмирена и порелаксирана.секако мислите и грижите се тука постојано посебно дека ми е прва бременост.поздрав до сите трудници
Не се секирај ке помине, јас 4 месеци ништо неможев во уста да ставам само повраќав и лежев мислев дека нема да издржам полошо во животот не ми било и еве помина и тоа, сега пу пу да не се урочам не само што ми се црати апетитот туку јадам како луда се ке помине не се секирај
Pa toa sakav i da prasam,dali steti,denes probav da go dobijam doktorot,ama ne mozev,a kiselini me ubija,denes veke imam ispieno dve lazici
Dobra vi vecer zencinja kako ste?Jas tezok den denes ama projde za dva dena sum.na tonovi i da go zirneme bebo.Inaku koga otvoriv femina gledam 102neprocitani poraki a samo den ipol me nemase...bravo be zeni Macnini do petti mesec posle se namalija ama ima odredeni tipovi na hrana od koi uste mi se losi.Se nadevam dwka so tek na vreme ke se regulira rabotata.Inaku ja razbiram clenkata kako i e za daunov sto prasuvase i jas koga ke ispanicam ispaniceno e se treskam vo zid ama hormoni se toa nema zafrkancija.Bi i sovetuvala samo da misli kolku sto moze popozitivno zosto na mnogu raboti nemozeme da vlijaeme nitu nie nitu lekarite.Mora da najde nacin da ostane sto posmirena.Za kiselini i jas po edna lazicka soda.bikarbona so voda pijam. Inaku 38 nedela za uste nekoj den kolku poveke se raduvam tolku poveke strav me faka
Здраво женски!! Прво да се извинам на девојката што се осети дискриминирана и без одговори на мислењето. Многумина од нас не го знаат одговорот на прашањата, сите имаме индивидуални проблеми некои слични некои скрос различни. Еве на пример јас немам киселини фала Богу и немам потреба од сода така да не знаев што да одговорам. Второ за Даунов синдром недај Боже и да се деси нема што да направиш за тоа. Мене ме прашаа дали сакам да закажам во 20 недела да испитам и тоа,не сакав зошто ми рекоа и да има нешто бебето е веќе оформено... Whats the point than? Иначе официално 30 пауна денес (околу 15 кг) каде ми е крајот ни сама не знам.