Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас приска не ни правев. Еве прва бременост ми е, во мај требаше (тогаш мо беше првиот скрининг кај др. Димчев) и матичната ми рече нема потреба - не спаѓаш во ризична категорија (гени во фамилија, претходни спонтани абортуси и возраст над 35 години) па само меревме нухална туба што беше во граници на нормала (тоа било најдобар детектор за синдроми).
    Опуштено мајки, бременоста е навистина најубав период, но секако и тест еден за тоа што не чека понатаму. Еве сум јас, пред породување и пак со стравови, недоумици, трема, измешани чувства. Само смирено, овој свет настанал од раѓање (реченица на милата @tanja manja) што ме теши во секој момент на страв и стрес поврзан со здравјето на моето бебе. Имајте убава вечер! :hug:

На Miami1, Bebulleee, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Морам да споделам нешто во врска со приската. Тој тест не е точен. Една што ја знам правеше приска и и излезе дека се супер резултати, а таа за жал роди дете со Даунов синдром. Не знам како докторот не видел на ехо. А што е најтрагично, бременоста и ја следеа во Ремедика, грдни пари исподаваа и на крај пак да им се уништи животот.

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    И ние тоа повторуваме цел ден, дека е само статистика.
    Ќе може ли да го именуваш тој доктор од Ремедика кој не успеал во 9месеци да примети ништо?

4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мамички јас ве читам за мачнините и киселините ... јас (фала му на Господ) немав никаков проблем со тоа (се надевам нема и да имам) напротив само јадам од самиот почеток .. ниеднаш не ми се слошило дури ич како да не сум бремена кога ми се запознава стомакот тек тогаш поверував ... иначе склона сум кон дебелење ,но еве до сега само 8 кг сум здебелена и се во стомакот ми иде .. очекував да се тркалам и сите кога дозна дека сум бремена прв коментар им беше аа со среќа и пази што јадеш :D значи секоја бременост различна прича.. ;)

На pink95, ssweety, majavel1 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    uh me utesi...jas celo vreme mislam deka nesto ne e vo red zatoa sto nemam nikakvi simptomi i sve si krkam...pozzz

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Искрено не знам зашто за оваа случка ми пренесе нејзина роднина, а не личноста што и се случи. Иако о неа ја знам и животот и е многу сменет. Без волја за живот и не излегуваат никаде. А за Ремедика и јас се зачудев зашто нели важи за добра клиника.

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    koj doktor vo Remedika ja sledel?

8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Хахаа јас во првото само прашував трудници .. да најдам некоја како мене ама ништо сите имаа мачнини еве ти прва се јавуваш .. исто мислев дека нешто не е во ред .. само бебушите добри да се .

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Пишав претходно дека не знам стварно. Нејзина роднина ми кажа за случајов па ни таа не знаеше. Само збам дека ќе го тужат. Ама џабе е се. Тоа што се случило не се враќа повеќе.

10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    lele kjuti jas vo panika cela...nemam nikakvi ama bas nikakvi macnini...veke sum vo 9ta nedela. site vikaat kao ne se sekiraj, site razlicno se - a posle citam kako se zalat na macnini :D site do edna... epten me utesi so mislenjevo...koj mesec si?

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Ај првиот скрининг да го утне, ами вториот, третиот....
    (facepalm)

Не знам што да речам.

Најдобро сите да останеме позитивни, стотици судбини, стотици приказни...се ќе чуе човек.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Абе тоа е. Само родителите и тоа дете ќе страдаат после. Поради грешка на лекарот. Да дадеш толку пари за прегледи и за пираѓај и да се спремаш за најубавото и вакво нешто да се случи. Не дај боже. Господ на сите да ни даде здрави дечиња.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ја сум 23+6 па уште ништо немам :)

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Да не ти зборам пред време ама јас имам ужасни киселини и тоа само навечер добив од 7ми месец и уште си ги имам. Е сега тоа не значи дека и ти ќе имаш, ама се е можно. :)

15. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.935
    Различно е кај секоја жена, дури кај иста жена (најчесто) нема две исти бремености. Едно дете го носи мирно а со другото се убива од повраќања и мачнини, ете моите раскажувачи повеќето се со такви искуства. Така да за тоа воопшто немаме потреба од паника, само живи и здрави да ни бидат :)

На Natasa. P и LadyC им се допаѓа ова.
  16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Па затоа викам се надевам вака ќе терам.. ама па сега се ќе трпам само бебушка здрава и жива да ми биде ..

На LadyC и MiloMalo им се допаѓа ова.
  17. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Jas kiselini dobiv vo 9mesec koga vlegov ama si naplativ i za prethodnite meseci.me gori celo telo na momenti taka da ne mu ja mislete mnogu i uzivjte vo se sto sledi.ubav den zeni

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Имам киселини само кога јадам благо навечер или јадам пред спиење, а знам да си каснам.
    Сте приметиле дали ви е од храна или имате континуирано?

19. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Jas imam kontinuirano a od hrana docna navecer samo se zgolemeni kiselinite...
    Togas ni soda ni rupirut mi pomaga. Stavam 2-3 pernici i vo skoro ispravena polozba cekam da zaspijam... obicno u 5 sabajle.
    Jas spas i care za kiselinive ne najdov

20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво женичкииии :)
    По однос на кислеините, значи постоеа такви периоди кога од се што ќе ставев во уста ме фаќаа киселини и повраќав и пиев сода ама тие не прекинуваа или прекинуваа, зависно колку беа изразени. Сега се случува со денови да немам ама кога од нешто ќе ме фатат од повраќање глава не можам да кренам. „Друго стање“, не за џабе е таков називот, затоа не се секирајте, се ќе помине, здравје Боже да е се како што треба.

Понатаму, би ве замолила да не споделувате рекла -казала случки, и да не се рекла - казала, да не споделувате животни ситуации освен ако не се вши лични. Сепак овде сите сме бремени, секој во различен период од бременост и не ми е (зборам за мене лично а ако грешам поправете ме) баш интересно да прочитам тетка на другарка на другарка роди вакво и вакво бебе и никој доктор не видел. Значи, ок, сите знаеме дека ништо не е 100% сигурно, ама ако сакате да потенцирате некој пример пишете во лична порака на членката која прашува. Мене искрено не ме интересира ни кој е докторот, ни тетката, која е другарката, ни детето. Верувајте, вакви приказни некому негативно влијаат.

Пак ќе речам, ако грешам - поправете ме.

На letters, Lolipop23, VedaG10 и 14 други им се допаѓа ова.