Добро утро женички јас конечно си останав од работа ама сега дома работата не престанува.Вчера ги пуштив алиштата за бебето (од син ми ), чистев, бришев денес треба да ги испеглам нека си бидат спремни термин ми е 23ти а на синко роденден на 22ри многу сакам и тоа да се роди на 22ри. Од утре одам да пазарам со работите кои за во болница ке ми требаат. Имајте убав ден
Апсолутно се согласувам. И јас вчера доцна вечерта кога го прочитав постот доста ме вознемири и си помислив има ли потреба од вакви стории кога овде сме сите емотивни и загрижени идни мајки па вакви споделувања може само да не вознемират. Јас сум 37+2 со слаби болки... Денес одам во Чаир да видиме до кај сме со бебе и тоа... Ве поздравувам сите и дај Боже сите живи здрави бебуши да си донесеме на свет
И јас се вознемирувам од вакви стории, па после веднаш си барам поврзаност со мене За жал и во околинава ретко се воздржуваат да кажат за тежок пораѓај, изгубено бебе во 8-ми или 9-ти месец и сл. Јас па се што ќе слушнам се плашам Се надевам се ќе има среќен крај кај сите
Bogami..od se sto procitav do sega, mislam deka ako pomine se kako sto treba so toj daun test, konecno ke mozam da se opustam i uzivam vo bremenosta.
До пред 6-7 месеци тестот не беше задолжтелен , сега е , затоа можеби и некој матични не го кажуваат или како и да е , ама само позитивно и со добра мисла да е секоја бременост инаку кај ни е крајот треба да се избудалиме 9 месеци , поззз
Мила јас немав и немам никаков проблем со мачнини и киселини сега за сега , истото и јас се прашував зошто не ми се јади кисело или некоја друга поспецифична храна ,ама пак затоа носот за мириси ми проработи скроз инаку сум 21+ недела и сум здебелена само 2,5 кг , поздраввв
Јас скрининг 1 правев пред 6 месеци. Ко што знам и тие кои веќе се породени и тие правеа исто така. Ама нема везе, па ќе кажам 300 доктори - 300 различни мислења. Битно е се да е во ред со сите нас и наши бебушки. Стории од стил на комшиката детето и сл не ни читам или слушам, јас па ќе кажам се со резерва земам од тука пошо има секакви (не зборам за вас ) кои се претставуваат со лажен ник само да вознемируваат на форумов. Тоа не ми треба. Џабе дополнителен стрес. Убав ден на сите.
Извинете, не ми беше поентата да вознемирам некого. Само со тоа сакав да кажам дека приска тестот не е секогаш точен. А имам и јас нешто многу страшно што ми се случи со претходната бременост, па баш поради тоа да не се вознемирува некој не сакав тоа да го пишам. А дека има и недобри доктори, има. Зад тоа останувам.
Sekako deka ima duso, nekoj gledaat samo da te pominat na redot, a drugi se daleku poveke posveteni. No toa sto treba da bide, ke bide. Gospod neka ne cuva site ovde i nasite najmili, da ni se rodat zdravi i zivi.. a mislacki i grizi imame i doprva ke imame, toa e ulogata i darbata na majkata, sekogas da se grizi za svoeto cedo.
Tocno taka ,jas prvata bremenost kako da ne bev bremena do kraj aktivna nikakvi gadenja itn a za vtorata bremenost tri meseci sekoj den gadenje apetit nula ,i navistina e taka ista zena dve bremenosti skroz razlicni
Извини, а која е грешката на лекарот во случајот? Тој не можел да спречи детето да се роди со Даун. Можел да види, да. Нестручност, да. Немарност, исто така. Ама вината дека детето било со Даун да му се препише на докторот?
Ne slusajte tugi prikazni,se e individualno,sega skoro mi se porodi edna bliska koja imase mnogu kiselini,od prviot den,macnini,glavobolki,neraspolozenie,ama poragajot i mina kako od sala,go ispluka bebeto ato se veli.Bidejki bese nad 35 godini pravese i amniocinteza i se ja nateraa.Bebeto super.Druga pak ja nateraa da pravi amniocinteza,bidejki na priscata izleze ne znam nekoja niska imalo vo familija itn,itn,pa dva pati ja bockaa,pa zamatija voda,a zosto,da ne mu se uroci,edno ubavo bebence se rodi,da ne mu se iznagledas.So tie simptomi,so tie bolnicki pregledi,sme site individualno,a i od dr sme individualno zadovolni.Zatoa ne mu ja mislete,i uzivajte.Ovakvi problemi so kiselini,macnini,nespienje,teskotii,e so tie raboti moze da si pomogneme,drugoto e se Bozja volja
Драги девојчиња ( ја као ви се обраќам на сите вас поновите кои сте) . Не се замарајте со глупости, опуштете се. Тука гарантирано никој не ве дискриминира, не ве одбегнува и не ве обвинува за ништо. Ние од претходно се договоривме тука со тие трудници кои се веќе мајки станати дека нема да се лепат слики од храна зашто не е вкусно баш и нема да се споделуваат приказни од некој кој не е вас (нас) . Исто така тука сме сите да си помогнеме една со друга, но не да наметнуваме мислење, да силиме некој нешто да направи и да му кажуваме дека греши доколку не го направи она кое ние сме мислеле дека е ок за него. Не сме доктори. Не сме стручни. Другарки сме скроз. Се сакаме и почитуваме. Си помагаме колку можеме . Делиме совет доколку знаеме. Ве сакам сите и се извинувам на постов пошо изгледа ко отворено писмо само за на црнобело. Убав ден едит: Ве молам без солење памет, негатива и сл, тука сме да се дружиме
Не рипај ок? Реков дека е грешка на лекарот што не видел. Во таква ситуација кого би обвинила ти? И не е форумов за карање. Не сакам во оваа тема што е убава да се нервирам и расправам. Поздрав до тебе.
Зашто се нервираш и зашто има потреба од ваков почеток на мислењето? („Не рипај, ок?“) @An-na целосно е во право. Да го обвини докторот затоа што и се родило дете со Даун? Дека до 9ти месец не го видел никој, искрено, уопште не верувам. Дури и мојата матична на ехото од 63та недај боже ќе го види, а не во Ремедика со таква современа апаратура. Немој да набиваш тензија, тука сепак има трудници од различни тромесечија, голем дел и од прво тромесечие кои тек треба да поминат скрининзи за Даун (меѓу кои сум и јас) Немој да не заплашуваш со вакви приказни, непотребно е.
Мене целa бременoст ниту еднaш не ми се лoшеше, ни гaдеше ниту нештo другo, истo кo дa не бев труднa oд тoј aспект
Немам поим дали си или не си - не сум те следела до сега. Баш ако си и ти меѓу тие што треба тек да прават скрининзи, уште помалку треба да слушаш вакви приказни, а најмалку да ги споделуваш. Не е нешто што доктор може да го спречи или поправи, дури и да е точна приказнава-никој ама баш никој не можел да им помогне на родителите. Скрининзите се со одреден процент на точност, никој со гаранција не можел да им каже дали детето има Даун или не. Што ако им кажеле? Ќе сменело тоа нешто?
Ај од почеток да почнеме.... Поентата е во оваа група да не се шират негативни вибрации, што ви стана побогу. Не е муабетот расправии и карања помеѓу членките. Ако имате некому нешто да кажите пишете му лична порака. Чао до следни позитивни муабети.
Жени,не сум моментално трудна но имам три родено. За тие анализите кои се прават за даун преку крв и со ехо мерења, која правела знае - прво ви даваст документ да потпишете ДЕКА РЕЗУЛТАТИТЕ НЕ ГАРАНТИРААТ 100% ТОЧНОСТ. Се во нив е математички процент на веројатност кој се добива во внесување на мерки измерени од страна ба доктор. На крв може да се откријат некои пореметувања, промени, но гаранција 100% не дава никој!!! Кога бев дел од ова катче, тоа важеше за едно однајблагородните и најпозитивните на форумов! Што ви се случува!??
Добар ви ден женски.... Ај галите тоа мешињата и смирите ја тензијата! Како што кажа Лејди ниту сме стручни, ниту сме доктори... секој за себе нека си гледа и ако нешто да сподели со останатите, слободно нека се изрази, сите жени сме различни, секоја бременост е различна... тука сме да си дадеме другарски совет, мислење и поддршка...