Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Jas taka ispaniciv i otidov,pa doktorot mi se nasmea,i mi rece da ne panicam veke,mi se smeese,a jas sirota,ne znam sto da kazam

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

И мене ми се насмеа . Ми рече прва бременост тие си се уплашил ... јас викам ,па не мрда нормално се плашам плашам .. плус се што читам викаат десет пати да мрдне .. до јадење на благо ,лежење на лева страна на моево абер нема од тоа ..

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

ogestan pie nekoja?

4. Miami1

Miami1 Истакнат член

женски бев кај Димчев на ехо.вели бебушите се ок нема место за паника.вели такви точки се појавуваат и се губат и баш го натерав подолго да го гледаме срцето на машкото и рече се е во ред не се секирај.таман се смирив сега постов за случајот од ремедика???
    инаку го прашував за тестот нифт преку крв ми рече дека сепак без амнио никој нема да се осуди да даде мислење.
    ќе се трудам да се олабавам па Господ е голем.
    добра ноќ

Lepaaa, podravka, Bebulleee and 12 others like this.
  5. Надежна

Надежна Популарен член

bese na doktor haha,jas i ti do kraj a i tuka negde sme zaedno kje gi poludeme doktorive,jas koga kje me vidi maticnata kosata i se kreva i vika ete sega pak tiii,kje me vidi na eho i vika ete za gjabe ides se e ok,ama pusti strav :)

6. Надежна

Надежна Популарен член

a najnovo deneska zedov i muzika so slusalji na stomakot pustav poglasno da go razmrdam i nisto pak haha

i-v-a-n-4-e and majavel1 like this.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Јас си го видов гинекологот во една продавница и му викам на маж ми чекај малку . Идам кај него викам здраво докторе .. оваа мојава ќерка пак не мрда :D он ми вика и сега ја што да правам тука . Немам ехо по мене :rofl: не не викам да дојдам кј вас :rofl: иначе ми рече контрола за три недели (на 11 месецов) ама јас нај веројатно ќе одам или утре или за два дена ,тогаш имам слободен ден на раб ..

Надежна likes this.
  8. Grungie

Grungie Популарен член

Ах девојки ве читам за 8ми месец... само што го почнав и навистина ми е најтешко до сега. Најверојатно многу високо ми е бебето,нон стоп ме боли дијафрагмата наизменично од десна па од лева страна,особено е незгодно кога ќе легнам,за пола саат максимум ме прободува бол зад ребрата и морам во истата секунда да се исправам=нема спиење..
    Исто чувствувам огромна подуеност иако јадам малку,а бешиката цело време ми е под висок напон :D
    Но кога ќе ги почуствувам шутирањата на бебчо и изместувањето на стомакот - сите маки ги заборавам :l::sun:
    Во врска со претходните дискусии-навистина нема никаква корист од споделување на нечии туѓи неубави искуства... Користете ја темава како поддршка,сите сме свесни за можни несакани појави но дајте барем овде да шириме оптимизам :*

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Е ова е тоа!!!Со овие тегоби, во 8 месец, лежам мометално во кревет , ми се плаче за спиење, а не можам да спијам:@

majavel1 and Grungie like this.
  10. Grungie

Grungie Популарен член

Хехехе исто и јас многу ми се спие а неможам ни во хоризонтала да се испружам,си седам така со перници опколена... :sweat:

11. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Штo е тoa зa штo се пие?јaс oсвен премaмa ништo не пијaм тaкa дa неЗнaм бaш дa ти кaжaм штo кaкo пoзз

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Jaс па ниско го носам и немам проблем за спиење од стил со болки да сум, само пошо мн ја форсирав левата страна ради бубрегот што имав фрки сега ми е испукан малку бутот ко со капилари, стрии. А вртењето од лево кон десно ме убива, не можам да се стркалам јеботе од тежина. Не можам да станам од кревет, за легнување се џиткам од горе. :rofl:
    Инаку осеќам подуеност ко да сум се препила и тежина од истото ете така го чувствувам синко во 8ми месец. Нилски коњ е поподвижен од мене. :rofl:

13. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Мила јас и ти сме исто, мене пак ме притиска на бешика. Инаку како сте со бебуш, беше ли на вториот скрининг? Позз мила гали меше и уживај :*

Надежна likes this.
  14. pink95

pink95 Истакнат член

Src denes bev na pregled i prasav zoshto i mene pochnaa da mi trnat dvete dlanki a predtoa samo slaba bolka imav, doktorkata mi rece bebo e na glavna arterija. Posle bremenost toa kje pomine. Probaj malo pulsiranje so prstite toa mi pomaga isto i topla voda mi pomaga.
    Vo vrska so 8-mi mesec izgleda samo jas sum bez bolka bez buturi. Nishto ne mi e da ne se zarecam, ushte gi rabotam dvete raboti i plus renovirame po doma(soba po soba). Deka se dvizam ko usporena snimka da toa, poteshka sum ama nemam problem so stanuvanje, ni so drugi bolki fala Bogu.

kavadar4anka and LadyC like this.
  15. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Добро утро на будните ! Така посабајле сум во шопинг муд, па се прашував дали некоја трудница била во вајкики изминатава недела, дали имаат донесено сомотски панталони или некои зимски , и како стојат со цени? И за јакни исто ме интересира .
    Зашто најблиску ми е Буњаковец и има два бутика за трудници, сакам да ѕирнам што има ама ме интересираа цените во вајкики за да не преплаќам безпотребно. Нели и безтоа треба нешто за бебето да се купи

irenadaniel likes this.
  16. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Јас бев вчера ама во Битола ,има преубави наметки за нас трудничките а во Скопје верувам има и повеке избор.

17. mecolino

mecolino Активен член

Срцка јас сум 21+ недела и сум поправена само 2,5 кг , така да уживај , бебо си добива на килажа си расти како сшто треба ,поздрав

Mama_Mia likes this.
  18. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Првото ни јас не го чуствував,и ќе ме фатеше страв.
    Потоа го прашав докорот и ми рече бутни со раката малку нежно на стомакот и кога ќе го мрднеш ќе ти врти.
    Кај мене успеваше,пробај за да не се нервираш.Гледај од страната каде што се рацете нозете.

irenadaniel and Kejtovska like this.
  19. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Добро утро мешиња :)
    како сте? јас пак ноќен чувар ама ќе си спијам денски :rofl:

pink95, majavel1 and irenadaniel like this.
  20. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Мила јас бев претходната недела и си купив два пара фармерки за трудници по 1200.а исто така имаше многу убави џемпери и наметки. Јакни не сум гледала

irenadaniel likes this.