Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    ....добро утро (иако според времево, незнам дали се разденило).... :?: :?:
    две прашања:

1. што да направам за да исчезне несоницава? |-) :yawn:
    2. дали е нормално отежнато да дишеш, па макар и на страна, во оваа фаза од бременоста?

:?: |( незнам како ќе го издржам денов на работа??? со ноќи неспијам, без дневен одмор (имам синче од 2,5 год.), сама по дома (мм на работа).....хелп :sweat:

п.с. убав ден!

A ДА, ЗАБОРАВИВ, ...КАПАК НА СЕ- БОЛНА СУМ!

2. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od mene ovie denovi me utepa glavata od bolka nemozam od krevet da staan osekam ke se sheknam od bolka bev na lekar samo paracetamol mi Kazaa neznam dali da odam. Do bolnica?

3. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    За првото прашање...мене многу ми олеснува кога ќе се истуширам и веднаш да легнам...како бебенце спијам...Можеш предходно и една чаша топло млеко да се напиеш...
    За отежнатото дишење...види бе душо времево какво е...здрав нормален човек ги чувствува промените а не пак вие трудниците...можеби и не е од времето ама мислам дека кај секоја трудница се појавува отежнато дишење...сепак организмот не функционира исто како кога не си бремена...

4. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

имаш преку цел ден главоболки?

5. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Денеска точно на половина на бременоста :) Јееееееее :inlove:

На bela-imela и TSS им се допаѓа ова.
  6. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Daa src i den i nok ne pominuva nikako neznam veke sto da pravam

7. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

можеби сепак треба да појдиш до болница да видиш тие што ќе ти речат...како што знам во рана бременост нормални се главоболки и јас насабајле кога ќе станам и пред легнување ги имам ама после некое време ми поминуваат како ништо да не било а ти мислам дека не си во рана бременост сепак најдобро појди консултирајсе и со други доктори можеби нормално е ама сепак да ти биди мирна совеста :)

8. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Значи ме убива ова времето никакво, воздух неможам да земам, притисокот варира висок-низок...Катастрофа

9. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    провери прво притисок, ако ти е низок една чаша кока кола нема да ти штети или малку појако кафе но ако е висок веднаш на лекар. јас имав константо главоболки првите 3.5 месеци несакав да пијам кафе демек да не штети на бебето но уште поштетно е ако мајката има некаква болка. така да почнав секој ден да пијам по едно нескафе и фала богу се стабилизирав. инаку 40/80 имав притисок

10. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

хммм.. :!: .во аптека не ми даваат НИКАКВИ капки, освен солен раствор, па сега зборев со ГИн, ми вели никакви капки, не се безбедни за време на бременост, а не ми кажа што можам да користам....ќе пукнам, јас неможам да дишам ГИН ми вика ќе помине само по себе за ден-два...стрпи се..... :doh: :sweat:

11. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    пробај со инхалација, доколку немаш инхалатор класично обиди се , зовриј вода стави една рака крупна морска сол и сушен босилек. неколку пати на ден. или прскај со врела вода во купатило на плочките затвори врата и прозори поседи 10 мин. и после оди пред замрзивач отвори го и подиши од ладниот воздух што ќе излезе. ова се препорачува и за мали деца кои што незнаат да дуваат носе. мн. помага, а капките се апсорбираат исто како и лековите сепак преку нос ги голташ и одат директно во постелка затоа не ти даваат

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    најдобро е да си одиш на лекар по ова што го пишуваш мислам дека имаш повишен притисок и ти ствара главоболка а во доцна бременост е најголем проблем тоа висок притисок и може да доведе до предвремено породување
    него да не ја тупиме тука може не ти е ништо ама да ти помине мислата отиди си на лекар у меѓувреме напиј се чаша кока кола со изцеден лимон внатре

13. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    здраво на сите и од мене!!Читам како сите се залите од времето,а јас овде кај сто зивеам ми се смаЧи од ова време усте е како во зима ладно ајде пратете ми малку сонце :) инаку јас сакав да си прасам ако некој знае еве веке 8 недела сум и од вЧера поЧнаа многу да ме болат зглобовите на рацете и нозете??? :( имајте сите убав ден :hai:

14. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    па претежно се за новороденче што ќе ми требаат многу краток период, е сега имам и за повозрасно од 3 или 6 месеци, нешто јас нешто бабите што купуваа, ама и многу е битно која килажа ќе се роди и како ќе напредува, па не сакам да трупам, да не останат неизносени, а во исто време па си викам често ќе го пресоблекувам, па да не не ми стигнат :lol:

15. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Mamicki jas SE poragam pustete mi sreka uste 3 prsta da SE otvoram

На duffi, ecapereca, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  16. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    срц незнам што да ти кажам... јас инсиситирав да ги земам само ми стави помала доза гентамицин, и навистина имав ефект и за брзо време се вратив во нормала, и јас не можев да дишам. Иако сега од што ми е качено мешето со настинка или без јас не можам да дишам :lol: лелеле ќе си пукнам, се ме боли на спиење. :sweat:
    Пробај со инхалации со морска сол :!: ;)

17. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Ајде само напред, ти ја пуштаме целата среќа, само со лесно нека е :inlove: :*

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Срцко моја :clap: :inlove: Со лесно мила.. и буткааај :P Те гушкам :*

19. Vetruska

Vetruska Популарен член