Јас лично од трудничката гардероба во вајкики не сум воопшто задоволна. Цело време ми се лизгаат надолу пантолоните и не ми се комфорни. Сега во последниве месеци ќе кажам - хеланки си се хеланки! Ги купив од труднички бутик едни црни, едни сиви и терам @irenadaniel сега ме запали за наметките што ти требаше Утре одам да ги видам.
Za pantalonite si vo pravo,ne se komotni bas zaradi toa sto se lizgat nadolu i da helanki mi e najudobno,a nametkite ubavi se imase i dolgi dzemperi
Леле хахах и јас пред некој ден тоа праев ама не реагираше викам ај да не го замарам, може и не му се погоди песната
Девојки не ви паѓа на памет дека вака по малку си ги малтретирате бебушите? На вас како ќе ви е некој да ве тероризира со буцкање или гласни музики додека спиете? No hard feelings...
Не бе не беше гласно,ама од голема желба го осетам викам ај ке пробам сум читала бебињава реагирале на одредена музика, ниту една од нас нема намера да му наштети на бебулето, сигурна сум.
јас нежно го допирам,а тоа ми враќа, нели акција рекција. И колку да пушти гласна музика тоа реагира на нешто ново што доживува осознава. Тоа не е тероризирање,трауми и малтретирање. Тие што пушат, пијат, јадат мрсно, нездраво тероризираат(само непушам) Знаеш на ЦТГ колку силно ти го врзува каишот јас мислев коските ќе му ги скрши. Нежен допир, музика е расположение е за мене нормално.
Хелоу лејдис! Јас да си кажам дека мене панталони и фармерки од вајкики ептен ми се погодени. Не ми се лизгаат. Ете различни искуства.... @Ејприл здрав и жив да е синот. Само убавини.... Лелее, кога ќе размислам и кога ќе ја видам темата со "Термини за породување" , дојдовме на ред ние ноемвриските бебиња да ги раѓаме. Страв ме фаќа.
јас до сега неколку пати имам нарачувано облека од www.asos.com Се ми е погодено ептен... Од outlet делот купувам. А здравје си ги разгледувам и оние од делот Maternity - исто има на попуст, за 10тина дена стигнуваат, многу убав квалитет а може да се најде парче за многу малку пари... Убав ден мамички to be
Женички морам да ве пофалам за храброста и надежта која ми ја давате навистина(настрана лошите коментари и проблеми нив ги разбирам како дел од бременоста) Еве конкретно еден пример Пред некој ден ви пишав дека имам неубав ден, тој ден се должеше на лугето околу мене, живеам во мал град каде што секој за секого знае нешто(доста работи си измислуваат луѓево ама битно учествуваат во селските муабети). Пред бременоста не бев осетлива на надворешниот човечки фактор толку многу ама во бременоста се смени тоа донекаде. Вчера исто така полна негативна енергија исплашена збунета...па и како нема да бидам кога се изнаслушувам разноразни глупости околу мене, немажам толку да ѓи игнорирам пошто овде сите луѓе се такви. Коментари од типот со тоа бебе тоа се случи на пораѓај со ваква аномалија се роди, тоа бебе се замотало во папочна врвца во девети па мајката жива глава спасила, па уште кога слушнав дека мојот доктор каде избрав да се пораѓам има повредено две бебиња на пораѓај....нејќам на широко да ви објаснувам туку поентата би беше што фајде кога овие безумни луѓе ми ги изнатрескаа глупостиве во последниве два дена. Јас и колку да се тешам дека секој е различна приказна и да се преправам дека не ги слушам џабе е пак останува нешто во мене. Отварам фемина синоќа и искрено и покрај тоа што се расправавте за некои работи толку позитивно направивте да се чуствувам што ме натеравте да си ја исчистам меморијата да го галам мешко и да се уверам дека со мене и бебето ќе биде се во ред. Ви благодарам девојќи на мирната вечер која ми даривте. Сега си пиеме ѕопло чоколадо(од 400 калории)и се галиме со мешко
Нормално дека се ќе е во ред. само позитивно. После ќе.се дружиме во мајчински, а околу луѓето што сакаат нека зборат
Sega imam zakazano za vtor skrining,nemase termini kaj dimcev pa cekav,inace vaka dobri sme,a i jas epten na besika go osekjam kako da kje letne nadvor haha.Pozzz i do vas i gushki
Добар ден и од мене, мојот не е многу добар али ке стане белким. Мислев дека на запад не владее нареченото балканска култура ( да не се навреди некој ) али највероватно кај и да одиме со нас ке ја носиме и нечесноста. Отидов на доктор правев тест за Даун, доктор побара 100 евра, дадов си ги стави во фиока, фактура за платено не добив. После 5 дена ми стига фактура за тестот што сум го правела да платам 52 евра. Извинете што ве замарам со моите сметки, но морав некаде да се издушам. Имајте убав викенд извинете уште еднаш
Извини ќе се умешам, ако си од Ск имаш бутици во Буњаковец доле кај Кам, 500 денари им се хеланките. Као дебели се, ама сестра ми ми вика дека знае дал носам шарени гаки ил не. Па сега ти види колку се дебели. Ги носам од септ. и веќе цел ластик горе се растрга и се откачи, ко дупло парче беше, сега веќе не е. Квалитет нула. И панталоните ги купив 1500 - тотал шит. Стегаат на мешко доле, ластикот е од погоре, значи од бутик Ева не купуј ништо. Јас бар не сум задоволна.
Jas sum od Bitola si gi kupiv od eden trudnicki dukan od ovde. Ama helankite ne se so posebno parce za stomak, obicni se so pogolem broj xxl taka da bi trebalo da gi ima i vo drugi prodavnici.
Денеска влегов во двата, ама во ева ми понуди продавачката едни меѓу хеланки и панталони , така подебели , 1700 ден. hai:улави ли сте бре?! Еве не знам. Си викам барем во вајкики понормални цени имаат. Јас летни си земав фармерки и таман ми се погодија ама сега ептен се тенки за времево.[/QUOTE]
Мамички во кој месец најмногу расте стомакот ... оваа чисто информативно прашувам ,денес една ми рече во седми месец растел најмногу ..
I jas prasuvam toa mene mozebi deka pokrupna mi e mal stomakot i ist mi e kako vo 4ti mesec i samo prasuvam zosto ne mi raste ic