Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    5.678
    sega bas vidov i ja srcka ne se sekiraj antibiotik davaat se pie i se tretira lesno so soodvetna terapija pon sekako si odis na maticen i ke ti dade tabletki :*

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Читaв и јaс декa не е штетнa aмa пустa мислa се нaсекирaв.фaлa срцкa

3. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Јас сум 5 ти месец и уште ја имам , не се излечи со првата доза антибиотик се надевам со сумамед ќе ја нема , на контрола сум вторник :sweat:

4. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    A vo koja nedela ti e otkriena?mene me interesira na bebe dali nesto mu smeta dali moze da dojde do spontan taka nesto ili nema gajle?

5. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Не смета на бебето, се третира без проблем...
    братучетка ми ја имаше до крај (не и помогнаа ниедни антибиотици,иако се очекува со Сумамед да се искорени ако не со други - сега да не ширам негативност. но си роди живо и здраво бебче...
    Тројца гинеколози и кажаа дека нема да има проблем, единствено е битно педијатарот да знае дали ја имало, за да доколку се јави некоја инфекција кај бебето да се интервенира соодветно

На danichap и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  6. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    фaлa срцкa :*

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Женички јас денес прокрварив. Многу малку ама доволно да се извадам од памет и правец-дежурен.
    Плодот сега за сега е ок, срцева акција има, одлепување нема.
    Она што ме загрижи се две работи-прво што имам болка во стомакот, никако не ми поминува, д-р за ова ништо не ми рече. Второ што според мерките плодот одговара на 7+5 (абдоминално ехо) а според мерките кои ги правев во ремедика минатиот вторник, денес треба да сум 8+3. Тоа се 6 дена,скоро недела разлика во големина. Препорака: одмор, нема односи (секако нема), прогестерон инекција (ми ја ставија) и магнезиум кој секако го пијам.
    Дополнителен совет од некого?

8. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    јас прокрварев во 8 недела,прогестерон инекции,дабростон апчиња и строго лежење,значи месец време само до вц одев и назад во кревет

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    a sto bese pricinata za krvarenjeto? hematom, odlepuvanje, sto?

10. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    ништо не ми кажаа,после месец ипол бев на преглед во ремедика и по прегледот ми кажаа дека плацентата е добра исто и грлото не ми е скратено и дека можам да движам нормално,па се смирив малку.но од кога прокрвари сум на боловање и мирувам повеќето време.оди си на преглед приватно и нека ти кажат за грлото и плацентата а дотогаш строго лежење според мене

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    na privatno sum sekako jas. pred 10tina dena se bese ok.i grlo i placenta - se. sega ne mi preporacaa tolku strogo lezenje tuku poveke miruvanje... ama ne mi kazaa ni od sto e krvarenjeto.
    moze da e hematom, moze da e od srcevidnata matka... toa bese odgovorot

12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    5.678
    isto i jas mila imav prokravareno taa nedela i koga otidov kaj mene bese odlepuvanje i so progesteron i dobreston sum seuste i jas zaradi preventiva me drzat a se zaleci odma za nedela dena i strogo miruvanje toa najpomaga aa jas duri od misla i ispitavme d dimeri faktori na hemostaza sve da ne ima nesto i izleze samo po zaklucok deka poradi nedostatok na hormon progesteron najcesto doaga do tie rab ako nema dr pr i do 10 nedela nekade si bev v krevet redovni kontroli na 10 dena eve sega flevam 13 nedela bebeceto si e ok super ama pak ne smeam mn da se opteretuvam velat do 14 nedela sve se normalizira posle e bebeto vise oformeno stabilno mn mali sansi za povtorno da se sluci.. i ako ne ti preporacale strogo miruvanje ti lezi samo do wc i jadenje stavaj mn pomaga i miruvanjeto da se stabilizira toa seto jas dva pati prokrvariv edniot pat imase dve tri damki od odlepuvanjeto so ostanalo ne se iscuvav si dvizev ama lezenjeto progesteronot i za nedela do dve si super :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    duso jas sum na progesteron od sam pocetok. primav 14 inekcii prolutex - sekoj den po 1, veke 1 mesec primam utrogestan, a sega eve denes staviv pak progesteronska inekcija.
    kaj mene nema sansi da ima nedostatok od progesteron.

14. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ми ја открија во 12 та недела на брисеви , еве сите пишуваа не штети на бебе но добро е да ја нема . Колку што читав може да доведе до скратување на грлото на матката како секоја бактерија и предвремен пораѓај :worried:
    Не знам што да кажам и јас се плашам не дека не , ама што можам освен да се молам Господ да ме чува и мене и бебо. Но не значи дека ти нема да ја исчистиш со една доза антибиотик , не сме сите исти. Мисли позитивно . Те гушкам :hug:

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.737
    Допаѓања:
    77.024
    Jas vo 8mi imav strasno cesanje, pecenje pri mokrenje, belo pranje eden kup kako urda zgrutceno i na bris taa iskoci... katastrofa bese, a so edna doza Eritromicin se izleci, ne se sekjiraj kje ja izlecis, a i da ne ja izlecis ne e strasno si znaat doktorite kako treba i za tretiranje pri ragjanje. Jas deka epten na kraj ja fativ i ubavo se rasprasav sto ako ja imam uste i takov odgovor dobiv deka ne e opasno mn :)

16. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Дa дa тaкa е милa.мoрaме дa мислиме пoзитивнo инaку ништo не прaвиме:) ми пoминa мене еднa мислa нoрмaлнo штo е дa се зaгрижиш aмa пoсле видoв немa местo зa пaникa.мoрa дa мислиме дoбрo зa дoбри рaбoти дa ни се случувaaт.ве гушкaм и јaс

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Фaлa милa те гушкaм :*

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Mamicki 37 nedela sum i mi se pojavi edna tecnos malku sosema na gajkite kakk crveno portokalovo ne odredena boja bese a nemam bolki ic ama kako malku sega da me naboluva za proliv.. normalno e ? Ve molam kazete nesh

19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    @Grungie ич да не ја слушаш околината што збори. Тие што ме следеа со првата бременост знаат што ми се случи мене. Мојата свеќи е иста марка како твојата. Не престана да збори дека не чини пред време, рано е бла бла. И изрази желба она да купи алишта за вадење на бебето од болница. Јас будала се согласив. И пред време не чини нели госпожа чекаше да се породам, па да пазари. Е арно ама мене многу брзо ме пуштија од болница и таа не стигна да ги испере. И тоа му го кажа на мм дента на искачање. Абе денот се претвори во комедија. Сега ми е смешно, тогаш ми идеше да ја задавам. :D па мм трчаше дома, да земе нешто од стари шпикозни што ми ги имаа дадено, па каснеше во болница. И така наравоучение се сама да си спремиш. Тоа ми е за памет за оваа бременост.
    Инаку не слушајте што ви збори околината демек сега ќе видиш што е не спиење, замор и незнам што. Јас од како ми се роди детето се наспав прописно. Претходно бев многу активна на секое поле, работа, искачање, спортување... А одкако се породив се посветив на бебето, а бебето од прв ден си ја преспиваше цела ноќ. Така да нека си пукнат душманите.:rock:

На Smizzy, kavadar4anka, Miami1 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    5.678
    i jas sum od 7 nedela na utrogestan :| a 8 nedela moze i inekciite mi gi pocnaa i eve uste sum ama sega pijam dobreston utrogestan prekinat mi e od pred dve ned i velat dobro e da se smeni terapija prasaj si a dok oni samo tie dve gi davaat a mn znaci i dr lek ti veke go primas nego mn vreme ama znajs toa ne se znae od sto e i dok kazuvaat deka mn pricini mora do dovedat do krvarenje a nemozi da se otkrie odma ako ne e vidlivo na eho ili nesto vo krvta promeni da ima .. i najcesto se javuvale do 11/12 nedela taka mali prokrvaruvanja duri se stabilizira plodot i denes e cesta pojava kaj mn trudnici ... Ne se kosi miruvaj si razgali se malce se ke e ok :*

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.