sega bas vidov i ja srcka ne se sekiraj antibiotik davaat se pie i se tretira lesno so soodvetna terapija pon sekako si odis na maticen i ke ti dade tabletki
Јас сум 5 ти месец и уште ја имам , не се излечи со првата доза антибиотик се надевам со сумамед ќе ја нема , на контрола сум вторник
A vo koja nedela ti e otkriena?mene me interesira na bebe dali nesto mu smeta dali moze da dojde do spontan taka nesto ili nema gajle?
Не смета на бебето, се третира без проблем... Спојлер: Искуство братучетка ми ја имаше до крај (не и помогнаа ниедни антибиотици,иако се очекува со Сумамед да се искорени ако не со други - сега да не ширам негативност. но си роди живо и здраво бебче... Тројца гинеколози и кажаа дека нема да има проблем, единствено е битно педијатарот да знае дали ја имало, за да доколку се јави некоја инфекција кај бебето да се интервенира соодветно
Женички јас денес прокрварив. Многу малку ама доволно да се извадам од памет и правец-дежурен. Плодот сега за сега е ок, срцева акција има, одлепување нема. Она што ме загрижи се две работи-прво што имам болка во стомакот, никако не ми поминува, д-р за ова ништо не ми рече. Второ што според мерките плодот одговара на 7+5 (абдоминално ехо) а според мерките кои ги правев во ремедика минатиот вторник, денес треба да сум 8+3. Тоа се 6 дена,скоро недела разлика во големина. Препорака: одмор, нема односи (секако нема), прогестерон инекција (ми ја ставија) и магнезиум кој секако го пијам. Дополнителен совет од некого?
јас прокрварев во 8 недела,прогестерон инекции,дабростон апчиња и строго лежење,значи месец време само до вц одев и назад во кревет
ништо не ми кажаа,после месец ипол бев на преглед во ремедика и по прегледот ми кажаа дека плацентата е добра исто и грлото не ми е скратено и дека можам да движам нормално,па се смирив малку.но од кога прокрвари сум на боловање и мирувам повеќето време.оди си на преглед приватно и нека ти кажат за грлото и плацентата а дотогаш строго лежење според мене
na privatno sum sekako jas. pred 10tina dena se bese ok.i grlo i placenta - se. sega ne mi preporacaa tolku strogo lezenje tuku poveke miruvanje... ama ne mi kazaa ni od sto e krvarenjeto. moze da e hematom, moze da e od srcevidnata matka... toa bese odgovorot
isto i jas mila imav prokravareno taa nedela i koga otidov kaj mene bese odlepuvanje i so progesteron i dobreston sum seuste i jas zaradi preventiva me drzat a se zaleci odma za nedela dena i strogo miruvanje toa najpomaga aa jas duri od misla i ispitavme d dimeri faktori na hemostaza sve da ne ima nesto i izleze samo po zaklucok deka poradi nedostatok na hormon progesteron najcesto doaga do tie rab ako nema dr pr i do 10 nedela nekade si bev v krevet redovni kontroli na 10 dena eve sega flevam 13 nedela bebeceto si e ok super ama pak ne smeam mn da se opteretuvam velat do 14 nedela sve se normalizira posle e bebeto vise oformeno stabilno mn mali sansi za povtorno da se sluci.. i ako ne ti preporacale strogo miruvanje ti lezi samo do wc i jadenje stavaj mn pomaga i miruvanjeto da se stabilizira toa seto jas dva pati prokrvariv edniot pat imase dve tri damki od odlepuvanjeto so ostanalo ne se iscuvav si dvizev ama lezenjeto progesteronot i za nedela do dve si super
duso jas sum na progesteron od sam pocetok. primav 14 inekcii prolutex - sekoj den po 1, veke 1 mesec primam utrogestan, a sega eve denes staviv pak progesteronska inekcija. kaj mene nema sansi da ima nedostatok od progesteron.
Ми ја открија во 12 та недела на брисеви , еве сите пишуваа не штети на бебе но добро е да ја нема . Колку што читав може да доведе до скратување на грлото на матката како секоја бактерија и предвремен пораѓај Не знам што да кажам и јас се плашам не дека не , ама што можам освен да се молам Господ да ме чува и мене и бебо. Но не значи дека ти нема да ја исчистиш со една доза антибиотик , не сме сите исти. Мисли позитивно . Те гушкам
Jas vo 8mi imav strasno cesanje, pecenje pri mokrenje, belo pranje eden kup kako urda zgrutceno i na bris taa iskoci... katastrofa bese, a so edna doza Eritromicin se izleci, ne se sekjiraj kje ja izlecis, a i da ne ja izlecis ne e strasno si znaat doktorite kako treba i za tretiranje pri ragjanje. Jas deka epten na kraj ja fativ i ubavo se rasprasav sto ako ja imam uste i takov odgovor dobiv deka ne e opasno mn
Дa дa тaкa е милa.мoрaме дa мислиме пoзитивнo инaку ништo не прaвиме ми пoминa мене еднa мислa нoрмaлнo штo е дa се зaгрижиш aмa пoсле видoв немa местo зa пaникa.мoрa дa мислиме дoбрo зa дoбри рaбoти дa ни се случувaaт.ве гушкaм и јaс
Mamicki 37 nedela sum i mi se pojavi edna tecnos malku sosema na gajkite kakk crveno portokalovo ne odredena boja bese a nemam bolki ic ama kako malku sega da me naboluva za proliv.. normalno e ? Ve molam kazete nesh
@Grungie ич да не ја слушаш околината што збори. Тие што ме следеа со првата бременост знаат што ми се случи мене. Мојата свеќи е иста марка како твојата. Не престана да збори дека не чини пред време, рано е бла бла. И изрази желба она да купи алишта за вадење на бебето од болница. Јас будала се согласив. И пред време не чини нели госпожа чекаше да се породам, па да пазари. Е арно ама мене многу брзо ме пуштија од болница и таа не стигна да ги испере. И тоа му го кажа на мм дента на искачање. Абе денот се претвори во комедија. Сега ми е смешно, тогаш ми идеше да ја задавам. па мм трчаше дома, да земе нешто од стари шпикозни што ми ги имаа дадено, па каснеше во болница. И така наравоучение се сама да си спремиш. Тоа ми е за памет за оваа бременост. Инаку не слушајте што ви збори околината демек сега ќе видиш што е не спиење, замор и незнам што. Јас од како ми се роди детето се наспав прописно. Претходно бев многу активна на секое поле, работа, искачање, спортување... А одкако се породив се посветив на бебето, а бебето од прв ден си ја преспиваше цела ноќ. Така да нека си пукнат душманите.
i jas sum od 7 nedela na utrogestan a 8 nedela moze i inekciite mi gi pocnaa i eve uste sum ama sega pijam dobreston utrogestan prekinat mi e od pred dve ned i velat dobro e da se smeni terapija prasaj si a dok oni samo tie dve gi davaat a mn znaci i dr lek ti veke go primas nego mn vreme ama znajs toa ne se znae od sto e i dok kazuvaat deka mn pricini mora do dovedat do krvarenje a nemozi da se otkrie odma ako ne e vidlivo na eho ili nesto vo krvta promeni da ima .. i najcesto se javuvale do 11/12 nedela taka mali prokrvaruvanja duri se stabilizira plodot i denes e cesta pojava kaj mn trudnici ... Ne se kosi miruvaj si razgali se malce se ke e ok