Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро девојки. Ние на ЦТГ, успан е дечкото мој, ама како му ставија "тежина" на меше се расклоца. :D
    Уште оваа недела и влагаме во 9ти. :inlove:
    Ако речам дека летна времево, сигурно летна, ама мене мислам век ми се гледа. Само да е се во ред, да не чува Господ и уште навистина малку ќе се видиме со мажот на мојот живот лице в лице. :inlove:
    Убав ден на сите :*

pink95, muchacha_a, Lepaaa and 15 others like this.
  2. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

So lesno majka i jas odvaj go cekam toj deveti mesec :)

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Ќе биде кај сите сонце, Господ да ни дава на сите полни раце дечиња. :* :hug: :l:

4. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Со лесно душичке.... Господ нека Ве чува и вас и нас!
    :l::f::hug:

irenadaniel and LadyC like this.
  5. mecolino

mecolino Активен член

Zdravo devojki , kako ste , nie bevme vo sabotata naa eho na srce na lepotata majkina i se e vo red , sega ke cekame pregled kaj maticnata pak da si ja vidam , lele pa jas sum zaljubena vo ehoto i vo moeto mese :D , imajte ubava nedela i samo ubavi misli , ve guskam site

Bebulleee, majavel1, Miami1 and 9 others like this.
  6. irenadaniel

Majki kolku cesto i od koga intenzivno pocnavte da go custvuvate bebeto, odnosno dvizenjata?Ne deka ne go oosejkam ama ne tolku cesto ,pa zatoa sakav vasi iskustva da slusnam ,pozdrav majki

7. ssweety

ssweety Популарен член

Здраво женски ...Како сте?
    Ние со синко денеска се изнаспавме, па имам закажано денеска на контрола да се видиме :D :D :D
    Иначе на 9ти овај месец влегувам во 9ти и ме фаќа мн паника ...како ќе биди ,што ќе биди, дали ќе се издржи хахаха па и почнав да сонувам како ме правеле царски офф маки хахахаах.
    Ви посакувам убав ден :hug:

Bebulleee, LadyC, Lolipop23 and 3 others like this.
  8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Околу 22 недела многу благи движења а околу 25 недела поизразени.
    Прва бременост околу 15-16 недела.

Две различни искуства со двете бремености. Плацентата на преден ѕид си го направи своето сега и покасно ја осетив малата.

Инаку ние добри.
    Синоќа за прв пат ги осетив оние познатите сечења како со нож, скроз доле, кои ги спомнував во првата бременост. Осми месец ми беше хорор од нив.
    Сега 29 недела терам и малку порано се појавија. Магнезиум, одмор и исчезнаа за кратко.
    Се надевам беше инцидентно и дека можеби малата се вртеше бидејќи приметив дека стомакот ја менува формата. Во четврток сум кај Петреска и се надевам да ми каже дека не е веќе карлично.
    Да ми каже дека се е во ред и понеделник си летам дома. Таман во 30та недела :sun:

9. irenadaniel

So les da ni e na site,no nekako ovaj pat sum po isplasena poveke analiziram i pred se znam sto me ceka,prviot pat carski i sega ke bide taka,i zgora na se sekoj den si placam za sinko kako ke mu bidi i nego i mene nekolku dena odvoeni,mozebi zvuci smesno ama mene mi e mnogu tesko;(;(;(;(

10. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Здраво женски и од нас,ние само што се вративме од ехо и добри сме .. бебушката мрда ама зашто јас не ја осеќам многу тоа не знам битно е добра 626 грама сме .. и така сега некое време раат душата ќе ми биде :D

11. ssweety

ssweety Популарен член

Јас одприлика почнав да го чувствувам интезивно кај 22ва -23та недела ... тоа мн зависи од преден и заден ѕид ... затоа некој порано некој покасно ги сеќаваме движењата на бебињата .

irenadaniel likes this.
  12. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Жени моето е машко, ставајте во термини за породување, сакавме женско ама и ова го сакаме мноооогу :inlove::hug:.

13. danichap

danichap Moderator Staff Member

Првиот пат отидов на пораѓај целосно неинформирана бдиејќи не сакав некој или нечија приказна да ми влијае негативно.
    Сега и јас знам се што викаш, ама па си се тешам, храбрам, си давам кураж...:wasntme::$.

За среќа јас ќе можам да си ја зедам малата со мене во болница тие неколку дена. Тогаш ќе биде она 1.5 год. Те сфаќам за малиот, боли :(.
    Давај им упатства на домашните, ако може скајп, вибер да користите...нема да ја намали твојата болка и празнина што он не е до тебе ама барем да не го мислиш.

LadyC, kavadar4anka and irenadaniel like this.
  14. kikin

kikin Популарен член

Понеделнички успани со синко. Сабајлево блиц станав за да примам клексан и опет во кревет. Па заврна таман најубаво да ни е за спиење. Сега е време мама да ги испегла сите алишта кои се испрани од синко и да ги наредиме, да ни се спремни за доаѓањето на љубовта. Па и постелата да ја испериме и испегламе....и знам дека чекав многу, 37 полна сум, ама ќе се среди се.
    Сакав да прашам дали имате хемороиди? Како се справувате? Нормална работа е тоа меѓутоа се прашувам како бе сонда на таква ситуација ќе ми стават....? Болно ќе биде (facepalm)

kavadar4anka and Lolipop23 like this.
  15. irenadaniel

Vo pravo si mora covek sam da si dade kuraz.

16. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

добар ви ден мешиња, јас од денес 23 недела. добри сме и јас и принцезата, наредна недела имам закажано кај матичната едвај чекам да ја видам. наминав да ве поздравам пред работа. позз мамички имајте убав ден :hug:

17. esen16

esen16 Активен член

јас сум 24 недела и сакаав да прашам за хемороиди,не ми сметат и не ме болат ама многу ме чеша,до сега мачкам само кантарион малку ми се смирува но не ми поминуват.му спомнав на др ништо не ми препорача демек нормална појава во бременост биле.некој совет

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Да ви раскажам. ЦТГ со мали контракции. Ваљда нормално е. Плодовата вода е намалена и ако вака продолжи со провокација ќе ме породат до крај ноември. :inlove: :party: :D
    Ајде како ќе каже мали, така ќе биде, само да е се во ред и со помин, се друго ќе се заборави.

Друго, дали се осеќате малаксани? Јас едвај гледам овие 2 дена. Вртоглавици ме утепаа, башка доле вагинална болка имам, башка внатрешно кај кукови ме боли, поготово од лева страна. Сега една голема чаша кока кола и едно витамин ц 1000 ка и како нова ќе сум. :)

pink95, vitamina and i-v-a-n-4-e like this.
  19. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

како читам за болкиве што ги опишуваш исто ко за мене да си читам...изгледа се тоа е нормално во овој период

LadyC likes this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Епа блиску сме со термини, затоа. Башка не можам да одам 5 мин многу се заморувам. Кога ми текнува дека имам 4 спрата скали пред секое одење дома ми се врти при сама помисла. :D