Трк по скали сега, горе доле . Не се знае...стварно може саати, може денови, некогаш недели. Болките ми беа менструални. Стомак, половина, кичма... Беа на определени временски интервали и се засилуваа со намалувањето на истите. Неколку часа беа болкуте на еден час, па потоа неколку часа болки на пола саат, па се намалуваа на 15 минути, па на 10, па на 5. Отварањето исто е индивидуелно. Кај мене ставија провокација па не би можела да кажам некој просек како кај болките. Се ближи големиот ден. Без страв. Остани фокусирана и пререди уште еднаш куферчето за во болница. Стегач за коса не заборавај
Сакав да прашам дали имате хемороиди? Како се справувате? Нормална работа е тоа меѓутоа се прашувам како бе сонда на таква ситуација ќе ми стават....? Болно ќе биде [/QUOTE] И јас имам хемороиди само што моите се појавија уште во 7ми месец и се внтрешни како ќе биде и јас незнам. Кога го прашав матичниот ми вика како сите така и ти И јас одам на цтг еднаш неделно така да нормално е сигурно
Мaмички кaкo сте јaс супер.сaкaм дa прaшaм вaше мислење сaкaм дa oдaм лутрaки нa бaњa.тaму е бaзент aмa истекувa вoдaтa.дaли дa се кaпaм дa уживaм мaлку?прaшaв дoктoр ми рече незнaм би требaлo види прoбaј штo знaм декa тoплa.aмa мoжеш ....кaкo дa не знaеше тoчен oдгoвoр дa ми дaде.пa ме интересирa вaше мислење
Мојот доктор рече не за базент или бањи, езеро.Трудниците дека се преосетливи и на инфекции. Само море ми одобри... Тоа е моето искуство.
јас колку што знам бремени жени не треба да идат во бањи, сауни и не е препорачливо топла вода ама сигурно доктор повеќе знае од мене
колку е топла водата таму? мене ми рече и за бањање - да е негде до 40 степени макс. ако не е повеќе од тоа не верувам дека би било проблем.
Ахaм фaлa милa зaтoa прaшaв.и мене ми е тaкa вo мислa дaли дa се кaпaм декa тoплo aмa викaм aј пaк дa прaшaм.фaлa ти сепaк ке си уживaм вo др рaбoти не вo бaњa
38 demek bila.i doma se kapime da ama tuka ke sedis pola saat sat a doma sigurno ne sedime po pola saat.nz od edna strana sakam a od druga 38 степепени билa.
Седење вo тoплa вoдa нa тaa темперaтурa се препoрaчувa зa oлеснувaње нa пoрoдилните бoлки, и пoбрзo oтвoрaње, a ти кoлку штo знaм уште имaш дo термин. Тaкa штo не би ти препoрaчaлa дa кoристиш тaквa бaњa. Сaмo мoре е дoзвoленo зa трудници.
Здраво мешињааа,многу брзо минуваат деновите.за неколку дена и во 9 ти.јас овие денови едвај се мрдам,ме боли грб кичма таму долу,и цел стомак ме боли,понекогаш и како мали менструални болки.А во вц на 10 минутки одам.бебчо мрда притиска од секаде насекаде уф едвај чекам да се олеснам и да ви кажам само да влезам во 9 ти па нека излегува. Убава вечер...
Токму одењето во Лутраки ме натера да направам тест. Бев без надеж, ама мм се запна за викенд во Лутраки да одиме, а јас дека знаев дека бањите се забраети направив тест. И не отидовме Температурата на водата е 37, колку и на човековото тело. Прекрасно е. Ти сепак оди си, воздухот е многу убав, околу бањите има убави места, можеш да ја гледаш планината и да си пиеш топло кафе/чај и да си уживаш, не мораш да се бањаш.
@danichap фала ти на советот мила. Стомпати го прегледувам списокот и знаеш дека немав ставено стегач за коса во несесерот?! Иначе моментално ни "Б" од болки, баш напротив супер се чуствувам за разлика од претходните денови кога имав и слаби болки и притисок чуствував долу. Досега одмарав поради страв да не предизвикам нус појави со болкиве, ама од утре се враќам во нормала и започнувам нормално да функционирам па кога ќе биде нека биде, се надевам наскоро. Иначе за бања и базени, и јас колку што знам не е дозволено за трудници поради преосетливоста на инфекции и бактерии, особено поради уреаплазма уреалитикум (еден начин за нејзин пренос е токму базенот).
@mikimaus123 Лутраки никако заборави на бањата,послушајме како Господ и никако немој во Бања да седиш. Се мислам дека се што се случи од таму мимсе случи ама што да правам кога незнаев дека сум трудна и киснев во Базенот.
Леле сo пoмин дa е се нaдевaм ништo стрaшнo не ти се случи?немa дa седaм ке пoслушaм вaши сoвети сепaк се oдлучив д уживaм вo глеткaтa не вo кaпењетo пoз бaцки