И јас имам хемороиди само што моите се појавија уште во 7ми месец и се внтрешни како ќе биде и јас незнам. Кога го прашав матичниот ми вика како сите така и ти И јас одам на цтг еднаш неделно така да нормално е сигурно[/QUOTE] Ако ме прочита некоја страна наназат , истото го прашав - за хемороидите и сондата. Ако веруваш од тоа најмногу ми е страв. Ни од болки, ни од раѓање, значи сега само сондата и хемороидите ми се во глава
Ако ме прочита некоја страна наназат , истото го прашав - за хемороидите и сондата. Ако веруваш од тоа најмногу ми е страв. Ни од болки, ни од раѓање, значи сега само сондата и хемороидите ми се во глава [/QUOTE] кажи ми што е со сондата и хемороидите? треба вагинално да те гледаат а имаш хемороиди? тоа е муабетов или?
Здраво женскии!! И мене ме чеша стомакот.. Веројатно нормално е. Го осеќам и грбот како сува кожа да ми е ме чеша. Се мачкам уште со мрсен маст. Лејди поседи бе уште малку не одиииии!!! Неможам да поверувам дека уште 2 недели и јас ќе влезам во 9ти. @Grungie ич да не му се замараш кој рекол што рекол. Свеки моја така на почеток уште Петко нероден капа му се кроело.. За името не и се бендиса ама ох велл! Веќе е избрано. Имав расправија со неа и и го покажав кај и е местото, штом не придонесува во наша куќа нема право да одлучува... Сега да ја видиш сама се ангажира да докупи што треба било ситно или големо. Господ голем да не чува нас и бебушките тоа е битно а на луѓе уста да им затвориш не можеш. Неделава сум турбо за се. Не се жалам за ништо здрава сум права сум уште функционирам како што треба.
кажи ми што е со сондата и хемороидите? треба вагинално да те гледаат а имаш хемороиди? тоа е муабетов или?[/QUOTE] муабетов е за клистирање. Тоа е коа доаѓа пород и ако си природно ти брцаат цревце у задник и те чистат да не им извршиш голема нужда на сред пораѓај. Нема потреба од паники, значи цревцето е премало и нема да го осетите, само едно запрашајте се сите: Што ако ви се уарни? п.с. @pink95 срцка, тука сум бар до крај ноември, од паника нема да се породам порано.
муабетов е за клистирање. Тоа е коа доаѓа пород и ако си природно ти брцаат цревце у задник и те чистат да не им извршиш голема нужда на сред пораѓај. Нема потреба од паники, значи цревцето е премало и нема да го осетите, само едно запрашајте се сите: Што ако ви се уарни? п.с. @pink95 срцка, тука сум бар до крај ноември, од паника нема да се породам порано. [/QUOTE] Ah lele se poznava koja e taze trudnica tuka. Zaglavena sum jas kaj vaginalni sondi ))))) so srekja neka e togas... so vikas, moze ke ti se uarni )))
Добро утро. Времево е крш, ама среќа моја до некаде. Ќе можам да си исчистам дома раат, а и да пуштам алиштенца на бебушот мој да се исперат обавезно. Ми фали енергија. Нели во 9ти се добива енергија ко што имам читано? Топ ако е така, нема да ме мрзи ништо тогаш. Имам некои повремени менст болки, имам голема болка на коските доле меѓу нозе, и кичма од време на време. Али не е често туку на неколку саати. Може е паника, може е се, ќе видиме како ќе се одвива, ако продужам вака да се тортурирам ќе одам на доктор пак. Убав ден на сите и не бидете паничари ко мене.
Добро утро и од мене... јас денес ептен подранив, имав да досредам некои работи низ град, па еве ме со млекцето во рака се топлам, си уживам и го чекам мм да уживаме на временцето. Тука мириса на зима, вее ситно снегче... атмосфера баш - празници се ближат! Имајте убав ден и за многу години да ни е празников!
Zdravo mamicki Edno prasanje... Po konsultacii so doktorot, mi rece slobodno da pijam caj od nane za macninite. No potoa, vo razgovor so edna prijatelka, razbrav deka cajot od nane navodno ne bil dobar za vo bremenost. Znae nekoja nesto za ova? Vi blagodaram...
Мене гинекологот ми рече се што е во умерени граници не е штетно. Значи,една шоља дневно не е проблем. Исто така и од камилица е добар за дигестивен систем..
И мене истото ми го кажаа, а обожавам чај од нане и цела бременост не пиев... ми рекоа дека предизвикува контракции на матката, исто ми имаа кажано и за ананас и тие две работи не ги пробав трудна
Јас читав дека кантарион предизвикува контракции,па откако гинекологот ми даде вагиналети со кантарион испаничив - и му кажав што прочитав... Човекот се изнасмеа и рече ехеее камо среќа со ова да се решаваа такви проблеми, сите со кантарион ќе работевме, инаку можеби...ако внесеш 2 килограми концентриран раствор
@natasa.p јас иако сум фармацевт ни една шолја чај не се напив досега. Знам дека овошни се дозволени, а особено забранети во бременост се увин чај (негова замена при воспаление на уринарни патишта во бременост е чајот од брусница) зелен чај, црн чај и чај од жалфија. Темава со чаевиве е "осетлива" и не е доволно разјаснета. Секој доктор различно кажува, според своето искуство, нема едно мислење на оваа тема. Јас би одбегнувала ако се издржливи мачнините.
Мене кога ме фати стомачен вирус се напив нане и Господ го видов. Контраефект ми предизвика, се искинав од повраќање. Штом се раздени отидов на лекар и докторката ми рече да не пијам нане за лошењето, иако од шоља - две ништо страшно не е. Сепак, кога станува збор за ублажување на мачнини, не верувам дека нешто би помогнало. Стегни заби и издржи