исто и јас од нане, наместо да ми го смири гадењето и повраќањето, уште повеќе ми го засили... јас само пијам од брусница, ацерола и аронија
@Natasa. P ппделени се мислењата околу овие работи. Јас сум од оние што сметаат дека умерена конзумација неможе ништо да направи. Јас пиев нане, ѓумбир ми викаа никако јас и тоа секој ден конзумирав, ананас исто јадев и ништо не се случи. Ама знам дека си дојдена во темава по потешкиот пат па како ти е тебе посигурно така прави.
Јас денеска бев на цтг, брбуш мирен, ме исплашија сестрите, не можеа 5 мин да најдат никаква реакција, срцето ми застана.. почнав да плачам Докторот ме прегледа и вагинално, мн непријатно чуство, и така... ако не ме фатат болки, следниот вторник пак на цтг
Mamicki otvorena sm 1 prs petok ke vleguvam 38 nedela .. daj kazhete so da napram da dvizham pojke ? Za da se dootvoram vejke nemozham me boli stomak mk tezi macno mi e mnogu glavobolki imam
И јас сум 38 недела и еден прст отворена веќе неколку дена. Пешачам, јадам ананас но немам некои промени. Мешко ме чеша многу, спиење никако... цела отечена... Ќе си седиме и ќе си чекаме бебушите да искочат кога ќе бидат подготвени
Не се секирај.. Во 9ти веќе им е тесно во мешето и послабо се осеќаат бебушите.. успани се.. И мене не можеа на цтг да ми го најдат но веднаш сестрата ме предупреди да не паничам.. Јас сум во петок пак на цтг а прегледот со прсти беше најнепријатната работа што сум ја доживеала. (Не толку болна колку непријатна) ама дека е за најубавото нешто се се издржува и заборава
@anastasija mitic , @tanja manja , пробајте и со урми . Имам прочитано дека и тие многу помагале за отварање. Ама кај и да е , ќе си дојдат бебушите
Imas bolki od vreme na vreme ? Jas vera vecer imav no se smirija i nisto .. :/ pa denes bev kaj maticnata i rece petok na ctg ako ne se porodis dotogas .. denes pravev ctg super bilo .. edvaj cekam da me fata bolki i da sr porodam ne mozham ni da spijam se me boli nervozna sum .. macno mi e apetit ic nemam
Ete sega, a pak mene doktorot bas gumbir mi preporaca, odlicen bil protiv macninite. No jas ne mozam da go konsumiram, a i so cajov los film si napraviv. Sepak mislam deka kako sto kaza i ti, umerenoto ne steti.
Имам болки од време на време да. Но краткотрајни се и брзо проаѓаат.. (неколку секунди) Обиди се да се смириш и да не мислиш само на тоа да искочи што побрзо. Те разбирам дека ти е мачно и тешко но после ќе ни фалат мешињата затоа да уживаме уште малку во овие труднички денови. Најди си занимација некоја. Еве јас правам некои колачи.. само да си ги отргнам мислите од тоа и верувај помага. Со лесно нека ни е на сите
@tanja manja @anastasija mitic да се приклучам во клубот на краткотрајни болки. Знаат да ме фатат на моменти доле во стомак и во грб и поминуваат. Јас сум во петок сум полна 38, а утре сум на цтг. Ќе видиме каква ќе биде состојбата. Се редактирам: @anastasija mitic зошто те нема во термини за породување?
Урмите не помагаат за побрзо отварање.... од 7ми месец јадам секој ден урми за зголемување на плодовата вода.
Леле ќути, мислам дека ќе имам трауми од денеска, цел ден имам болки во стомак и не можам да се движам хаххахаха Мене ништо не ме предупредија, си збореа нешо на албански таму, а јас со солзи во очите ама фала богу се е ок
Понекогаш немаат осет дека не треба да зборат пред пациентите. Посебно ако ти се погодат од тие стажантките од средно, 100 саати го бараат срцето. И кај мене долго го бараа ама не се потресов токму поради тоа. Тие изгубени во преводот беа не знае што праат, деца. Кога го најдоа повеќе нив им олесни отколку мене .
mamickii mi se pojavi ko se brisev sega edno kako mrsum zolto ne bash zolto ama pak zolto beshe od so mozi da e .. da se javuvam kaj maticnata ili ?
Hey mami. Jas bev denes kaj mojot doktor vo remedika. Embrionceto e super, si raste i si odgovara na nedelite-8+5. Krvarenje nema, nema hematom, nisto. Iscedokot e od utrogestanot koj go stavam vaginalno pa posto mozel da ja narushi florata-mi dade probiotik vo narednite 2 nedeli. Eventualno moze i da e nekoja kandida, ama poso brisevi tek za 2 nedeli, ne mozam da znam dali ima nekoja infekcija. So spekulum me proveri-nemase nikakvo istekuvanje. Mi olesni, mnogu. Ubava vecer mamicki.