Јас лично од мое искуство бев настината и три дена по ред пиев чај од нане со мед, првиот пат ноќта станав за во веце и се онесвестив не знаев што ми е, а сите три пати ме сечеше стомакот. Тоа беше во првото тромесечје и од тогаш од страв немам пиено никаков чај. Само споделувам мое искуство не сум информирана точно кои чаеви може да се пијат секаде прочитав и слушнав најразлични мислења.
И јас како @kikin мислам дека е чепот.... Види напиши на google - mucus plug, па направи споредба. Мене ми падна чепот во неделата, ама еве уште ништо. Ако имаш можност најубаво прашај ја на матичната, зошто викаш пред некој ден имало и крв па нека ти каже што и како, ако треба да одиш да те прегледа.
јас секое утро си пијам чај од камилица.има ли штета и овој чај или не,дека не можев никаде да најдам чист чај од брусница,и филтерот и оние сушените пишува брусница чај а внатре се мешавини
Да не е некој исцедок, јас овие две недели имам таков жолт исцедок (за извоз ), докторот ми рече нормално било..
Наташка, јас не би слушала рекла-казала, ако докторот ми рекол дека слободно можам да пијам... Јас немам потреба ама знам дека сестра ми во бременост пиеше чај од нане - исто од гинеколог и беше препорачан.
Најдобро е да проба малку, мене докторот ми рече дека може се само да не претерувам со мрсно и тестенини, но јас на своја кожа почуствував дека некои работи едноставно не ми одговараат и ги избегнувам, Очигледно зависи до организмот и до бременоста, секоја е индивидуална. Од една чаша сигурно нема да наштети ништо само ќе видиш како влијае на твојот организам и бременост.
38 + 2, не сум отворена, баш денеска бев на цтг и вагинален преглед.... ќе поседи бебуш кај мама во меше....
Mhm jas otvorena sum i se dumam da pojdam na bolnica da vidam so e kako e.. i plus celo vreme mi se vodeni gajcite
33+ сум и имам жолтеникав исцедок. Наутро кога ќе станам чувствувам како ми истекува. Понекогаш има и мирис. Можно е да е бактерија?
Нормално е во тој период зголемен исцедок. И кај мене имаше мирис, понекогаш, за среќа не покажа никаква бактерија на резултатие од брис. Ти ги направи ли последните брисеви?
Оди на доктор (ако веќе не си отишла ), можно е водењакот да ти е пукнат високо и затоа не истекла водата целосно. Во секој случај провери си да бидеш мирна. Со лесно нека ти е
Bev super e se ..belo prajne imam kizne dali ke mu steti na bebeto koga ke se porodam .. rano e za rajgajne )
добра ви вечер мами. 23 недела сум и имам исцедок така малку жолт, а е без мирис. наредната недела имам закажано кај матичната, ама ми е страв да не е некоја инфекција зошто порано го немав. совет некој?
Jas go imam i sega pravev brisevi mi bea cisti i maticnata mi rece deka najverojatno e od utrogestanot,stavas uste utrogestan? jas od pocetok go imam otkako pocnav so utrogestan i uste go imam i mi rece deka e od toa,ama pak za sigurno prasaj si da ne ispadnam doktor a ne sum