Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Колку шишенца ми требаат за почеток луѓе? Уште немам купено, а веќе ме фаќа страв дека во секој момент може да тргне, се изнаслушав приказни предвреме породени со близнаци.
    Едвај се движам, мм вика дека сум ко тој полицаецот од цртанот Ноди.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Секој си е за себе, ете @eleni27 ни е чист пример за мама херој со близнаци која се породи во 9ти месец. :)
    Слушај доктори, не слушај пазарски муабети. :)
    Инаку еве нека советуваат мамите со близначиња, јас имам 3 за моево, 2 пластични и 1 стаклено. :)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Незнам више што да мислам, аман...

4. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Не женска немам никакви болки...ако не мрда бебево нема да знаам дека сум бремена.
    Од страна на 'потешкотии' имам отежнато движење, повеќе одам во вц. и само што ме болат колковите ама тоа е оти спијам мн на страна.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Алал да ти е, јас сум како патка и кривам малку на одење. Изгледа почнувам да добивам лажни контракции, кој знае, врска си немам што се дешава, тотал лост ин спејс сум. :D
    Али сигурно ќе знаеме кога ќе дојде време :D :*

6. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304

Јас поднесував за колешка... ти треба потврда од матичен од кога ти го отвара трудничкото, копија од таа потврда ја носиш во с-во кај вас за да знаат до кога да ти книжат плата во фирма.
    Одкако ќе извадиш извод од родените за бебуш -копија, заедно со таа потврдата од гинелолог, копија од трандакциона сметка и образец Н2 ( го има на fzo.org.mk) 2 примерока (еден за во фирма)... сето ова го носиш во фирма и го поднесуваат во фонд за здравство :)

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    da ne te boli noga, nekoj nerv da ne ti stiska maloto? ke bides top za kratko...dont vori :)

8. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

Најпрво ќе ти треба едно мало шишенце за чајче ...доколку го доиш , а ако е на храна ќе ти требаат 2...едно за чајче другото за храна .... еве јас лично имам купено пакет од томми типи кој содржи 2 мали шишенца, 2 големи ...една чашта и 4 парчина цуцли за на шишината.

9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    А женска дали пијаш магнезиум??? Сестра ми имаше така мн болки и кривеше, па матичната и даде магнезиум и рече дека бебето повеќе притиска на таа страна и можи да притиска на некој нерв. од кога ги пијаше магнезиумот и се смирија болките.

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Коските внатре ме болат али опасно. Мислам дека болката е и од внатре и од надвор, како да сум префорсирала мускули е болката некоја слична. Срцка јас сум ти као слон у кревет. Само сурла што неам. Инаку исто тешко стануеме ко да сме у роднинска врска. :rofl:
    Ќе видам дал ќе има па контракции наредна недела на цтг и ако има ваљда докторката ќе каже што на даље. Ама сепак нема да го гурам цел 9ти така осеќам . :)

Едит: @ssweety ништо не пијам ама би едно темно Лашко да ти кажам. :rofl:
    Знаеш ли од кога го мислам?
    Ајде ќе издржам уште малку, само на витамин ц 1000 ка сум задњиве денови ради настинки. :)

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Јас имав две шишенца едно за чај едно за млеко и сега планирам пак така за второто две да купам.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @ssweety , jas imav visok pritisok od pocetok na bremenosta do kraj :)

Lejdi tocno ti odgovorila :)

Jas bev so postojano visok pritisok. Ne sakam da pisuvam detalno za pritisokot bidejki kaj mene izvorot na pritisokot bese sosema drug. Da ne se panicis bezpotrebno.

Uzivaj vo 9ti mesec si. Nemoras da odis sekoj den kaj maticna, sledi si go sama i zapisuvaj sekoj den. Tri pati merev sekojdnevno i vodev dnevnik. Po baranje na doktorite.

Otocite se normalni vo bremenosta.
    Sepak, dopolnitelno ako ne ti otekuva usta, lice, ednata raka da ti e otecena, druga ne. Komplet laboratorija, proteini obavezno za da se ustanove deka e preeklampsija.

13. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

Фала женска на одговорот

Иначе матичната ми рече да одам 3 дена (еве денес ми е 3 ден) да видела како ќе се движи за точно да ми кажи апчината како да ги пијам дали 1, 2 или 3 пати на ден. па би требало од утре сама да си запишувам и да си го следам.
    А за отоци немам никакви .... резултатите од лабараторија ми се воред освен во урината имаше бактерија и протеини ама тоа беше на граница ...но ми рекоја дека тоа не е страшно .... Како што викаат докторите така правам. Па сега ќе пробам деновиве со апчината и ќе следам , и ќе пијам чај од брусница да ја средам бактеријата. :*

14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    @BirMelek за породилното јас се јавив кај матичната и и кажав да ми отворат и на работа им кажав од кој датум. Кога ќе се породам со отпусно писмо кај матичната за да го регулира како породилно и на работа тоа и извод треба да однесам. Така е кај мебе, нема јас да се маткам никаде. (државно)

На BirMelek и tanja manja им се допаѓа ова.
  15. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Ајде купи таму едно лашко освежисе на времево хехех и тоа е 'витамин' (од едно) нема ништо да смета на бебчето :rofl:

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    @BirMelek Е што има везе приватно / државно? За сите е исто . :D
    Ете јас сум приватно па исто и кај мене треба. Отпусно кај матичен и извод во сметководство ( од раб кај Кики исто во сметководство ќе го однесат) :)

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Се мислев еднаш ама мојов е големо штуцалче и без тоа, уште пиво и нема да спиеме и двајцата. :rofl:
    Уште еден месец ќе издржам и кога ќе се породам ќе дрмнам едно. Од еднаш нема ништо да биде нели? :D

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Ка
    кај нас сметководството си е на работа. :)

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    е да, тоа е разликата. :D :*

20. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Имам слушнато дека пивото е добро за повеќе млеко да има мајката ... така би требало да не е штетно ...(до одредени количини хехехе ) :rofl::rofl: