Во која недела за прв пат се иде на ЦТГ и како изгледа тој преглед? Дали ве гледаат само преку стомак или и вагинално?
rano e uste da ti potvrdat kaj ginekolog...samo da znaes, za da ne se razocaruvas. od polni 5 nedeli natamu bi mozelo da se vidi nesto uzivaj do togas...
Јас прв пат отидов 38 недела, ма да викаат со 36 полна се оди.. Јас бев во Чаир, ми ги ставија тие лепенките за ЦТГ, мируваш 15-20 мин, па потоа со резултатот кај докторот, тој те гледа на ехо, и ако види нешто ќе те прегледа вагинално (мене ме прегледа зошто му кажав дека имам болки неколку дена)
Зависи кај ќе се пораѓаш, мислам државно е од 36та недела ЦТГ, а јас од 32ра сум секоја недела, вагинално прв пат тогаш ме проверија. Ама јас сум во Систина. Ваљда се зависи од болницата.
35+1 go imav prvoto ctg vo sistina, i potoa prodolziv sekoja nedela a pri kraj i na nekolku dena, prvo ctg pa eho pregled imav. Ctg ti stavaat dve ko lepenki edna e za srceto na bebeto drugata za kontrakciite na matkata , lezis i zavisi od doktorot kako ke pobara mene mi traese po 30-40 minuti.
Utre sum vo sistina,samo se mislam dali Dimcev osven skrining kje mi izmeri i cervix utre, da ne mi rece ti plakjas za skrining i cao,se mislam a tuka me pregleda maticnata rece dobar e i zatvoren,sega neznam utre so me ceka vo sistina
Димчев мене ми мереше цервикс на скрининг 2 и можеш слободно да си побараш без проблем. Ок е докторот.
Falaaa super sega sum poraat da znam barem deka mozam da mu pobaram i da se oslobodam malce vecerva kolku mozam,se plasam za utre a se nadevam se kje bide ok,gushki
Дали во 22 недела се правеше вториот скрининг, дали може во државна и дали треба упат од матичен и дали е со термин, дали се плаќа? Дали се гледа на 4Д ехо? Прв скрининг немам правено, за што е тој?
Опушти се, Димчев не збори многу да знаеш од одма, ама најбитното ќе ти го каже. И мене сам ме праша дали ми е мерен цервиксот, ама ако не те праша слободно кажи му човекот е супер ќе ти измери без проблем. Мислам пари даваш, не е зезанција. Да ни пишеш како си минала.
Во Систина на втор скрининг секој доктор мери цервикс, без да му кажеш. Јас кога бев Не ни знаев што е цервикс, сами мк кажаа. Не се секирај, ќе ти кажат.
Od koga pocnuva mrdanjeto na bebeto da se poznava i nadvoresno?mislam so sinmi na kaj 7 mesec bese koga bese vidlivo sega sum skoro 7 nisto nema
Мислам дека зависи од постелката како ти е поставена, а и зашто девојче носиш и тоа придонесува ко што знам. Тие се помирни. Добро утро. Како сте сабајлево? Јас рано станата со 300 мисли у глава, наместо да се концентрирам на пораѓање и бебе, јас решавам некои работи кои се не толку битни. Немам сили веќе а нема крај. Само нешто излага. Газда мој испаднал ферчина, пуштил К15 на цела плата, па и данок на добивка ќе плати само да сме среќни ние. Браво, редок случај, да не кажам ама ова ни државно го нема. Имајте убав ден.
Добро Ви утро лепоти.... Петочки денеска, лабаво Ние сме супер, си растиме, си јадеме, имам ставено 9 кг до сега ... Закажав контрола кај матичната во среда на 16.11.2016, исто така ќе одам и за испитување на скриен шеќер истиот ден... Кај нас се изнаслушав за ужасни случки што им се десиле на трудници и почна некако страв да ме фаќа... Само Господ да не чува, јас и онака не планирам овде за пораѓај... Синко си претка, се галиме, му пуштам музика, весел ќе биде на мама, играорец и газда мој пушти К15, ама .... не е за кажување, мислам тоа ми донесе многу нервоза што ми ја покачија дозата за теродина стварно редок случај Лејди е твој газда, секоја пофалба Денес сме полни 26 недели, утре влегуваме во 27 .... Гледам на некои табели 7ми месец почнува од 26, на некои од 27, негде па 28... Крајот не можиш да го најдиш, ќе се ориентирам по краен термин Убав ден мешковци!