Da ne ti e placentata na preden zid sega? jas isto ne osetiv takvo ekstremno mrdanje, klocanje i ispaknuvanje na stomakot bidejki placentata bese napred.. a na drugarka stomakot cel se izmestuvase menuvase formi legni stranicno, taka uspevav da fatam po nekoja kloca
Незнам како е ,сега за некој ден сум на преглед па ке видиме,но и на минатиот преглед кога бев ,бебе на ехо гледам мрад а јас ништо не осеќам од време на време во долниот дел на стомако ке ми извибрира и толку
Добро утро женички, како сте ми вака петочки? Еве јас последен ден на работа и ме фати некоја мрза... Ноќеска имав болки во стомакот и пролив (не знам дали има врска со пораѓај), исто така имав пак ицедок како од чепот и така.... Најврројатно после ке тркнам до Чаир да видат ситуација
Mozebi i takva pozicija si ima bebeto... pa da ne se osekja mrdanjeto, jas i toa golemko bebe nosev, a ic ic ne go osekjav, mnogu slabo.. taka samo na strana koga lezev kje go osetev cat pat..
Леле кога ќе ги чујам вака симптомиве кај вас сите и кај мене ги има, освен чепот кај мене што не е паднат. Пролив 2 недели ме искина. Седнувам на шоља и како мокрам така и ... Да ми извините на муабетов петочки. Плус менструални болки од време на време, во кичма и вчера по најново у сред бутик внатрешно доле на 2 пати така јако ме пресече кога свикав од болка и се свиткав реков готово, се пораѓам... Лажни се најверојатно. Ама рано ми почнаа, а по термин од утре влагам во 9ти. Сподели молим те уште некои симптоми ако имаш. И со лесно. И да ни пишеш како си поминала.
Мешовци добро утро Денес од рано наутро со желба за кока кола сум. Купив пола кило, ама малце ми е И кафе ми се пие. Смеам ли? Или многу кофеин ќе и дојде на беба? За мрдање на стомакот некогаш го фаќам да се бранува, ама раце, нозе, газе не се распознаваат. Плацентата ми е на преден ѕид, веројатно тоа е. Битно ударите во ребра и бешика убаво ги осеќам И девојки, не се замарајте толку со цервиксот, ако рекле дека е ок и убаво затворен тогаш бидете мирни. Јас кога ја кренав болницата на нозе кога ми згрешија, се собраа повеќе доктори, кои болницата ги пуштила на школа за мерење и ми го објаснија мерењето. Не знам сега стручно да ви пренесам, само заклучив дека за џабе се притресувам, цервикс од 3цм е одлична големина. П:С да се пријавам во тие со проливи Ако одиме по термин, мене краен ми е 10-ти декември, значи ли тоа дека веќе сум во 9-ти? Постов го пишувам од сабајле и таман да кажам дека @apple12 е тивка и ќе не изненади ете ја се јави
mami dali mozi cept da e nekni 2 pati mi se pojavi zoltenikav iscedok kako mrsul.. posle toa mal del po nekoj den bev na bolnica mi rekoja deka e belo prajne dali ke mu se prenesi na bebuso so rajgajne ama prirodno ..a maticnata veli deka e cepot vejke neznam so da mislamm.. malku samo bolki imam denes se resiv da se razdvisham i toa ubavo otvorena sum eden prs pa belkim ke si go vidam bebuso za brzo..denes maticnata ne mi e na rab a ke odam na ctg.. sestrite ke mi kazha so e kako e ..daj boze da si se porodam so lesno i pobrzo da si uzhivame so bebuso
@LadyC немам други симптоми одвен овие, а да и осетив стомакот ми се спушти, и мм забележа вчера, ама пред да ме стегне проливчево толку големи грчеви и болки имам, мислам некој до нож ме сече..... @BirMelek тука сум уште, во неизвесност ме држи малиов, нека поседи уште некој ден денеска ми стига кујната, да ја средам и изчистам хахаха Мене ми кажа гинекологот 21 ноември ми е краен, вика 22 октомври си веќе во 9 ти, ми вика не гледај неделите.... А кога сме кај проливот прочитав статии дека тоа е еден од симптомите на пораѓај, зошто се чистат цревата, организмот се спрема за пораѓај... колку е точно не знам, ама ми има логика
Да, да мила, веќе си влезена во 9ти, ајде со лесно, можеш да почнеш да се спремаш психички. За недела дена влегувам и јас.....лелееее неможам да се свестам сеуште. Инаку мислам дека ќе се пораѓам во Чаир, ми фаќаат врски за таму, па ќе видам како ќе испадне работата. Битно малку ми олесна да ви кажам, акал си немав ако требаше да се пораѓам овде во нашиот град. Сакав да прашам, вие што сте при крај на 8ми и веќе во 9ти ви се спуштија ли мешковците. Мене уште не, мешето ми е горе од под гради ми почнува. Ме скинаа болки кај дијафрагмата, додека долу кај препони воопшто не ми тежи, како да не сум бремена... барем одењето ми е убаво уште, не одам како шатче.
Eve me i mene meskovci..in live od Cair. termin 22.11 a ctg pokaza bolki koi veke gi osekav... Moite simptomi se: Spusteno mese Cesanje na meseto ama epten Praznenje na crevata sekojdnevno Umor kako prvite 3 meseci (apsolutna nefunkcionalnost ovie 3 dena) Zgolemen iscedok Padnat bezboen cep Otekuvanje na nozete i ustata.. Sega pregled cekam pa ke vidime sto ke mi kazat. Should I stay or Should I go now Ve guskam site
Со лесно мила.... може ќе се дружиме ќе поминам и јас покасно, ги имам истите симптоми.. Кога ти падна чепот?
Fala Vi mesinja na prekrasnite zborovi... Mi napravija i pregled.. Bebe spusteno epten dole... Postelka zrela.. Ama ctg ne bilo dobro, bebe uspano. Doktorot me prati doma da jadam i pijam coca cola i malku da pesacam i za 2casa da se vratam i da povtorime ctg. Toa e sega za sega. Pozdravce do site