Здраво мамичко, еве сме ние 25+1 добро сме .. бебушкс моја пред два дена клоцаше убаво и таткои ја осети .. и пак еве ја два дена ја нема .. туку сакав да прашам гинекологот на одмор бил неможев да го прашам... има сега во 6-ти месец некакви испитувања ? @LadyC пери пери само за убаво све
За црвени стрии : Лимон и алое вера листови (значи природно треба алоето од листот да се извади) . На сестра ми лимонот посебно и помогнал и Жив компир да се става на стриите ама за ова чула дека помага со компирот а не пробала.
exej a dali ve ima boleno stomakoti isto kako mendtrualna bolka za vreme na bremenosta posto ewe odvreme na vreme cuvstvuvam bolka ????
Аууу милички јас бев на цтг ме повикаа дека докторката ми беше дежурна и ај да ме види...тоа супер помина и ај да види дали сум отворена јас непто полошо у живот немам осетено многу непријатно...и сеа се ме боли како се осеќавте вие после прв таков преглед ???
Уште имам трауми од тој преглед мислам, и цел ден одев како патка... гадно чуство, докторот ме предупреди дека може да имам и некоја капка крв..
Дури и да не се долги и кај мене личат на капилари, такви се малецки, ако се црвени - стрии се. Пробај со лимонот, најдобро делувал рече сестра ми, ама додека се црвени отпосле немало ефект. @ssweety @apple12 прво пробајте со лимон, ефикасно било многу. Алое листови сестра ми најде од дечко и, мајка му у двор чува, инаку најверојатно има по цвеќариве... Знам што сум ја гледала го дели листот и излага едно како лигаво проѕирно и тоа во тегла го става. Ама нема потреба од компликации кога лимонот се покажал како најдобра солуција. Инаку @Kejtovska на првиот кога ми брцна се расплакав у секунда и после имав менст. болки и малку крвче после 2 дена дури. Тоа било нормално. Ама после сфатив дека е се до психа и се опуштив на втор и не ме болеше верувала или не. Веќе не се стискам и немам ни болки ни ништо. Само опуштено златна.
И јас. А мислев убаво ќе ми е замисли. Имам прашање до сите вас. Нозете ми отекоа од вчера нагло како трупчиња ми се целите доле. Дали е нормално зашто до вчера никаков оток немав... Солено не јадам многу од вчера, ама грицкам мн сончоглед. Можно ли е и тој да влијае? да срце, се шири матката и е сосем нормално. Мене така до кај 5ти месец ме болеше од време на време и ми поминуваше со магнезиум. Ако имаш дома кесички магнезиум напиј се една смирува грчеви. Се што се трпи и не е прејако е нормално затоа уживај.
јас отоци немам ама ти си и многу активна може и од тоа да е одмарај малку повеќе...лежи малку има време ќе се среди се за бебуш
Можно да е до сончогледот бидеќи и тој има баѓи сол. А можи и да имаш отоци ако си повеќе време на нога. . . Земи си неколку перници под нозе, гледај некое филмче . . . . Така би требало да ти спаднат отоците
mami custvuvam pritisok na kolkojte i i mnogu mrda tuka bebuso a i plus toa rebrata me naboluva.. mozno e za brzo da se porodam ? so mislite 37+1 sum
според мене не е нормално,легни и строго мирувиј неколку саати ако продолжи исцедокот оди одма на гинеколког,ако се смири оди утре сабајле,мене во 5 недела ми открија бременост прво преку крв а после и на ехо и веднаш почнав со терапија за подршка дека не останав одма бремена
miruvam sekako tuku pak nesto mi se mota niz glava posto ima kakao parcenca na vloskata me se m golemi ama se zaprimetyvaat lelele ????
се случува и тоа ама мирувај и утре на др.да ти беше потврдена бременоста сега може ке примаше утрогестан вагинални.но за сега следи го исцедокот и внимавај на болките ако се појаки и со не краткотрајни јас веднаш би заминала на др.