35+3. Mena na GAK i prvoto i bliznacite do gram tocno mislam mi gi izmerija. @LadyC , ti kazav jas prvoto go rodiv so glavce 106 skros prirodno, 3450gr, a kolku sum positna od tebe hahahaha
Епа тоа ми е муабетот, како да се алудира на царски а јас не сакам да одам царски па си прашувам на време. Што треба поточно да ти прочитам? Што треба да пишува да знам обем на главче? Она само кажа 98мм ништо др.
LMP - датум на последна менструација GA - гестациска недела EDD - термин за породување EFW - тежина на плодот FM - присутни движења на плодот BPD - промер на главата меѓу слепоочниците HC - обем на главата AC - обем на абдоменот FL - должина на `рбетот Се надевам дека и вам ќе ви бидат од корист
Денеска слабо активни, го користиме сонцево, кој за шетање кој за чистење Денеска слабо го чуствувам синко, некако се загрижив, викам ајде ќе го испровоцирам со кока кола, со благо, ама некако мн мрзлив е, ептен малце мрдка на секунда две
Zenski sega edno glupo prasanje no na misla mi e,ete imav poladnevna dremka i imav orgazam vo sonot,mozebi deka nemame odnosi eve vekje 6 meseci i normalno e, ama jas se uplasiv mnogu, samo sto se sluci stanav skoknav od son no bidna,dali e stetno,sega se trudam da ja razmrdam bebuska ama ja nema i na pamet mi e mnoogu,mozda e normalno ama ne go posakuvav bas sega da me uplasi vaka
Мене ми кажаа пред пород да очекувам затишје пред бура....Можда тоа е, се ближи моментот @Надежна неколку пати ми се случило и јас овде прашував и сите ми кажаа дека е нормално. За штетно - не е штетно.
Мешиња леле јас овие денови имам такви болки менструални исто како кога ни доаѓа и во долниот дел на стомакот а бебуш мрда многу и ми се качува горе многу високо од десната страна или на средината на стомакот и одаммочкам на 15 мин по две капки овоа нормално ли е.Од утре влегувам во 9 ти м.а во петок тек кај док.имам закажано.Се плашам ова предвреме да не се роди..
devojki bev denes i za zall ne sum bremenaa to e dt sleden pat ke prodolzime so muabetcinja redenje pozzz da site
Mami me fajka napon za kakajne a ne mi se kaka sto pati probav ne i ne .. a me naboluva polojnata i napred stomako .. a otvorena sum 1 prst .. neznam so da pram vejke (
Utre treba da odam sega ke se sredam iskapam ako se smira bolki ne odam veerva ako ne utre.. ama i kako da me potpecuva koga ke se mockam dali e mozni plodovata voda i mnogu silno mavase bebeto do sega :/ lle kazete od so mozi da e :/
Мене ме буни бледата црта што и се има појавено на тестот... Дали тоа значи дека и покрај бледа црта постои можност да излезе негативно? Или пак позитивно но можеби е рано па затоа не виделе ништо Кај мене така беше, сум била бремена ама ништо не покажа на ехото, дури после недела две излезе дека стварно сум била и тогаш покажа
Vo dilemma sum se nadevam ke mi pomognete terminot mi e do 20 noemvri kaj I da e treba da se porodam no kade ovdeka kaj sto sum mazena se iznaslusav na mnogu losi iskustva i bev svedok na netbook rodeno bebe I predhpdno nekoj den pak ista slucka se ima sluceno i so koj da razgovaram site vikat samo nemoj. Tuka i Sega se mislam da se porodam vo mojot grad od kaj Sto sum no tamu nema nogu doktori 4 dena navecer nema dezursvo no doktorot rece koga ke dobjam prvite bolki da se javam da mi kaze so da pravam dali e vo red da patuvam 2 casa so bolki no moze togas i da nema dezuren pa ednas razgovarav i so sestrata rece deka se na povik sto e najdobro spored vas da napravam
Немај гајле, неможе ништо да му биде на бебушот. Сексот е дозволен а со тоа и оргазмот. (од искуство ти кажувам, не е напамет зборење)