Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    da da sepak ova bese za prvpatt neznam dali na nekoj mu ima fatemo od prv patt aje zamo gospt zlaten se so red ne e nisto so dogovor :*

2. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    i mene toa be buni ama so ova so mi dojde citav na dr sajtovi deka mozno bilo da imas ciklus nekolku meseci i si braemana toa najmnogu me cudiii :/

3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Не се секирај, дури и стварно да излезе да е грешка, не се разочарувај, ќе биде :hug: Поздравче :*

На mama marija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    da da mora da bidne :hug::hug::hug:

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Пред 4-5 месеци и јас имав тест со бледа линија бев 2 пати на гениколог не покажуваше ништо. Откако имав малце розово пак бев се виде здебелен ендометриум и др ден добив обилно.... Дали бев бремена или не незнам:?:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Izvini a kolku vreme ti kasni ciklusot, mene mi kasnese 2 dena pravev clear blue test I pisese deka sum 2-3 nedeli. Za vo idnina mozes da si zemes. I ne se stresiraj gospod koga ke resi ke ve osreki I ke ve blagoslovi so naj najubaviot poklon I blagoslov :*

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    76.396
    А нели рече дека си имала нешто розево, парчиња, тоа кажа на гинеколог? може спонтан да си имала во рана бременост, само се исчистило... некако чудна ми е целава работа со позитивен тест, а не си бремена, хцг хормонот нели се активира само при бременост...

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Super e a slucajno da ne znaes kade pisuva za kolicina na plodova voda kolku e,bas sega gi gledav slikickite od ehoto i nemozam samo toa da najdam.pozzz

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Па оди порано во другото место и чекај таму денот за пород. Не мора да патуваш со болки...(мислам ако имаш таму семејство да спиеш и да седиш додека чекаш болки).
    Друго решение ме гледам...

На Mama_Mia и LadyC им се допаѓа ова.
  10. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    A dali moze da se patuva so puknat vodenjak

11. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Моја блиска пријателка минатиот месец беше нестрплива и направи тест 2-3 дена пред да добие и искочи тестот со бледа линија,за два дена преку крв праеше во авицена и беше покачен HCGама не многу, не поминаа 3-4 дена доби. Беше на клиника и кажале ништо нема и веројатно настанала биохемиска бременост, демек да не направела тест немало да знае дека и се десило. Нормално било да се сличи:?:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    И мене ми се деси скоро :lol: ама не се замарав зошто тоа си е природно неможеш да го контролираш во сон:D

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Жива и здрава и без разочарувања :* Кога треба да биде ке биде само не се оптеретувај,зошто колку повеќе мислиш на тоа да останеш трудна полошо. Ке си дојде спонтано ти само опушти се :*

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Otkako ke pukne vodenjakot ne znaci deka vednas ke se porodis, moze da pominat casovi. Tie sto se od drugi gradovi, a sto imaat zakazan poragjaj vo Sk, bilo drzavno ili prirodno kako stigaat. I jas imam 2 casa pat do Sk, i koga ke me fatat bolku ili ke mi pukne vodenjakot, treba da patuvam do tamu.

15. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    На Надежна и LadyC им се допаѓа ова.
  16. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Zenski da ve prasam,nemozam da si go najdam kartonceto so krvnata grupa i sega treba povtorno da ispituvam za krvna grupa,e sega me interesira dali e golema razlikata vo cena da se ispita na privatno ili vo drzavno ?

17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Na d
    Na drzavno mislam okolu 200-300denari jas napraviv.Poveke ne e.

На Delfina15 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  18. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Fala:)

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Може да се работи за биохемиска бременост. мене ова ми се има случено - позитивен тест, па после неколку дена крварење... плодот не ни почнал да се развива, а телото почнало да лачи хормон на бременост... Ништо страшно, се дешава.

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мене ми рекоа крвна група признаваат само од трансфузиологија. Каде и да се пораѓам, картончето со печат од државна болница да биде и тоа испитано исклучиво во бременост, она од возачка не важи. А двете се испитани на трансфузиологија на болница:?: Може и пред пораѓај да земат крв и да ти испитаат заеднос со антитела на хепатит и хив (пак во трансфузиологија ја пуштаат), ама дебело се плаќа. Да знае некоја ако оди во Плодност дека ова е постапката.
    @LadyC успеа ли да испереш? :D
    Вчера цел ден со тоа сум се занимавала, па страв да не се бојадисаат едни од други, нешто на рака, плус 3 машини. Вечерта во 8 се ме болеше веќе. Денес ќе ги пеглам. (facepalm) Патем цело време кога ќе ги видев да се сушат алиштенцата си зборував со нив, ги галев итн:inlove: Мм кога влезе се падна во смеа вика што се ова чорапчињава мали, па ги гледавме пола саат насмеани од уво до уво. :lol:
    Да се редактирам откако го напишав постов, видов во друга тема дека @irenadaniel се пораѓала во Плодност, па за тебе ептен важи ова за крвната група што го пишав. Посебно не предупредија на школата.

На kavadar4anka, podravka и Anetaoh им се допаѓа ова.