Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    da da sepak ova bese za prvpatt neznam dali na nekoj mu ima fatemo od prv patt aje zamo gospt zlaten se so red ne e nisto so dogovor :*

2. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    i mene toa be buni ama so ova so mi dojde citav na dr sajtovi deka mozno bilo da imas ciklus nekolku meseci i si braemana toa najmnogu me cudiii :/

3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    2.924
    Не се секирај, дури и стварно да излезе да е грешка, не се разочарувај, ќе биде :hug: Поздравче :*

На mama marija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    da da mora da bidne :hug::hug::hug:

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Пред 4-5 месеци и јас имав тест со бледа линија бев 2 пати на гениколог не покажуваше ништо. Откако имав малце розово пак бев се виде здебелен ендометриум и др ден добив обилно.... Дали бев бремена или не незнам:?:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Izvini a kolku vreme ti kasni ciklusot, mene mi kasnese 2 dena pravev clear blue test I pisese deka sum 2-3 nedeli. Za vo idnina mozes da si zemes. I ne se stresiraj gospod koga ke resi ke ve osreki I ke ve blagoslovi so naj najubaviot poklon I blagoslov :*

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.727
    Допаѓања:
    77.010
    А нели рече дека си имала нешто розево, парчиња, тоа кажа на гинеколог? може спонтан да си имала во рана бременост, само се исчистило... некако чудна ми е целава работа со позитивен тест, а не си бремена, хцг хормонот нели се активира само при бременост...

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Super e a slucajno da ne znaes kade pisuva za kolicina na plodova voda kolku e,bas sega gi gledav slikickite od ehoto i nemozam samo toa da najdam.pozzz

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Па оди порано во другото место и чекај таму денот за пород. Не мора да патуваш со болки...(мислам ако имаш таму семејство да спиеш и да седиш додека чекаш болки).
    Друго решение ме гледам...

На Mama_Mia и LadyC им се допаѓа ова.
  10. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    A dali moze da se patuva so puknat vodenjak

11. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Моја блиска пријателка минатиот месец беше нестрплива и направи тест 2-3 дена пред да добие и искочи тестот со бледа линија,за два дена преку крв праеше во авицена и беше покачен HCGама не многу, не поминаа 3-4 дена доби. Беше на клиника и кажале ништо нема и веројатно настанала биохемиска бременост, демек да не направела тест немало да знае дека и се десило. Нормално било да се сличи:?:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    И мене ми се деси скоро :lol: ама не се замарав зошто тоа си е природно неможеш да го контролираш во сон:D

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Жива и здрава и без разочарувања :* Кога треба да биде ке биде само не се оптеретувај,зошто колку повеќе мислиш на тоа да останеш трудна полошо. Ке си дојде спонтано ти само опушти се :*

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Otkako ke pukne vodenjakot ne znaci deka vednas ke se porodis, moze da pominat casovi. Tie sto se od drugi gradovi, a sto imaat zakazan poragjaj vo Sk, bilo drzavno ili prirodno kako stigaat. I jas imam 2 casa pat do Sk, i koga ke me fatat bolku ili ke mi pukne vodenjakot, treba da patuvam do tamu.

15. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    На Надежна и LadyC им се допаѓа ова.
  16. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Zenski da ve prasam,nemozam da si go najdam kartonceto so krvnata grupa i sega treba povtorno da ispituvam za krvna grupa,e sega me interesira dali e golema razlikata vo cena da se ispita na privatno ili vo drzavno ?

17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Na d
    Na drzavno mislam okolu 200-300denari jas napraviv.Poveke ne e.

На Delfina15 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  18. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Fala:)

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Може да се работи за биохемиска бременост. мене ова ми се има случено - позитивен тест, па после неколку дена крварење... плодот не ни почнал да се развива, а телото почнало да лачи хормон на бременост... Ништо страшно, се дешава.

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мене ми рекоа крвна група признаваат само од трансфузиологија. Каде и да се пораѓам, картончето со печат од државна болница да биде и тоа испитано исклучиво во бременост, она од возачка не важи. А двете се испитани на трансфузиологија на болница:?: Може и пред пораѓај да земат крв и да ти испитаат заеднос со антитела на хепатит и хив (пак во трансфузиологија ја пуштаат), ама дебело се плаќа. Да знае некоја ако оди во Плодност дека ова е постапката.
    @LadyC успеа ли да испереш? :D
    Вчера цел ден со тоа сум се занимавала, па страв да не се бојадисаат едни од други, нешто на рака, плус 3 машини. Вечерта во 8 се ме болеше веќе. Денес ќе ги пеглам. (facepalm) Патем цело време кога ќе ги видев да се сушат алиштенцата си зборував со нив, ги галев итн:inlove: Мм кога влезе се падна во смеа вика што се ова чорапчињава мали, па ги гледавме пола саат насмеани од уво до уво. :lol:
    Да се редактирам откако го напишав постов, видов во друга тема дека @irenadaniel се пораѓала во Плодност, па за тебе ептен важи ова за крвната група што го пишав. Посебно не предупредија на школата.

На kavadar4anka, podravka и Anetaoh им се допаѓа ова.