da da sepak ova bese za prvpatt neznam dali na nekoj mu ima fatemo od prv patt aje zamo gospt zlaten se so red ne e nisto so dogovor
i mene toa be buni ama so ova so mi dojde citav na dr sajtovi deka mozno bilo da imas ciklus nekolku meseci i si braemana toa najmnogu me cudiii :/
Пред 4-5 месеци и јас имав тест со бледа линија бев 2 пати на гениколог не покажуваше ништо. Откако имав малце розово пак бев се виде здебелен ендометриум и др ден добив обилно.... Дали бев бремена или не незнам
Izvini a kolku vreme ti kasni ciklusot, mene mi kasnese 2 dena pravev clear blue test I pisese deka sum 2-3 nedeli. Za vo idnina mozes da si zemes. I ne se stresiraj gospod koga ke resi ke ve osreki I ke ve blagoslovi so naj najubaviot poklon I blagoslov
А нели рече дека си имала нешто розево, парчиња, тоа кажа на гинеколог? може спонтан да си имала во рана бременост, само се исчистило... некако чудна ми е целава работа со позитивен тест, а не си бремена, хцг хормонот нели се активира само при бременост...
Super e a slucajno da ne znaes kade pisuva za kolicina na plodova voda kolku e,bas sega gi gledav slikickite od ehoto i nemozam samo toa da najdam.pozzz
Па оди порано во другото место и чекај таму денот за пород. Не мора да патуваш со болки...(мислам ако имаш таму семејство да спиеш и да седиш додека чекаш болки). Друго решение ме гледам...
Моја блиска пријателка минатиот месец беше нестрплива и направи тест 2-3 дена пред да добие и искочи тестот со бледа линија,за два дена преку крв праеше во авицена и беше покачен HCGама не многу, не поминаа 3-4 дена доби. Беше на клиника и кажале ништо нема и веројатно настанала биохемиска бременост, демек да не направела тест немало да знае дека и се десило. Нормално било да се сличи
Жива и здрава и без разочарувања Кога треба да биде ке биде само не се оптеретувај,зошто колку повеќе мислиш на тоа да останеш трудна полошо. Ке си дојде спонтано ти само опушти се
Otkako ke pukne vodenjakot ne znaci deka vednas ke se porodis, moze da pominat casovi. Tie sto se od drugi gradovi, a sto imaat zakazan poragjaj vo Sk, bilo drzavno ili prirodno kako stigaat. I jas imam 2 casa pat do Sk, i koga ke me fatat bolku ili ke mi pukne vodenjakot, treba da patuvam do tamu.
AFI – oznaka za plodova voda http://klokanica.24sata.hr/forum/tr...inekoloski-rjecnik-i-lijekovi-u-trudnoci-637#
Zenski da ve prasam,nemozam da si go najdam kartonceto so krvnata grupa i sega treba povtorno da ispituvam za krvna grupa,e sega me interesira dali e golema razlikata vo cena da se ispita na privatno ili vo drzavno ?
Може да се работи за биохемиска бременост. мене ова ми се има случено - позитивен тест, па после неколку дена крварење... плодот не ни почнал да се развива, а телото почнало да лачи хормон на бременост... Ништо страшно, се дешава.
Мене ми рекоа крвна група признаваат само од трансфузиологија. Каде и да се пораѓам, картончето со печат од државна болница да биде и тоа испитано исклучиво во бременост, она од возачка не важи. А двете се испитани на трансфузиологија на болница Може и пред пораѓај да земат крв и да ти испитаат заеднос со антитела на хепатит и хив (пак во трансфузиологија ја пуштаат), ама дебело се плаќа. Да знае некоја ако оди во Плодност дека ова е постапката. @LadyC успеа ли да испереш? Вчера цел ден со тоа сум се занимавала, па страв да не се бојадисаат едни од други, нешто на рака, плус 3 машини. Вечерта во 8 се ме болеше веќе. Денес ќе ги пеглам. Патем цело време кога ќе ги видев да се сушат алиштенцата си зборував со нив, ги галев итн Мм кога влезе се падна во смеа вика што се ова чорапчињава мали, па ги гледавме пола саат насмеани од уво до уво. Да се редактирам откако го напишав постов, видов во друга тема дека @irenadaniel се пораѓала во Плодност, па за тебе ептен важи ова за крвната група што го пишав. Посебно не предупредија на школата.