Сo упaт oд мaтиче јaс испитувaв вo држaвнa не ми земaa пaри.зa бремени е бесплaтнo.дoсегa се шo исшитувaв и брис и крвнa сликa и крвнa групa ништo не плaтив.би требaлo пo сите бoлници дa е истo
Ништо не платив во текот на сите месеци со шифра за трудници. А на приватно, мислам ако ти земат крв и да ја однесат во трансфузиологија за крвна група, антитела на хепатит, хив итн. матичната ми кажа дека било околу 7000
Добро утро. Не можам да се освестам. @BirMelek тотално те разбирам со машините. И јас 4 исправ, плус на рака сумњиви перев и веќе неколку дена се занимавам со тоа. Чекам да дојдат на степен полусуви и ги пеглам за да се направи дезинфекција. Многу споро ми оди, не ми е прв пат да пеглам, ама за бебе кога се работи само на постелнини пеглање изгубив цел ден. А рачунај се др ми е останато. Некое шпикозниче и бодивце поминав, али ситно. Се тоа претпазливо, се тоа полека, а додека переа машините им лупав ленти за да не се офарбаат едно со друго ем шарени посебно, бели посебно и здив немав додека не ги видов дека не се исфарбани. Женски нека е за арно, од денес официјално 36та недела. Докторката дефинитивно ќе не реши до 38ма, плодова намалена, а јас со синко ќе се гушкам за отприлика 2 недели. Се радувам, возбудена сум, страв ми е, мислите ми се се во бебето и секоја вечер се молам само оно да е добро, тоа ми е најважно. Имајте убав ден лепоти.
Да ве поздравам само. Веќе осма недела и некој ден. Деновиве треба ехо да си закажам кај матичната да видам што ќе каже. Инаку многу јадам. Ама многу, имам ненормални напади на глад и ми се чини ќе се онесвестам ако не каснам. и така на секој три саати. Немам качено на килажа, ама рано е. Со првата бременост качив 17 кила, а ако вака продолжам со оваа ќе бидат уште повеќе.
Јас вчера перев бебешки ствари, се на се една машина ме фана. За почеток најосновни работи купив, понатаму нека се родат здрави и живи.
Ајде мамичке уште ситно па после други слатки маки него лентите од кај ги зема, не ни знаев дека има тука...
Ленитите срцка во ДМ ги имаш, 125 денари - 24 ленти. Супер се и пијат боја, не дозволуваат фарбање на алишта макар и шарени со бели да ставиш. Си пишува на упатството што како.
Денес блажено се чувствувам Некако ептен ми дојде сила, си чистев по дома...викаат нели дека во 4 месец се враќа енергијата, еве кај мене едно 3 недели порано Ви ги гледав мешињата во темата „Какви бевме како трудници“. Супер сте/сте биле сите до една. Јас мислам дека ќе бидам најдебелата трудница на форумот, од старт со 10 кг вишак. Ич не се мерам на вага, ако ме сили матичната, ќе ја од...ам Се познавам по алиштата дека до сега многу малце имам качено, пре би рекла дека сум подуена а не поправена. Е така. Ве поздравувам и гушкам силно И блажено
Здраво женски. Денеска мн поспано се чувствувам, имам мн. за средување ама слабо ми оди. . . Повеќе ми се лежи. А и бебчево некако послабо е активно сигурно и него го има фатено мрза хехе Сношти бев во болница да се видам со др. И да се договориме за пораѓај. Се беше воред со бебе и со ЦТГ-то. И ми рече во 38ма недела ќе видела дали сум отворена и да види како ќе било дали за природно или царски. . . Ме фаќа мн паника, страв (премногу). Само се да биди во ред со мене и бебето и да си се гушкаме. (остана уште мн. Малце )
Mami bev na lekar bebeto e spusteno namesteno kako so treba eden prst otvorena sum pa doktorkata mi rece petok na ctg .. ako ke fata bolki od odma da ne odam rece ako bil cepo sto padnal ponedelnikot za edna nedela veli ke se porodis.. sega ke uzivame i odmarame ke sobirame sila so bebuso