Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    I da vi kazam uste nes maticnata rece ako sakame pobrzo da se rodi odnosi da si imame so mm da znajte i vie :D pobrzo bolki fajkalo hh

На Acka22, apple12, tanja manja и 4 други им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Прв пат слушам за такви ленти. Кај нас нема ДМ, ама ќе порачам од Ск да ми донесат, да си имам за секој случај. ;)Ништо не ми се исфарба, ама сабајле следуваше разочарување. Ги перев со детергент бекутан и чико омекнувач, ама не ми мирисаат веќе:( Не знам оти така.
    На машината имам беби програма, ама таа пере само на 60 и 90 степени, а страв ми беше и ги перев на обична памук програма. И мене ми останаа плишаните шпикозни за деновиве.Како ќе се периме вака кога ќе дојдат бебињата.:worried:
    Инаку, мами јас уште не сум правела ЦТГ, 36+2 сум, а контрола дури во понеделник. Едвај чекам.

На LadyC и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  3. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Ме просветли сега хахха :D уште денес си земам.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    8 dena

5. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Da ne te razocaram ama nema vrska :D licno od iskustvo sekoj den i toa so svrsuvanje vnatre i dzabe bolki nikakvi ja stignav i 41 nedela i na kraj so provokacii :D i da kazam deka se dvizev mnogu cela bremenost bev aktivna i nemalo vrska

На wings и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Jas se vagam samo na pregled koga odam. Ic ne se opteretuvam, ne ni imam vaga doma. Vcera bev na gosti kaj sto primetiv deka imaat vaga, vikam cek da vidam dali sum kacila, od 17 koga bev na pregled do vcera 2 kg samo.
    Rano e uste za da ti se oformi trudnicko telo, vo pocetok si. Kaj mene samo stomakot e iscuclen napred, Maz mi vika od nazad koga te gleda covek ne se ni gleda deka si trudna. Duri imam i zaobluvanje ispod gradite, voopsto nemam staveno od stranite nisto i kolkovite mi se isti. A stomakot mi e 5 minuti napred :D

На eleni27 и Delfina15 им се допаѓа ова.
  7. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    :( Aj mozi kaj nas ke uspej porano :P vejke 37 +3 sum .. jas pa ic ne dvizam retkoni odnosi skoro cela bremenos nemavme .. pa mozhi ke izlezi bebuso od 2 pati hh :D

На Delfina15 и LadyIvvy им се допаѓа ова.
  8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    А што го форсираш во 37 недела? Ете спуштено е значи има некаква акција. Јас веќе полна 38 и некој ден па не е ни спуштено....Кога ќе му дојде тогаш ќе биде....Мора да излезе :)

На LadyC и tanja manja им се допаѓа ова.
  9. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    Јас денеска бев да ми видат срцева акција и многу се израдував кога видов како си чука срценцето на тоа малечко , одамна го чекав овој момент, денот ми се разувави. А многу се плашев дека нема да биде како што треба,додека легнав да ме прегледа 300 мисли негативни низ глава. Сега конечно можам да с еопуштам во улагава на трудница,само се надевам дека до крај ќе биде добро

На Acka22, apple12, i-v-a-n-4-e и 8 други им се допаѓа ова.
  10. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Oti vejke nemozham ni da se dvizham bolki imam navecer i zatoa .. sakam pobrzo da si go gusnam

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Јас утре сум 39та.
    Прст ипол отворена.
    Со болки веќе цела недела.
    Бебе спуштено скроз доле и наместено.
    Мама скроз активна, со пешачење, чистење, џогирање, нон стоп правење нови десерти, сакање со мм а бебе абер нема да искочи.
    Така да не форсирај ништо.
    Ќе си дојде кога ќе му биде време.
    Јас од 50кг сега сум 74 така да добро знам што значи тешко движење и вртење, неспиење и сл ама па малку остана а многу помина, кај и да е ќе ги гушкаме...
    :hug::inlove::l::d::clap:

На LadyC, apple12, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Јас и ти сме ептен блиску
    И јас сум иста (освен денес што притисокот ми е тапа и само на лежење ме тера и по 3 чаши кока кола, кафе, многу вода..па сега си дојдов малку при себе). Во останатото со чистење и правење десерти и јас не знам што ми е. Секој ден нешто благо да се правело. :) А за движењето јас можам најубаво да кажам со оглед да со многу кг ја почнав бременоста -74, последно кога се мерев бев 88 и повеќе не се мерам....Свинче. :)
    Туку, да те прашам со оглед да знам да и ти одиш во Чаир....кога те прегледаа прв пат вагинално? Мене уште ме немаат вагинално прегледано, појма немам ни еден прст дали сум отворена....може сега на наредно цтг кога ќе одам.

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    I jas sum od denes 39 nedela prst ipol otvorena bebeto e spusteno nisko i bolki skroz niskoto najcesto pri dvizenje ponekogas odam i podgrbaveno od jaki bolki isputuvav se vikat se e vo red a jas ne sum od sto mozi da e taka

14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Од тоа што си пред породување. :)

На irenadaniel и tanja manja им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Женички вие тука сеа што кажувате дека една недела со.болки и по еден прст отворени,прво ви е бебчето?

16. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Znaci e normalno za djabe da ne panicam tolku

17. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Mene da

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.332
    40та недела 5мин на нозе неможев да достојам, мислев на пола ке се скршам.. ептен си на крај, не си стрплива веќе, а и бебе тежи... таа 39,40та недела изгледа како цел месец :D

На Delfina15, LadyC и tanja manja им се допаѓа ова.
  19. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Uf kolku e tesko vikam ednas da se olesnam pa strav od porodivanje ne faka pa sto ke bide pa kako ke bide i ic ne ni se ugoduva posebno na prvorotkite hahaha

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.332
    Ајде додека да трепнеш ке се породиш, детето 1год ке ти напуни и ке се чудиш зашто така брзо лета времето и страв ке те фати од тоа :D

На Smizzy, ssweety, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.