I da vi kazam uste nes maticnata rece ako sakame pobrzo da se rodi odnosi da si imame so mm da znajte i vie pobrzo bolki fajkalo hh
Прв пат слушам за такви ленти. Кај нас нема ДМ, ама ќе порачам од Ск да ми донесат, да си имам за секој случај. Ништо не ми се исфарба, ама сабајле следуваше разочарување. Ги перев со детергент бекутан и чико омекнувач, ама не ми мирисаат веќе Не знам оти така. На машината имам беби програма, ама таа пере само на 60 и 90 степени, а страв ми беше и ги перев на обична памук програма. И мене ми останаа плишаните шпикозни за деновиве.Како ќе се периме вака кога ќе дојдат бебињата. Инаку, мами јас уште не сум правела ЦТГ, 36+2 сум, а контрола дури во понеделник. Едвај чекам.
Da ne te razocaram ama nema vrska licno od iskustvo sekoj den i toa so svrsuvanje vnatre i dzabe bolki nikakvi ja stignav i 41 nedela i na kraj so provokacii i da kazam deka se dvizev mnogu cela bremenost bev aktivna i nemalo vrska
Jas se vagam samo na pregled koga odam. Ic ne se opteretuvam, ne ni imam vaga doma. Vcera bev na gosti kaj sto primetiv deka imaat vaga, vikam cek da vidam dali sum kacila, od 17 koga bev na pregled do vcera 2 kg samo. Rano e uste za da ti se oformi trudnicko telo, vo pocetok si. Kaj mene samo stomakot e iscuclen napred, Maz mi vika od nazad koga te gleda covek ne se ni gleda deka si trudna. Duri imam i zaobluvanje ispod gradite, voopsto nemam staveno od stranite nisto i kolkovite mi se isti. A stomakot mi e 5 minuti napred
Aj mozi kaj nas ke uspej porano vejke 37 +3 sum .. jas pa ic ne dvizam retkoni odnosi skoro cela bremenos nemavme .. pa mozhi ke izlezi bebuso od 2 pati hh
А што го форсираш во 37 недела? Ете спуштено е значи има некаква акција. Јас веќе полна 38 и некој ден па не е ни спуштено....Кога ќе му дојде тогаш ќе биде....Мора да излезе
Јас денеска бев да ми видат срцева акција и многу се израдував кога видов како си чука срценцето на тоа малечко , одамна го чекав овој момент, денот ми се разувави. А многу се плашев дека нема да биде како што треба,додека легнав да ме прегледа 300 мисли негативни низ глава. Сега конечно можам да с еопуштам во улагава на трудница,само се надевам дека до крај ќе биде добро
Јас утре сум 39та. Прст ипол отворена. Со болки веќе цела недела. Бебе спуштено скроз доле и наместено. Мама скроз активна, со пешачење, чистење, џогирање, нон стоп правење нови десерти, сакање со мм а бебе абер нема да искочи. Така да не форсирај ништо. Ќе си дојде кога ќе му биде време. Јас од 50кг сега сум 74 така да добро знам што значи тешко движење и вртење, неспиење и сл ама па малку остана а многу помина, кај и да е ќе ги гушкаме...
Јас и ти сме ептен блиску И јас сум иста (освен денес што притисокот ми е тапа и само на лежење ме тера и по 3 чаши кока кола, кафе, многу вода..па сега си дојдов малку при себе). Во останатото со чистење и правење десерти и јас не знам што ми е. Секој ден нешто благо да се правело. А за движењето јас можам најубаво да кажам со оглед да со многу кг ја почнав бременоста -74, последно кога се мерев бев 88 и повеќе не се мерам....Свинче. Туку, да те прашам со оглед да знам да и ти одиш во Чаир....кога те прегледаа прв пат вагинално? Мене уште ме немаат вагинално прегледано, појма немам ни еден прст дали сум отворена....може сега на наредно цтг кога ќе одам.
I jas sum od denes 39 nedela prst ipol otvorena bebeto e spusteno nisko i bolki skroz niskoto najcesto pri dvizenje ponekogas odam i podgrbaveno od jaki bolki isputuvav se vikat se e vo red a jas ne sum od sto mozi da e taka
Женички вие тука сеа што кажувате дека една недела со.болки и по еден прст отворени,прво ви е бебчето?
40та недела 5мин на нозе неможев да достојам, мислев на пола ке се скршам.. ептен си на крај, не си стрплива веќе, а и бебе тежи... таа 39,40та недела изгледа како цел месец
Uf kolku e tesko vikam ednas da se olesnam pa strav od porodivanje ne faka pa sto ke bide pa kako ke bide i ic ne ni se ugoduva posebno na prvorotkite hahaha
Ајде додека да трепнеш ке се породиш, детето 1год ке ти напуни и ке се чудиш зашто така брзо лета времето и страв ке те фати од тоа