Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Jas sum vo strumica a taka mi kaza doktorot od bolnicata kaj sto ke se poragam razgovarav po telefon gradot e daleku 2 casa od kaj mene isto mi kaza i msticnata inaku za uput ne mi barat

2. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    E dobro de i jas sum prvorotka. Na drugarkami vodata i pukna vo 10 navecer bolki ja fatija sabajleto rano a se porodi tek vecerta vo 9 znachi skoro eden den cel. Ama kako mislis deka ti e najdobro taka pravi. Se najdobro i so lesno.

3. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Mi preostanuva da cekam drugo neznam

4. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Da taka mi kazaa i. Ne mi kaza maticnata ma pregled da odam kaj nea

5. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Во иста ситуација сме. Прво да знеш дека порагајот е процес посебно за прворотки и за ситуации како нас се си зависи од тоа како ќе се одвива порагајот. Во разговор со матичниот вака ми рече-Кога ќе почне процесот (дали да падне чепот, пукне водењакот, имам болки) да си одам на преглед кај него он ќе ја процени ситуацијата ако нема компликации ми дава упот за болница каде ќе сакам да се пораѓам, ако недајбоже нешто се искомплицира ќе мора да ме следат и пораѓаат таму. Ако веќе ти рекла матичната дека нема да те прегледа ти ќе си одиш на дежурен лекар во болницата кај вас во Струмица неможеш да тргнеш на пат ако незнаеш што ти се случува со бебето и тебе. Ако е се во ред ќе ти каже дежурниот лекар дали можеш да стигнеш за два часа до породилната болница или ќе мора да останеш во Струмица или евентуално да одиш за Гевгелија (таму донесоа доста добри доктори од Чаир заедно со анестизиолози-имаш 45 минути до Гевгелија. Последно, ако имаш каде да останеш на некој ден во местото каде сакаш да се пораѓаш појди си уште од сега па таму да ти следат ситуација. Во никој случај немој да тргнуваш на 2 часовен пат да се пораѓаш без некој да те види и да ти ја каже ситуацијата како е

На pink95, agapii, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Исто и мене така ми рекоа (несум од струмица јас туку од друг град) чекај болки, пукање на водењак па тогаш дојди, цтг не работело и сега само си чекам. Инаку и јас во друг град ке се породувам и имам 2 саати пат.

7. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Чекање дома не е секогаш добар избор. Имам пријателка прворотка што и пукна водењакот и се породи за не цели 2 часа. Секој порагај е различен, не се споредувајте со никои.

На sunmoonstars, Smizzy, Anetaoh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Добро утро мамички, како ги поминувате овие ладни денови? Бев вчера на контрола инаку бремена сум 17 недели и матичниот ми препорача да правам скрининг во систина или ре медика па ме интересира како се движат цените, кај одевте некои искуства да споделите.
    Поздрав и имајте убав ден. :*

9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    за втор скирнинг бев во Систина кај др.Петровска, задоволна сум, плативме 4.000,00 денари

На majavel1 и Lady4 им се допаѓа ова.
  10. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    bas pametno razmisluvas ama i se plasam da ne me zadrzat tuka vo dezurnata bolnica neznam sto da pravam mnogu se plasam

11. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Исто и јас на втор скрининг бев во Систина кај Др. Гордана Петровска и платив 4050 мкд. Задоволна сум од докторката

12. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Au nemozam da poveruvam a predhodno bolki imala?

13. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Tuka vo strumickata bolnica e haos i e starsno za poragaj tamu ne si sigurna ni ti ni bebeto nogu losi slucki od sto dobri i deca umirat a vo gevgelija se plasam isto ako ima novi jezivo mi e od toa sto sluci tamu

14. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Добар ден мамички, јас денес бев кај матичната. Спиевме па не можевме убаво да се видиме, а исто така ми мереше и цервикс и ми рече дека ми е малце скратен и дека не е под ризичната граница. Ми даде да пијам дабростон од 10мг 2*1 и ми рече ако имам болки да отидам да ми стави инекција. Ја прашав за работа ми рече да одам но да не кревам тешко. Некој со вакво искуство или слично? Позз :hug:

На Надежна и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  15. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Dobar den, @agapii I jas sum od strumica, znam deka vo strumica bolnicata e za nikade I personal I se, ali neznaev deka se do tolku nisko nivo stignati, I ne znaev deka ima slucaevi so umiranje na deca. Strasno.
    Sestra mi se porodi tamu so dvete kerki ne bese tolku za nikade. Doktorkata koja ja poragase bese mnogu dobra.Navistina ne znaev deka e tolku loso. Poz mami I imajte ubav den :*

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.201
    Допаѓања:
    148.411
    АЈ добар ден. Ве нема бе дебели ?
    Да не се породи некоја а не ни кажува? :D
    Денес бебо беше многу мирен, ама му дадов сончоглед и одма се размрда. Не знам како успевам ама на сончоглед се таласа низ стомак. :D
    Инаку една убава тема да отвориме, и иако не сме свесни многу зашто мозоците ни се насочени кон пород, скрининзи, клоцања и сл, кажете кога планирате да китите?
    Некои од нас ќе се умножат до нова година, некои ќе се во исчекување, па каков ви е планот? :)

Јас планирам да накитам нареден викенд, нема да сум прва нели, веќе има китени дуќани и куќи. :)
    Имајте убав ден и сите ве гушкам и бакнувам. :hug:

На ssweety, Ctete, Grungie и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Jas bi pocnala uste sega ali mm mi veli uste rano bilo, a jas samo pazaram de sialicki, lampioni, ukrsi za masa I razni dr sitni raboti I se nesto mi fali :D

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Во струмичката болница проблем е чистотата лебарки буквално лазат по креветчкињата на бебињата, пари ти барат од доктори до сестри до чистачки до портирот надвор... за стручноста на докторите неможам лошо да коментирам зошто мнооогу девојќи се имат породено таму и имаат здрави прави бебиња. За Гевгелија знам језиво е ама сега се работи за стручни доктори од Чаир а со нив нема лабаво. Строен е и персоналот а гинекологија е целосно реновирана. Ако размислуваш за стравот и во други болници има почитано бебиња но на пораѓај се оди со ладна глава забораваш се што се случило едноставно ти си своја приказна. Ова го зборувам ако немаш друг избор @agapii. Во секој слчај јас не би се осмелила на невидено да тргнам на пат без да ме види доктор па и ако морам да се пораѓам на место кое не сум го избрала. Ти реков во иста каша сум ама ако морам ќе дадам се од себе без разлика на лошите услуви во кои се наоѓам.

На sunmoonstars и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  19. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Јас од другата недела на шопинг за нова година. Ако не се породам до тогаш

На kavadar4anka, LadyC и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  20. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Za u rok od nedela dve umrea dve bebinja trauma mi ostana toa sto vidov edna od majkite na decata jas imav bolki niskoto i morav da odam na dezuren da vidam od sto se zosto nemozev da se dvizam i sekoj pat koga idam se se ima nesto deseno na koja ima ostaveno parcinja od placenta na koja nesto drugo pari se trazat i nogu losi raboti se iznaslusav i si vikam podobro vo mojot grad da se porodam samo da me fatat bolki ili mi pukne vodenjak zaminuvam

На letters му/ѝ се допаѓа ова.