Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. agapii

agapii Истакнат член

Mnogu dobro si informirana za strumickata bolnica i jas ke idam ako me fatat prvi bolki vo strumickata bolnica so maz mi ako ima vreme da stignam do mojot grad ke se snajdam nekako da me pustat da izlezam inaku ne ostanuvam tamu imam goolem strav od taa bolnica

letters likes this.
  2. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Јас лани на први декември накитив,така и сега планирам :)синко ке се радува а и јас со него :party:

Kejtovska, LadyC and izmislena like this.
  3. jovana03

jovana03 Популарен член

Добар ден и од мене.
    Ме снема малце, на вака на така, се спремавме за беба :) сега ја очекуваме во секое време :D
    Страв од пород за сега немам, дај Боже така да продолжи, ме мачи само дали ќе ги препознаам вистинските болки :lol:
    Сега одиме на контрола, имајте убав ден мешиња :*

4. Ctete

Ctete Популарен член

Здраво мешиња
    Одамна ме нема да напишам нешто.Бев нагости кај моите 10дена и наредно одење вгодина ова време хаха.Јас четврток треба да одам бт на болница да ја ставам таа инекција за Rh- .Вчера се јавив и ми рекоа дека треба сама да си ја купам зошто тие ги немале.Ке отидат 3000 ама здравје.Инаку кога сме кај нова година и јас планирам кон први да почнам така да има време.Имајте убав ладен ден и стоплете се со некој топол напиток

izmislena likes this.
  5. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Прашај си ама мислам дека парите се рефундираат од фзо
    Зошто да и ги простиш на државата

6. Ctete

Ctete Популарен член

Така ми кажаа и мене

7. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Колку ти измери цервикс? Мене денес некако тешко ми е, го осеќам бебе многу долу, а и како да ме наболува стомак... Нормално ли е? 22+1 сум, можно е и од времево? Страв ме фаќа, срце силно ми лупа

LadyC likes this.
  8. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Не нешто посебно.. коа одеше на цтг и викаа дека има контракции а она не ги осекаше

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Извини што ти се мешам, нормално е да наболува меше од матката. А јас мој бебо цела бременост ниско го носам и доле ме клоца ама и горе последниве 2 месеци. :)

i-v-a-n-4-e and Anetaoh like this.
  10. kikin

kikin Популарен член

Оваа ја купуваш сама ама од аптека земи си фискална и сметкопотврда, па.ќе.си земеш потврда од доктор дека е примена, извештај дека е препишана од трансфузија ( ваљда правеше кумбсов тест кој треба да е негативен) и ќе.си поднесиш во фонд и ќе.ти рефундираат околу 2100 денари. Инаку да ја купиш е 2800 - 2900.

LadyC and Ctete like this.
  11. apple12

apple12 Популарен член

Ги враќаат парите, мене ми ги вратија 70%, околу 2100 ден.. имаш тема за тоа, како оди постапката :)

Ctete likes this.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Jaс утре ќе одам на преглед, не ми се чека уште еден ден, па ќе си подранам малце. Ај ваљда ќе дознаам кој пол е и другово дете.

kikin, Ctete and apple12 like this.
  13. apple12

apple12 Популарен член

Здраво мајкички, ние еве де вративме од цтг, бебуш мирен, ладно му е сака во меше да седи ххахаха... сега во сабота сум, ско не ме фатат болки меѓувремено :)

Вчера цел ден ме немаше, само ве читав хаххаха правев генералка дома, се вселивме во новиот спрат и кејфови за чистење, затоа цела ноќ не спиев и сите мускули воспалени хахаххах

Уште нема никоја породена? сите со симптоми а бебушки во стомак хаахах

LadyC, tanja manja, letters and 2 others like this.
  14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Здраво мешиња... Еве при крај со работа, утре ќе одам за испитување на скриен шеќер, па после работа ќе се видиме со синко :inlove: на контрола имам закажано кај матичната во 17 и 30 (waiting):l:
    Времето залади, Господ нека не чува од настинки и грипови... Поздрав :hug:

LadyC and Ctete like this.
  15. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

ништо не ми кажа за должина во мм, само ми рече малку е скратено не е под ризична граница, еве ти дабростон, повеќе да одмарам и да не кревам тешко. утре закажав за второ мислење ќе одам па ќе ве известам. и јас ја осеќам принцезата многу доле ниско и нон стоп одам во вц,а и јас понекогаш имам болки во стомак ама поминуваат за неколку секунди. Господ е голем па верувам дека ќе не чува и нас и бебушите наши

Delfina15 and kavadar4anka like this.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Мене ниско ме клоцаше така, па си велев ниско ја носам,ама на контрола ми рекоа нема врска тоа. Рацете ги спуштила долу, па со нив мавала. После кога ќе порасне ќе го осеќате насекаде да мава. Цервиксот - мојата болна тема. Не се плашете, ако е под минимумот докторот не е будала да не ви каже. На форумов прочитав мислења дека и со 3цм цервикс ги плашат жените. А прочитав и неверојатни 5цм измерен цервикс. Кога ја собрав цела болница за грешката кога ми го мереа, ми објаснија дека 3цм цервикс е сосема во ред. 4-5 цм може да се измери само ако накосо се фати и тоа мерење не е точно и после треба да се премери со прст. Во компетентноста на цервиксот за нормална бременост се гледа не само должина туку и цврстина и дали е добро затворен. Оние лоши случаи кои ги читаме на нет се од отворен и омекнат цервикс. На толку пратење состојба и одење на лекар секако ќе избегните таква состојба. Знам дека стравот ве јаде и јас преживеав хорор само со плачење, ама затоа што знам дека се ќе биде во ред сега ве бодрам вас!(highfive)

17. menelele

menelele Популарен член

Добар ви ден!
    Правев тестови - скриен шеќер- ок.
    Димери - 1028 ок.
    Ама со уринокултура ми најдоа стафилокока ауреус. Утре ќе одам на гинеколог. Знам дека ќе ми даде антибиотик ама некој со искуство со бактеријава да има? И лек некој друг покрај антибиотиков, природен?

18. mariz

mariz Форумски идол

Semki od lubenica, semki od dinja, tie za sekoja urinarna bakterija se.. :) jas si skladirav letoska zasto za eserihija koli magicno mi pomognaa od lubenica, dzabe se otruv so antibiotik.. se pie kako cajce, se varat seckani so voda, litar nekade na 20 semki od lubenica, se pie edna nedela, 10 dena... :) citni i na net, epten dobri se za urinarni infekcii.. Bas i na tv emisija nekoja doktorka zborese za niv.. :)

19. pepapa

pepapa Популарен член

Denes bev na kontrola bebuska e dobra samo pomala za edna nedela, vika greska vo racunica, plodova voda ima, postelka super... mi dade maticnata upat za d dimeri da ispitam, malku sum zagrizena, nekoja so vakvo iskustvo?

Delfina15, Natasa. P and Miami1 like this.
  20. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Девојки
    Дали на некоја од Вас и се случува ноќе и сабајле кога ќе се разбудите да осеќате грчење и вкочанетост на дланките пропратена со болка..до степен да не можеш да ги исправиш прстите?
    Барав на нет и ми искочи carpal tunnel синдром но не сакам да верувам дека може да е тоа.
    Во четврток сум на доктор па нестрплива сум до тогаш...

Delfina15 likes this.