I mene denes takva bolka me izvadi od pamet. Tolku bese silna bolkata sto ne mozev da ja drzam heftalkata na rabota vecerva mi e podobro. Na Dr I she javiv i otidov mi izmerija pritisok ne bese visok I tolku. Da vidime kako ke stanime utre.
Citav do sega po forumi nasi i stranski i se zbori deka moze da e nedostatok na kalcium koj e mnogu biten vo poslednoto tromesecie. I magnezium pomagalo... Ke spodelam sto lek ili sovet ke mi kaze doktorot. Pozdravce i da e se so pomin.
јас испитувам димери секој месец,показател на проток на крв во матката се.примам клексан затоа.има нормални вредности на нет за секое тримесечје од колку до колку е нормално.без гајле
едно прашање на веб страната на клиниката филип 2 стои дека имаат Неинванзивното пренатално тестирање (НИПТ) дали некоја има кај нов искуство и која цена е? им пишав маил па ќе видам што ќе ми одговорат. добра ноќ
еве го одговорот од филип втори.одма ми вратија Цената на основниот тест е 590 евра, а на понапреден (во којшто се вклучени и синдроми на микроделеции) е 650 евра. Валиден е и за близнаци. Сега за сега боцкањето се врши само во Скопје, ама работиме на тоа да може да се обавува и во Струмица и Битола. Резултатите се добиваат за 7-10 работни денови.
mami dali imase zabelezano koga ke mrda bebeto nekogas kako da krcka nesto vnatre ?? ili pak mene mi se pricinuva..
Поради грчеви во рацете и нозете јас последните 2 месеци не можев да спијам,па ми кажа докторката обавезно по 1 кесичка магнезиум во прашок да испијам,и ми помогна,а калциумот го пиев додека доев.
Јас магнезиум престанав да пијам, као демек се згрчувала матката. Не знам дали е точно. ама грчеви имам во нозете при спиење, додека палецот на ракава толку ме боли кога станувам наутро до.тој степен ми е вкочанет да не можам да го мрдам. Сега кога читам што си пишала си викам да не е од тоа. Јас мислев нешто сум чистела и као го.имам подвиткано. инаку јас и другите витамини прекинав да ги пијам.овие недели, за ќотек сум
Епа јас престанав со магнезиум по препорака на докторот што ќе ме породува со истото образложение што го напиша ти. А исто и другите витамини од типот на pregnancy care и сл. од 7ми месец навака не ги користам па сега имам грижа на совест. Се плашам само да не е до нарушена циркулација зошто одбив да примам клексани. Но да не зборам пред време. Ќе се видам со докторот во четврток па ќе пишам. Вечерва ќе земам магнезиум на своја рака. Добра ноќ
Ајде не си единствена. Јас сега единствено што земам во денот е витамин Ц, Б6 пред спиење, пијам чист фолат ама тоа си го пијам цело време за мои потреби и клексанот. Значи премама магнезиум хемовит, ништо од тоа. Не се грижи за клексан, штом.досега се е во ред, нема што да се грижиш.
Nekoi imaat visok prag na tolerancija na bolka taka da nemora da znaci, sekoj ima individualna bremenost kako i poragjaj. @LadyC Jas nakitiv gotovo, mi ostana ushte fireplace-ot da go nakitam. A zoshto olku rano- zatoa shto Thanksgiving e naredna nedela kje bidam zafatena i doma i na rabota so toa a posle toa turbo sum na rabota do katolicki Bozic. Inace zenski nozete pochnaa da mi otekuvaat, dali preterav so rabota ili previshe sol jadam ili pak samata bremenost ne znam stvarno ne znam.
Јас ќе китам наредна недела за викенд, или овој, ќе видиме со мм како ќе се договориме. Некому му е рано можеби ама јас си сакам порано, ете, мн ми се романтични сијаличките од елката. Инаку мојот Ромео зашто цело време ме размазува и се ми дозволува општо, не само во бременост, решив за роденден да го почастам телефон и искрено многу се изненади и пријатно се шокираше. Редно беше и он да биде награден. Не само што е предобар, туку и заслужил со се што прави. А јас? Јас се радувам како мало дете, многу се осеќам убаво, ко за мене да е исто.
Нетреба да се секираш во последно тромесечие бебето добива на тежина.Јас правев двапати мерења во период од последниве две недели меѓутоа мислам дека небеа прецизни до грам туку едниот доктор ми рече 2000гр.според димензиите на екстремитети и глава ,а другиот 1800. Ќе пораснат има уште месец и пол. Читајќи го постов незнам дали добро те разбрав:загрижена заради тоа што ти е една недела подоцна или ради д дмерите?Секој месец проверувам д дмери ништо страшно,има лек и за тоа доколку се покачени ...клексанче и ќе се намалат.
Јас правев ама не кај нив,споредбено цената е пониска но мора да напоменеш дека се работи за близначка бременост. Одредуваат преку крв и за 7 дена. ги имаш резултатите.Доколку си во можност направиго
На резултатите од брисот имав три инфекции,првите три од листата кокоидни бактерии, габична инфекција и третата заборавив како се вика, докторот ми препиша микорил 3 такви пред спиење три дена по едно. Знае ли некој нешто повеќе околу ова, колку е штетно за плодот, дали се пренесува при пораѓај и дали придонесува за предвремено породување?
Ехееј далеку отиде,чекај првин прими ја терапијата... многу од нас сме се соочиле со бактерии,се прима терапија и се уништуваат без гајле.. Само ме интересира зарем овие прашања не му ги постави на гинекологот?
Ve citam i se cudam, mene ovde me "otruja" so vitamini. Piev elevit, sega pijam nekoi novi sto se pojaki od niv recisi dvojno, bidejki veke teram nakaj 6 ti mes, mislam prenatal+ dha se vikaa na jameson. Tuku... So eserihija koli vo urinq dali nekoja od vas se soocila. Mi prepisaa antibiotici na baza na penicilin, pa neznam dali da gi zemam ili da probam prirodno da ja lecam, caevi, babini lekovi itn. Malku mi e strav... Leka nok trudnicki od mene i moeto bebufce!
Јас ешерихија коли излечив со масло од тиква, а ефикасно е мн и семки од тиква да ги правиш чај. Е сега таа е страшно досадна и опасна реално пошо се крие и честопати знае да ја даде негативна на уринокултура. Па ќе кажам, се што е превентивно и е природно не штети, ама ако гинеколог ти дал антибиотик или било што, ние не сме поголеми доктори и би било убаво него да го слушаш. Морнинг женски. Јас ќе одам на цтг во 9. ,Да видиме како е бебо, да провериме плодова вода и да видиме што како ќе се одвива. Денес ко што видов повеќето сме на контрола. Таман ќе се пишеме која како поминала. Убав ден.