Dragi mesinja ve citam redovno koga ke najdam vremence epten mi fali temata .... Samo da ve pozdravam i da vi posakam ubava vecer
Девојки јас почнав да отекувам уште од 2 месец, ама не многу. Во третиот месец отоците се зголемија но само на едната нога. Сега сум четврти месец и двете нози ми се отечени постојано. Имам отоци кај зглобовите, на нозете и колената. Колената ми се деформисани. Почнав да се плашам, сол многу малку консумирам, само кога е неопходно, купив и онаа што е специјалната за трудници. Многу ми е рано за отоци. Лекарот ми кажа се додека е само кај зглобот на едната нога да се регулира со исхраната, ама почнаа да се шират. А и ме болат. Ќе пукнам. На лекар ќе одам, ќе мора на приватниот. Соновите се вратија пак. Една недела не сонував мртви, сега пак, и тоа актери, не мои блиски. Глупи соништа, не се ниту поврзани, абе катастрофа. Ме мачат и они, малку ми е од отоците .
Еве по една недела мачнини....денес конечно денот ми помина со минимални мачнини. Инаку во четврток имам закажано контрола...едвај чекам, би требало и срценцето да го слушнеме.
Здраво Кревај ги нозете на перница или нешто слично кога лежиш можеби ќе помогне. А се пронајдов за соновите, и јас многу сонувам и тоа се и сешто ама се трудам да не мислам на тоа. Немаат врска соновите со реалноста. Не мисли на нив а поготово немој да читаш соновници - мој совет. Сон како сон ќе си помине, ново утро, нов ден Со помин...
добро утро и од мене ајде едно кафенце за да се расониме јас денес ке одам на втората контрола и едвај Чекам нестрплива сум 4 Часот далеку ми се гледа
едно големо нес како би ми дошло добро, а најди си занимација и 4 брзо ќе дојде,те чекаме со инфо после преглед до детаљ
како што се жалиш исто ко јас да се читам во првата бременост, незнам како стоиш со килажа на ако имаш повеќе маката ќе ти е од тоа. јас бев буквално како морж и нонстоп се ме болеше. а сега дури заборавам дека сум трудна. кревам, чистам и правам работи кои што во првата бременост не би се ни осудила ниту да помислам а коамоли да правам. гледам дека ситно броиш така да одмарај што повеќе најди си некоја занимација што те релаксира и ќе помине уште малку. ако можеш шетај движи се и немисли на непотребни работи кои што дополнително замараат
некој спомна за кашлица природен сируп....јас бев до вчера ужасно болна, па пиев амоксиклав, и капак на се вчера имав дијареа....абе се изнамачив... инаку, кашлицата ми ја смири природен лек: 1 мало лажиче мед, 1 мало лаж. ракија, 1 мало лаж. лимон и 1 мало лаж. зејтин, сето тоа се меше да се соедини како сируп....се пие по едно лажиче мало на 3 часа... мене никој несакаше да ми даде било каков сируп, па макар и од билки! ама ова ми ја смири кашлицата за пола ден. Инаку, бебушката моја со ноќи неможеше да заспие оти нон стоп кашлав и ја вознемирував....(стварно незнам дали има нешто штета од такво интензивно кашлање??) и на крајот, вчера се разбудив со болки во желудникот и под ребрата, кои се рефлектираа на целиот стомак, АМА СЕ ИЗВАДИВ ОД ПАМЕТ!! незнам зошто ми се случи тоа, но вчера цел ден сум само на банани, компот, компирчиња.....оф леле.... да не заборавам...ЧЕСТИТКИ ДО СИТЕ МАМИЧКИ КОИ СЕ ПОРОДИЈА ВО МЕЃУВРЕМЕ
Mamicki da Ve prasam dali e normalno vo ovoj period o bremenosta nonstop sum gladna à nemozam nisto vo usta da stavam nishto da nemu nastetam na bebushot
мене во 17та недела ми кажа матичната, машко, ама остави резерва, дека може да е папчаникот и дека не е 100% сигурна. во 20 недела на скринингот ми потврдија. без сомнежи, сите се уверивме
Ме фаќа паника дека 2 дена не ми мрднало ништо во стомакот. Во оваа недела во која сум моментално, би требало да осеќам секој ден, така? Едит: Занемарете го ова, само што го пишав се размрда, душичка моја