Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

чај од бел слез и мукоплант сируп. не се сеќирај за напрегањето

2. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Dragi mesinja :* ve citam redovno koga ke najdam vremence ;) epten mi fali temata ....
    Samo da ve pozdravam i da vi posakam ubava vecer :* ;)

На TSS, ecapereca и anicka1anicka им се допаѓа ова.
  3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И ти ни фалиш нам Сабатини, исто како и Форко и Ана. :(
    Некако многу е заспана темава без вас... ;(

4. komentatorka

komentatorka Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    FALA TI MINNE03 MWA DO TEBE :D

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.915
    Девојки јас почнав да отекувам уште од 2 месец, ама не многу. Во третиот месец отоците се зголемија но само на едната нога. Сега сум четврти месец и двете нози ми се отечени постојано.
    Имам отоци кај зглобовите, на нозете и колената. Колената ми се деформисани.
    Почнав да се плашам, сол многу малку консумирам, само кога е неопходно, купив и онаа што е специјалната за трудници.
    Многу ми е рано за отоци. Лекарот ми кажа се додека е само кај зглобот на едната нога да се регулира со исхраната, ама почнаа да се шират. А и ме болат. Ќе пукнам.
    На лекар ќе одам, ќе мора на приватниот.

Соновите се вратија пак. Една недела не сонував мртви, сега пак, и тоа актери, не мои блиски. Глупи соништа, не се ниту поврзани, абе катастрофа. Ме мачат и они, малку ми е од отоците |( .

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Еве по една недела мачнини....денес конечно денот ми помина со минимални мачнини.
    Инаку во четврток имам закажано контрола...едвај чекам, би требало и срценцето да го слушнеме. :l:

На TSS и anicka1anicka им се допаѓа ова.
  7. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Здраво :hai: Кревај ги нозете на перница или нешто слично кога лежиш можеби ќе помогне. А се пронајдов за соновите, и јас многу сонувам и тоа се и сешто ама се трудам да не мислам на тоа. Немаат врска соновите со реалноста. Не мисли на нив а поготово немој да читаш соновници - мој совет. Сон како сон ќе си помине, ново утро, нов ден ;) Со помин...

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    добро утро идни мамички и мамички, едвај се довлечкав на работа леле колку мн. ми се спие |-) |-) |-)

На gwen и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.
  9. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    добро утро и од мене ајде едно кафенце за да се расониме :) јас денес ке одам на втората контрола и едвај Чекам нестрплива сум 4 Часот далеку ми се гледа :lol:

10. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od mene imajte ubav denn jas seuste so bolki vo celo telo glavobolki umor

11. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

:coffee: едно големо нес како би ми дошло добро, а најди си занимација и 4 брзо ќе дојде,те чекаме со инфо после преглед до детаљ :lol:

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

како што се жалиш исто ко јас да се читам во првата бременост, незнам како стоиш со килажа на ако имаш повеќе маката ќе ти е од тоа. јас бев буквално како морж и нонстоп се ме болеше. а сега дури заборавам дека сум трудна. кревам, чистам и правам работи кои што во првата бременост не би се ни осудила ниту да помислам а коамоли да правам. гледам дека ситно броиш така да одмарај што повеќе најди си некоја занимација што те релаксира и ќе помине уште малку. ако можеш шетај движи се и немисли на непотребни работи кои што дополнително замараат

На gladiola му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Fala srcka za sovetot nesum mn poravena ama mnogu teska se osekam neznam Kako ke izdram do kraj

14. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Mesinja dobro utro i od mene :* :) ;) vi posakuvam ubav den i galete se so mesinjata :)
    Ve guskame i :* so Leoni :)

На anicka1anicka и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.
  15. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    некој спомна за кашлица природен сируп....јас бев до вчера ужасно болна, па пиев амоксиклав, и капак на се вчера имав дијареа....абе се изнамачив...
    инаку, кашлицата ми ја смири природен лек: 1 мало лажиче мед, 1 мало лаж. ракија, 1 мало лаж. лимон и 1 мало лаж. зејтин, сето тоа се меше да се соедини како сируп....се пие по едно лажиче мало на 3 часа...
    мене никој несакаше да ми даде било каков сируп, па макар и од билки!
    ама ова ми ја смири кашлицата за пола ден. Инаку, бебушката моја со ноќи неможеше да заспие оти нон стоп кашлав и ја вознемирував....(стварно незнам дали има нешто штета од такво интензивно кашлање??)
    и на крајот, вчера се разбудив со болки во желудникот и под ребрата, кои се рефлектираа на целиот стомак, АМА СЕ ИЗВАДИВ ОД ПАМЕТ!! незнам зошто ми се случи тоа, но вчера цел ден сум само на банани, компот, компирчиња.....оф леле....

да не заборавам...ЧЕСТИТКИ ДО СИТЕ МАМИЧКИ КОИ СЕ ПОРОДИЈА ВО МЕЃУВРЕМЕ :* :* :* :inlove:

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamicki da Ve prasam dali e normalno vo ovoj period o bremenosta nonstop sum gladna à nemozam nisto vo usta da stavam nishto da nemu nastetam na bebushot

17. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мешенца а во која недела ви кажаа какво бебче носите :)

18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Ако добро се сеќавам во 12та недела ми кажаа. Многу добро беше наместено бебчето и се виде :)

19. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    мене во 17та недела ми кажа матичната, машко, ама остави резерва, дека може да е папчаникот и дека не е 100% сигурна.

во 20 недела на скринингот ми потврдија. без сомнежи, сите се уверивме :D

20. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Ме фаќа паника дека 2 дена не ми мрднало ништо во стомакот. Во оваа недела во која сум моментално, би требало да осеќам секој ден, така?

Едит: Занемарете го ова, само што го пишав се размрда, душичка моја :inlove: