Добро утро Најпрво за витамините, и јас пиев цела бременост. Сега во 9-ти ги прекинав. пијам пак ама тие погоре што го набројав. Ешерихија коли имав и тоа краен стадиум меѓутоа не во бременостт а ја лечев со дупла доза антибиотици и пелин. Позз
и јас го имам истиот проблем, еве веќе 2 месеца, не можам да спијам навечер, + отечени ми се постојано... терапија не смееме во бременост, за болки лекарства исто... ми препишаа само гел за масирање ама џабе, не ми помага докторите ми рекоа дека после пораѓај исчезнувал синдормот... кај мене мајка ми е правена операција од овој синдром, се надевам дека не е наследно
Se sekiram zasto e pomalo a d dimeri utre treba da ispitam za niv znam sto e lekot kleksance i jas si vikam ima uste vreme da raste
Девојки за големината на бебето не се грижете се додека континуирано си напредува. Мене на скрининг на клиника ме извадија од памет, но матичниот убаво ми објасни. Генетиката игра голема улога, јас и сопругот сме ситни и мали бебиња сме биле, не се очекува моето да е 4 кила! И ми кажа и новороденче од 2.5 кг и од 4 кг можат совршено да се здрави, не игра тоа улога.
I nie sme isto sitni pa drzi voda muabetot deka genetikata ima vrska Tuku kazete mi za d dimeri mora da si gladen, denes ne vratija poveketo trudnici si prioriteten upat broj bil popolnet i mi zakazaa za utre vo 11:40 pa da znam dali smeam da jadam od sabajle
Епа кога сме веќе кај генетика јас сум 180, мм исто, татко ми е 2м и свекор ми 190 м така да денешниот муабет од контрола дека бебето е крупно држи вода, моментално 3600кг тежи, јас па на контрола во петок, а поради тесна карлица за да не се заглави бебо ќе одиме на царски изгледа. Наредна недела најверојатно.
добар ви ден! Бев сабајле на гинеколог и рековме да го повторам уште еднаш тестот, ако не антибиотик. Тоа е тоа. Инаку за на трансфузиологија да. Одиш со приоритетен упат и ако си од Скопје те враќаат за другиот ден. Пауза е од 12-12 и 30, па ќе си почекате сигурно. А зошто покасно ќе ви земат крв и резулатите ќе бидат готови наредниот ден. Па пак одење. Лудницааааааааааа
Мислам дека беше околу 2400 ден. Комплет д-димери,тромбинско и протромбинско време. Упат не треба единствено доколку сите овие три параметри ти се потребни да биде назначено од лекар. Доколку само Д-димери ти треба мислам дека беа околу 800 ден. Секако можеш да се јавиш на контакт телефонот во Авицена, многу љубезно ми објаснија на мене тогаш...
Резултати има истиот ден, ако си пред 14, од 14-15 часот, ако си проверувал во втора смена од 19-20 часот.
Kako ste mamicki deneski ? Ima nekoja porodeno ? Nie se uste ne.. denes sme mnogu mirni nekako ne mrzi da mrdame hh
сега за сега никој нема кажано дека се породил...Како што изгледа наеднаш сите ќе се породиме во неколку дена Иначе и бебушо мој некако овие 2 дена е многу мирен... слабо мрда. Утре ќе одиме на контрола па ќе видиме што ќе кажат за пораѓај.
Лелеле машалаа 3600гр додека се породиш можи да качи до 4кг душичка. Моево е мн ситно пред една недела беше 2500гр. само да ни се здрави и живи друго не е битно.
Da ne bidime site vo ista den isto i kaj mene vcera i denes miren e dali e uplasen od ladnovo hh jas duri petok ke odam na ctg.. gospod neka ne cuva najvazno i da bidi se ok.. kakvo nosis ti m ili z ?
Можеби и до времето е ама и како што викаат во 9ти помалце мрдале , немале доволно место. Како што кажа да ни се здрави и живи... господ нека не чува. Иначе ми викаат дека е машко ...па кога ќе се роди ќе видиме ахаха Ти какво носиш??? Која недела си ???