Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.258
    Допаѓања:
    148.917
    Која недела си ти? :)
    Не има повеќе наредна што ќе се породиме ќе видиш. Па сите ќе раскажуваме породилни приказни. Само Господ златен да не чува и нас и бебчињата и да ни дава што полесен пород. :* :)

На Bebulleee, Lolipop23, Delfina15 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    6.712
    38+2 сум :D
    Ајде, ајде, се ќе е како што треба, не дека не се плашиме, ја на сите им велам дека не ми е страв, ама не знам како ќе реагирам кога ќе дојде моментот. Дава Господ сила :) :hug:

На Delfina15, Anetaoh, Kejtovska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Imam edno prasanje 39 sum nedela sabajle koga stanav zabelezav rozeva sluzava krv pokasno pocna temna da stanuva kafe na mislam Deka e cepot no ne sum sigurna,a ako e cepot dali teče so denovi i dali moze da se ima odnos so padnat cep

Последна измена: 18 ноември 2016
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.258
    Допаѓања:
    148.917
    а да идеш ти на гинеколог не е лошо? Јас мислам дека си спремна веќе :)

5. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Pocnav da se plasam strav me faka vcera bev na ginikolog no togas nemav krvarenje sakav samo sto posle terminot da pravam odkako ke mi pomina a nemam bolki i mi dade uput denes vo 2 casot treba da idam ctg da mi napravat pa moram tamu da spomnam i za ova voopsto ne sum zapoznaena so ovoj cep

6. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Me interesira i ako imas tesna karlica dali moze i prirodno da se porodis

7. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Првото имав договорен царски бебе големо а се породив природно 38гн како од шала и сум многу среќна за тоа.
    @agapii оди на преглед,убав викенд со бебче да си бидеш.
    Мене бебето ми е со нозете надолу и многу ме клоца силно имам непријатни болки.
    Кога Ви се наместија бебињата со главчето надолу,ако избегнав царски првиот пат сега не ми бега (facepalm)

На Delfina15 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  8. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Cepot znaci deka ke se poroduvam mnogu sum isplasena krvaram a nemam porodilni bolki samo jaki imam vo besikata i polovinata koga odam duri edvaj se dvizam

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.258
    Допаѓања:
    148.917
    не мора да имаш болки, таман тушни се и иди на цтг. Кажи им се и обавезно да ни пишеш ок? Ќе те мислиме како си :)

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.258
    Допаѓања:
    148.917
    Јас имам и морам на царски зашто носам големо бебе по мерки, а тесна карлица. Додуша мислам дека не. Зависи бебето колкаво е ваљда.
    Да се редактирам : @VIKTORIJA 1 мене ми е мали надоле од 6ти месец, и не сменил до сега, ама има некои вежби за да се намести што се прават и да се сврти надолу. Има време, може ќе се сврти и самото.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Sega vo 2 imam zakazano i bas da vidam sto ke kazi doktorot i ke vi pisam mnogu sum ispanicena od sabajle a dali na ctg moze da se vidi dali nablizuva poragajot

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.258
    Допаѓања:
    148.917
    Kако не, контракции гледаат, срцето на бебето, па и вагинално може ќе те ѕирнат дали си отворена. Не се паничи и не се секирај ( најде кој да те теши јас колку паничам не сум толку голема) ама стварно се ќе биде во ред. :*

13. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Jas inaku posleden pat koga bev mi rekoa deka sum prst ipol otvorena a sega neznam belki ke me vidat i vaginalno se nadevam i fala na podrskata:*

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. VIKTORIJA 1

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    до 5 прста имав контракции но не чуствував никаква болка.

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Auuu prv pat slusam takvo nesto a kako gi opisuav kontrakciite so steganje ili prvorodka sum i neznam kakvi se jas

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    Засега и јас сум решена со епидурал да одам, се надевам така и ќе биде. Помалце малтретирање и за мене и за беба. Освен, ако нешто не испадне во последен момент, па да треба царски. За туѓите искуства и јас не се водам, само се нервирам што нон стоп за тоа се зборува кога ќе ме видат со стомаков. Небаре доктори сите баби и теткици:@ Па дури ме зачуди колку околинава е упатена за епидуранла и спинална анестезија, како делува на рбет итн. Се мислам да викнам некоја да ја стави, да не плаќам 200 евра дополнително:?:

На papillon red, rajna-vojvoda, Grungie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. VIKTORIJA 1

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Јас многу се движев и останав во добра кондиција,после болница имав 4+ кг.
    Овој пат не е така :D.
    Контракциите почнав да ги чуствувам како грчеви на долниот дел на стомакот и на половината и неможев да се исправам,па ќе пуштеа.Ова зборам за почетните болки.

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @agapii ич не паничи мила. Со лесно да си поминиш, јас мислам викендов ќе се гушкате со бебе!

@LadyC и вас Господ да ве чува мила, со лесно ќе си поминиш. Тимот во Систина е врв, не се плаши, во сигурни раце си.

Јас уште сум тука, бебе активно турка со нозете под ребрата, долу со рацете ептен ниско, висок дечко на тато и мама ќе биде. Добро, мама со 175цм и не е баш висока, ама тато со 2м не е шала. :) Здрав и жив да си го гушнам набрзо, само тоа ми е важно.
    Сношти мислев ќе се породам. Почнаа некои стегања на стомакот, Брекстон-Хикс контракции претпоставувам, и тоа на скоро секој пола час. Затегање на стомакот, како некој со каиш да ме затега- ептен, воздух едвај поземав. Мислев кожата на стомакот ќе ми се распара. Денес пратам ситуација, па ако осетам пак нешто слично одам на болница дефинитивно. Овде царски е крајна опција, особено царски со целосна анестезија. Ќе видиме викендов, мислам дека сите ќе се испородиме баш овој викенд. :D

На Lolipop23, Delfina15, tanja manja и 3 други им се допаѓа ова.
  19. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    @Lepaaa и јас го помислив истото, како што тргнавме сите викендов по болнициве ќе сме :)

Мене недела ми е краен термин, бебе абер нема... утре сме на цтг па ќе видиме што ќе каже доктор :)

На tanja manja, kavadar4anka, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @apple12 мене според последен циклус (македонски краен термин) ми е во вторник, а според тоа кога е зачнато бебе (француски краен термин) ми е 06. Декември. Незнам по кој термин да се водам, ама осеќам дека кај и да е ќе биде. Еве ги контракциите пак, проследени со слави болки во лева препона.
    Ајде, ајдеее па за најзбрзо сите да се радуваме. :hug:

На tanja manja и kavadar4anka им се допаѓа ова.