Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mamitaa

mamitaa Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    365
    Здраво мамички

Значи да не си на раат. Денес бев на контрола и се е во ред со бебето 19 недела и и кажувам на
    матичнава дека кога се движам ми се стврднува стомакот и ми вика тоа биле контракции да не сум се
    движела многу и да сум одмарала. Дали некој имал вакво искуство многу ме уплаши матичнава.

Инаку со лесно на сите што сте при крај ве читам денес многу ве има :)

Поздрав и убав ден.

2. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    И јас имам крвав вагинален исцедок веќе два дена, мислев дека е од прегледот вагинално ама па два дена да имам крвав исцедок????( еднаш е како розево, друг пат како кафено) страв ми е. Докторот рече да чекам болки( а немам болки ) ама јас ќе тркнам да ме видат пак страв ми е прворотка сум незнам од што попрво да се тресам веќе

На agapii и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  3. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    Хахаах ист термин имаме :) според матичниот понеделник ми е краен, во Чаир викаат недела :) последната менструација ми беше на 14.02 :)
    Многу разлика има од тука до таму.... кој знае како пресметуваат...
    Како и да е саати се во прашање, на моменти одвај чекам, ама од друга страна па страв ме фаќа, за потаѓај, како ќе го чувам, милиони прашања ми се вртат во главава... ја гледам облеката и си викам- синко мој како мајка ти ке ти го облече ова малечко парталче.. :)

На kavadar4anka, Anetaoh, tanja manja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Здраво женски!
    Јас денес 39+3
    Вчера бев на цтг во Чаир, имав мали болки, но според описот докторот претпостави дека се работи за уринарна инфекција а не породилни болки. Ме прати веднаш вечерта на крв и мокрача да испитам и се покажа дека имам повеќе тешки бактерии во мокрачата а крвната слика-катастрофа. Железо-0
    Ми даде антибиотик и тоа еден од појаките. Панцеф се вика и тотема два пати дневно за железото.
    Во вторник сум 40 недела па може и ќе одиме царски зошто постелката е веќе доволно зрела.
    Што се однесува до царски или природен пораѓај никогаш не се дрзнувајте да обвинувате или судите додека не ги облечете чевлите на оној кој е на тапет.
    Па дури и од аздис да е царски. Секој има право да избере, но никој нема право да му суди.
    Ве поздравувам сите, особено оние мајки кои се пред финиш.
    Да е со леснотија ко течението на водата.
    Бидете храбри :* :hug::l::party::f::sun::d:

На majavel1, Lolipop23, letters и 6 други им се допаѓа ова.
  5. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Jas samo sto se vrativ od ctg krvaviot iscedok mi kazaa deka e cepot a na ctg ne pokazuva bolki no sakaa da me zadrzat i rekov deka ke se vratam dali znaete posle paganjeto na cepot kolku vreme ima odprilika za poragaj ili porodilni bolki

6. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Може да биде после неколку часа а може и најдоцна до 2 недели.
    Со лесно нека ти е мајка :*

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    :*:*
    Fala

8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво женички,
    Еве ме и мене оддамна не сум пишала. :hug:
    Се е во ред кај мене, бебе си расте .Завчера направив брисеви и тие се уредни . за 2 недели сум на прво цтг :) Јас сум една од тие кои ке иде на договорен царски. Прво беше по моја желба а одпосле ми се појави проблем (циста на врат ) која е голема и има шанси да го искомплицира целиот процес. Но и да ја немав ке одев договорено :) Сепак не треба да се осудуваат они кои бираат да одат со царски, секој си има своја причина.
    Мајките кои се при крај, опуштете се ,ке помине се во најдобар ред . Со лесно :l:

Имајте убаво попладне и вечер :dance:

На LadyC, Bebulleee, cat-woman и 3 други им се допаѓа ова.
  9. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Ohh Yes!! posebno ovde, mala e razlikata megju carski i prirodno( za dvete osiguranje pokira odreden % ) Se samo za da ne se macat so bolki.
    @LadyC Nekoja nedela sme razlika i zatoa nemozham da poveruvam kolku brzo ni pomina vremevo.
    @agapii moze da e 2 dena a mozhe i 2 nedeli po toa shto sum slushala

So lesno na dvete.

Inache jas sum edna od "tie" sho sakaat da odat bez epidural zoshto sum preplashena od igli i creva i ostali drndupki. U nikoj slucaj ne se pravam heroj ako epten boli i mora da zemam za da ne se macham bi ja zela ama se smetam deka imam visok prag na tolerancija pa se nadevam deka kje izdrzham do kraj.

На LadyC, kavadar4anka, Grungie и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.386
    Ееее и јас се прашувам кога помина... :) Ама нека е за убаво. Едвај чекам радоста да ја гушкам. Значи многу ќе плачам од среќа. И онака сум лигуш у бременоста. :rofl: На сите да ни е се ко подмачкано и браво на храброста за пород без ништо. :) :*

На kavadar4anka, Bebulleee, Grungie и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Женски здраво.
    Денес полна 39 недела. Кога бев на цтг кажаа бебо малку подспуштен ама не доволно за да излегува. Ќе чекаме до нареднава недела како ќе се одвива, а се мислат и да ме земат царски зашто не сум многу висока а бебо си е голем. Као и да биде, само да е се во ред. Мене ме мачи тоа со клексаните, дали ќе стигнам на време да ги прекинат ако е природно, ако е царски...Уфф, паники ме фаќаат. Мислам дека нема викендов да раѓаме, сите ќе сме наредна недела, еден куп бебиња одеднаш. :)
    Друго, просто се чудам како може да обвинувате ако некој сакал царски? Значи секој си знае за себе и својот праг на толеранција на болки и сл, и тоа ни најмалку не значи дека вие што коментирате сте подобри мајки од тие што сакаат царски. Гледајте си за себе, најдобро е така . Јас на пример цел живот викам дека кога ќе дојде време ќе раѓам царски за да не се мачам. Откако останав бремена се предомислив и не сакав да слушнам за царски туку сакав природно. Сега можда ќе мора царски. Како и да е никого не смее да обвинувате, не се правете паметни многу, гледајте си за себе. (Ако некој смета дека не сум во право или дека навредив некого, слободни нека реплицира)

На kavadar4anka, jovana03, VedaG10 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки мислите дека причина за да одам на болница е ова затегањево на стомаков, со болка од време на време како да ми се распарува?
    Од една страна си викам да одам, од друга страна си викам да не паничам за џабе?! :(

13. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Ima posebna tema za torbicata ili da prashuvam tuka? :D
    @Lepaaa Ja bi zaminala da se proveram makar i da me vratat nazad, ako toa kje te napravi pomirna odi.

14. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.193
    Леле жени...:^) Јас се чудев како е можно да сакате царски без индикација,со одглед дека тоа е целосна комплетна операција, не осудувам никого!!! Кој како сака нека си прави,нити сум доктор ни гинеколог, но го прашав мојот. Он е категорично против царски доколку нема потреба секако, ми наброја низа медицински причини за двете... Дали е право на избор или не-не навлегувам кој што сака нека прави, сепак би требало да е оправдан избор на докторот во момент на пороѓај или предтходно доколку има индикации.
    Се пронајдов во постовите на сите погоре што пишавте кој може да ви суди и да коментира бла бла... Мојот пост беше просто прашање затоа што не сфаќам како е подобро операција отколку природен чин на раѓање кој постои од почетокот на човештвото....
    Кога ќе стаса моето претпоставувам дека ќе го следам советот на докторот во моменталната ситуација..

На Kitten, jovana03, pink95 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    416
    Ima i toa mnogu chesto.Denes e retkostda najdesh nekoja koja saka prirodno duri ima i sluchai koga celo vreme se hrabri ama shtom legnat na box go menuvaat mislenjeto.

16. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Mami denes bev na kontrola i mi napravija dva pati ctg mnogu zaspano e bebuso .. dali i kaj vas e taka ? Me pregleda doktorkata se bilo vo red rece i so plodova voda i se utre pak ke odam na ctg sabajle.. denes imam polna 38 nedela vleguvam vo 39 ...

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Хелоу мешиња.Ние денес бевме да се видиме синко пораснал тежи околу 2 и 800 и ми се насмеа.Инаку крвта мн слаба 98 незнам што да пијам ништо не помага дајте некој совет,а цвекло не јадам никако.И док. не ме прегледа долу ниту цтг ништо рече само дека е се ок да уживам и за 2 недели пак се гледаме.
    Тоа,позз

На Delfina15 и pink95 им се допаѓа ова.
  18. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Mene ovie mi pomognaja mnogu..

Прикачени фајлови:

19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Од аптека ли ги зема.колку пари се.утре ке одам да земам.фала мн

20. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Sega mi tekna neshto i morav da napisham. @LadyC bash na Thanksgiving ti dale den za carski, iako ne e nash praznik, prochuen e. What a blessing. Hubby mora da ti e presrekjen.

На Delfina15, kikin и LadyC им се допаѓа ова.