Od apteka ama prasaja prvo doktorkata dali ke ti dozvoli inaku mene mi gi dozvolija vitamini se ne e nesto jako.. zborni prvo.. na privatno se
Моето беше засано не е страшно не се сеќирај се случува. Денес пак на цтг добро беше. Инаку и јас ќе раѓам наредна недела, бебуш уште не му се излегува, не е спуштено цело и еден прст отворена, без вистински болки. Инаку жени вие што пишавте за тесни карлици колку ви се? Мене ми мерија 21 ми рекоа и ме испофалија демек широка била за раѓање
Inache jas sum edna od "tie" sho sakaat da odat bez epidural zoshto sum preplashena od igli i creva i ostali drndupki. U nikoj slucaj ne se pravam heroj ako epten boli i mora da zemam za da ne se macham bi ja zela ama se smetam deka imam visok prag na tolerancija pa se nadevam deka kje izdrzham do kraj.[/QUOTE] И јас бев од тие Искрено, без срам ви кажувам дека имам висок праг и дека сум многу храбра...ама и болките ми беа многу јаки, од кожа ме извадија и фино лепо барав епидурал. Да немав толку зацртано во глава дека мора скроз природно да биде, порано ќе си олеснев. За второто дете, одма знам- ако се болките од старт јаки, си барам епидурал уште од врата. Ако ви го нудат, имајте го предвид не бидете тврдоглави како мене
Лелеее жени мн немирно бебево, никогаш вакво не било, од стомак мислам ќе излезе, го чуствувам притиска надоле... стомакот форма ми менува... се мрдна
и кај мене е исто со денови. Денес плус имам нови симптоми, не можам да дишам асално... Мн ми е тешко дишењето а бебо клоца ли клоца, се мести, се пупи, мава у јајници и ребра у исто време.
И јас сум од тие што сакаат скроз по старски , природно без епидурал....Ама кој знае како ќе го биде на крај. Битно е да биде се во ред, и веќе од понеделник нека се мисли да излегува зашто мислам дека е крајно време.
Крајна дата-вторник 22.11 Машала, не има доста moms to be Торбиците спремни на врата? Уште outfit за искачање од болница да смислев..... Вие што планирате?
Мм се вика на секое твое вртење во кревет одма станувам да се спремам за во болница со патиките и клучевите спијам И мене уште ми остана да смислам што да ставам во торбицата за излегување од болница др се е готово хаххха
Јас да ви кажам си ги ставив трудничките фармерки и широка кошула ( широка ми беше пред да бидам трудна, сега ми е многу тесна, а по пораѓај мислам ќе ми е таман ). Меѓутоа за секој случај ќе ставам и еден џемпер . Мислам дека е ок, сигурно нема по хаљини да излегуваме. Едино не знам дали чизмички да ми донесат или патики.
Патики ем лесно ем едноставно.Јас само мислам што треба да соберам ама уште не сум спремала торбиците за мене и бебуш,но оваа недела здравје.Инаку од поголемкото си исправ испеглав и средив наместив алиштенца.Ке биде се мешиња не се секирајте со лесно на сите да ни биде.
Znachi samo jas mu se spremam edno 6 nedeli porano. Ne stignav denes inace kje ja namestev torbicata mislam kuferot. Torbica nemam kupeno i toa mi bese plan za denes. inace na dusekot doma stavivte nesto pod navlaka da ne se namokri u slucaj vodenjakot da pukne u krevet? mene sveki mi donela nekoa navlaka so meka plastika. Ne mi e namestena uste ama planiram.Mora da se misli na se.
Леле не помислив јас што ќе носам... Сигурно хеланки ќе морам зашто царски да не ја стегам раната.. @pink95 срц кај мене нема да дојде до водењакот моментот, ама кога мислев дека ќе сум природно планирав да купам водоотпорен чаршав... А душечето за бебето ти е без најлон или со? Јас му го оставив најлонот на душечето и има само странично 2 дупки каде ротира воздухот, сам е така направен, па јас само најлонот го издупив.
Go izvadiv najlonot. Eftin go kupivme taka da i da se navodeni nema mnogu da se zasekiram. Staviv navlaka obicna na duseceto.