Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.381
    Мојот ќе е со шпикозни, чорапчиња, пантуфки, скафандер ќе носам и ќебенце, а дали ќе ги употребам двете не знам. И нормално транспортер ( модерно бебедржало на денешницава :rofl: )

На kavadar4anka, Delfina15, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мамички имам едно прашање ќе ве замолам за одговор .. колку сантиметри беа вашите бебиња во 26 недела ..поточно од прилика колку би требало да биде ,колку е нормално ?

3. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Шпикозни, боди, капа, ракавици и хулахопки - кебе и транспортер :)

Бев на цтг, бебе мирно, не му се излегува, понеделник пак...

На kavadar4anka, Delfina15 и LadyC им се допаѓа ова.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Добар ден, девојки.
    Еве ме и мене, наспана. Вчера бев на болница, ми испитаа урина - се е супер, ми ставија цтг - рекоа супер е цтг-ето. Тоновите на бебето беа добри, вика др. може ќе се породиш утре, задутре, но вечерва нема да е. Бебе спуштено, јас не сум ни прст отворена. До 05. Декември ќе чекаме - ако дотогаш не се породам ми рекоа да се јавам, на 06. Декември ќе ме породуваат. Царски - не доаѓа во предвид. Така ми кажаа. Се чудам, ама како ќе кажат така. :)

Некоја од вас во ваква ситуација?

На kavadar4anka, pink95 и Grungie им се допаѓа ова.
  5. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    2.191
    Јас уште сега планирам: боди, ѕиврички,шпилхозни,капче,ракавички,чорапчиња и скафандерче (материјал како кебенце е) Е сега,ми викаат од околината демек шпилхозни биле пижами требало подотерано да е бебето!? Гледав комплетчиња бебешки,сите се налик на пижами,а оние како тренерчиња се со поголем број... и пак си стојам на одлуката да му облечам шпилхозни,нема послатка бебешка облека од нив :inlove:
    Хехе колку чудни дилеми имам понекогаш,дури смешно делува од страна гледано :)

На pink95, LadyC, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    909
    Zeni aj help, epten sum zbuneta, na posledniot pregled kaj maticniot mi kaza deka mi e zgresen terminot bidejki bebeto e pomalo za taa g.n i najverojatno pokasno sum ostanala bremena i sega namesto 1.1 mi vika kraen termin ti e 10.1, i sega neznam ni koja tocno nedela sum da si racunam ni koga da otvoram boleduvanje ni nisto

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас иако имам време уште месец,планирам бебе да го изнесам во шпикозни,чорапчиња,капа,ракавицки,скафанцер и ако има потреба кебенце. Место транспортер во корпа од количката ке го изнесеме :) Мислам дека дозволуваат ...

На tanja manja, Delfina15, pink95 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас цело време се водев краен термин 31.12 . и од пред 3 месеци ми рекоа дека краен термин ми е 24 .12 .Незнам зошто се менува терминот, ама не се секирај ако бебето напредува убаво нема место за нервози ..

На kavadar4anka и pepapa им се допаѓа ова.
  9. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас планирам да го изнесам во едно комлетче кое му го купивме со мм од Х&М, пантолончиња и дуксерка, под тоа боди на долги ракави, со ѕиврички и на нозете чорапчиња, а над нив ќе има пупиња со меченца. Скафандер, обавезно, со оглеф на тоа што ќе биде зимско бебе и капче обавезно. :)

На kavadar4anka, tanja manja и LadyC им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.016
    Допаѓања:
    36.308
    Крајниот термин сметај го како што ти кажал последно докторот, и за боледување можеш според краен термин, а има жени што се пораѓаат уште првиот ден кога ќе влезат во 9ти и такви кои го надносуваат до две недели. Па зависи кој месец си докторите најверојатно ќе ти кажат уште колку време отприлика останува според постелка, плодова вода, чукањето на срцето на бебето и според тоа ориентирај се за боледување.

На Delfina15, pepapa и LadyC им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.016
    Допаѓања:
    36.308
    На страната од систина пишува дека во 26 недела бебето е со должина од околу 35.6цм и тежина 760 грама. Како и да е кај секоја трудница е различно и зависи од самата трудница, од тоа дали е покасно и порано зачнато бебето бидејќи не сите имаат еднаква разлика од една до друга менструација. Воглавно нема место за паника кај секоја е индивидуално, но отприлика тука некаде. Штом и докторот не кажал дека е помало или поголемо од тоа што треба во ред е. Мислам дека девојчината се помалечки но не сум сигурна.

12. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    20161119_092127.jpg 20161119_092148.jpg Jas sum isto vo dilema. Bi da go doteram ama ne sakam da go maltretiram. Sega za sega na pamet imam za newborn-onesie,edno od onie celosnine so kopcinja i kapce. Ako e pogolem od newborn mu imam kupeno fancy koshula-onsie so farmercinja ama bi da mu oblecam samo obicni crni pantoloncinja, kapce i dzemperce. Plus kjebence vo dvata slucai.(Mislam deka prikaciv slika pogore, toa ako e pogolem od newborn clothing )

На kavadar4anka, Lepaaa, apple12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. NiLa89

NiLa89 Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Zdr. Malku dleku sum of vasava tema no sakam da prasam dali ste pravele gel nokti go prvo tromesecie?

На Tanjchica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.016
    Допаѓања:
    36.308
    Јас во почетокот го поставував истово прашање.Јас правев не знаејќи дека сум бремена и премногу ме печеше дури и глава ме заболе, сепак можеби не е поради тоа што сум бремена, но никогаш претходно не ме печело така, таа што ми ги прави се чудеше зошто толку ме боли. Јас сепак сум да на правиш барем во прво тромесечие бидејќи тоа е најважно и тогаш се одвива целото формирање на плодот. Јас за секој случај откако дознав дека сум бремена престанав да ги правам бидејќи бебето е најважно.

15. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Zenski dali e normalno denes bebevo samo dole nisko go osekjam i me plasi,drugite denovi i gore i dole a denes samo dole,vo zbunka sum :(

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.016
    Допаѓања:
    36.308
    Мила не паничи се е во ред и тоа клоца кога сака и кај сака. Ако сакаш да си мирна посети гинеколог но нема простор за паника. Има денови и кога воопшто не се чуствува и кога најмногу не фаќа паника но сето тоа е од преголема грижа за нашето малечко, но се е во ред.

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Mami mi najdoja bakterija i mi prepisa maticnata cepcina na vecer samo gino daktarin 200 mg.. dali ste koristele ? 38+1 sum ..

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.381
    Цела бременост доле ме клоца, нормално е, а како расте еве во 9ти веќе кога ќе ме клоцне у јајник бројам ѕвезди. :D
    Нормално е не се секирај. :)

На Bebulleee и Надежна им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Гинодактарин се дозволени во бременост, ги користев тогаш и сеуште ги користам кога ќе осетам дека имам Кандида. Најделотворни ми се.

На LadyC, Delfina15 и joy1 им се допаѓа ова.
  20. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Od kolku mg koristis ?