Жени дали е нормално - откако сум во 9-ти цело време ми е низок притисокот. Не знам веќе дали е нормално или не....вие како стоите со притисокот?
Мојот притисок е секогаш низок 60/90. кога ке се осетам лошо глава да ме боли е тогаш е покачен и сум за никаде.немам никакви проблеми со ваков низок притисок
Ама мене секогаш нормален ми бил 120/80 , и во текот на бременоста исто. Сега ми паѓа, пример во моментов ми е 80/40...
Здраво девојчиња Со лесно да ви е бременоста на сите Ве следам веќе подолго време и еве се решив да ви пишам да ви се приклучам во дружбата Јас сум 18та недела со ИВФ сум бремена, ова ми е 7мо ИВФ и успешно после долги 12г Ќе имам синче и веќе се осеќаат некој интересни случувања во меше, но онака слабо зашто постелката ми е на преден ѕид. Инаку бременоста си е супер све е Ок и верувам дека до крај ќе си биде Ок
Imam edno prasanje bremena sum 40 nedela vcera mi padna cepot i od togas imam slabo krvarenje a veke eden mesec sum so bolki niskoto ispitav se i mi vikat deka e se vo red deka bilo normalno a jas ne mozam da se dvizam denes isto imam jaki bolji i koga lezam i koga odam često sum vo toalet mi se mokri i nemozam da se domokram a osekam deka mi se mokri mnogu i koga napnuvam za mokrenje ušte poveke me zaboluva cel den se izmaciv inaku taa e postojanja bolka niskoto ponekoj pat osekam kako da me seče stomakot dole i vo isto vreme isekam jaki bolki vo polovunata cel den bez prestan nemozam da se ispavam plaćam od bolki aj ako moze nekoj sovet da mi dadete i dali moze polovinata sto me boli da e znak za porodilni bolki ve molam za odgovor zagrizena
40 ta nedela,padnat cep,krvarenje i bolki? Jas bi otisla na bolnica Kaj mene vo polovinata pocnaa rodilnite bolki
A postojano te bolesne bez prestan kako mene? Jas bev vcera me pregledaa vaginalno mi rekoa deka pocnav da se otvaram na ctg pokazuva deka nemam bolki a jas od bolki nemozam da odam
Prvicnite kontracii koga pocnaa me bolese na 10-15 min Na krajot pocnaa na sekoja minuta zatoa najdobro e da si odis na lekar Sekoj poragjaj e individualen
Bev vcera na ctg pokazuva deka nemam bolki a me bolese mnogi niskoto a denes duri ne sece od vreme na vreme i od denes pocna polovinata mnoguu da me boli ne prestanuva poludev od bolki pov i spazmeks i pak isto neznam so da pravdam veke
Od vcera do denes e dolg period koga e ragjanje vo prasanje.Znaci sega moze ne si otvorena a za eden cas moze ke si veke 5 prsta otvorena Zemaj torbicata maz ti i odi