Зошто очај? Зошто срес и нервоза? Зошто тага? Бремена си!!! 6 та недела си, а тоа значи дека сепак е рано да се види и знае било што, еден куп лекари зборувале и давале погрешни дијагнози во правите недели од бременоста бидејки искрено плодот не може да се воочи добро и види како што треба, само смирено и со добра мисла почркај и стрписе до нсредна контрола, ако треба оди и на второ мислење за ваквите дијагнози е секогаш подобро да се слушне и мислење од друг лекар немој никако да останеш не едно мислење. Гали меше и уживај наскоро ќе се види тоа што треба да се види и слушне.
Ола и од мене женски! Креветче спремно, торбица спрема, елка накитена, мама средена, е сега уште мојата лејди да посака да искочи. Денес пак некои болки, те појаки, те послаби ама веќе незгодно ми е да одам во Чаир и да ми каже докторот, не се овие породилни болки, не паничи, нив ќе ги распознаеш! И така, си одам низ станов, си офкам да не ме чуе мм (да не го паничам и него по 1000ти пат). Нозе отечени нит во чорапа ги собира нит во папучи... Вторник ми е краен термин а утре ќе одам на ЦТГ. Кај сум целата во исчекување, дополнително ми е притисок и од блиските. Нон стоп да се јавувале-има ли нешто ново? Не би им кревала, ама па така поголема паника ќе направат и затоа се дистанцирав овие неколку дена со дома седење, гледање филмови и новогодишно украсување. Сега би пола чаша црвено вино за неделно опуштање Ве гушкам сите!
Здраво и од мене И кај мене е мирно, ниту болки ниту некакви знаци за синко да излезе. Тој си мрдка си претка, мама переше сега ќе пегла, спремна со торбица и во исчекување на "мажот на мојот живот".
Честитки,гушкајте се.Ке поминат болките,ке заборавиш колку толку,но тоа е најубавото нешто,и јас така викав но сменив,брзо опоравување.позз и биди силна
Nasakaa da mi kazat se rodi maliot krupen 4kila i nešto dodje red na placentata i na grloto na magnata nesto napravia nemozele da ja odlepat od nekoja sestra kolku sto mozev da razberam resija celosna anestezija da mi stavat i posle me osvestija sto se desavalo neznam se ga osekam bolki i nemozam da se dvizam mi se svrte i sednav na gaz ako napraviv bela so koncite neznam so ke praam
Вака ми кажа докторица. Додека има вода над 2 см е ок за бебето, ако е 2 см се убрзува процесот, односно не му даваат простор до 40та недела, туку порано пораѓаат. Обично со провокации или па ако си случај како мене со тесна карлица ќе одите на царски. Колку плодова имаш? Ќе идеш почесто на контроли како што одам и јас и ќе следат, не се секирај. Нека не те паничат само пред време.
Ti napravile revizija na matkata verojatno i zatoa te uspale.Isto i vrtoglavicata e normalna neka ne te plasi taa,sto od krvarenje sto od anestezijata no ke se stabiliziras I na kraj cestitki da e zivo i zdravo
Душо, нека ве чува Бог и тебе и малото. Да сте здрави и живи двајцата, болки сите ќе имаме на овој или оној начин, не се секирај, се ќе помине... Тука сме ти ние да збориш со нас за што и да треба, ама кога ќе си го гушнеш бебчето на се ќе заборавиш. Биди силна, те гушкаме сите тука!